Munn og mæl e I 1 / 2021
Frode Skanke er oppvokst på Øvre Singsaker i Trondheim, uten at han selv tror han er for mye preget av det. I mange år jobbet han som distrikts- og allmennlege før han tok et personlig valg og endret retning i 1999. Frode så tidlig de utfordringene allmennlegene står overfor med tanke på mangel på tid til å se «det hele mennesket». De pålagte oppgavene ble stadig flere. Frode ønsket å jobbe med de som var alvorlig syke, og ha tid til å lytte.
sjoner flere steder i landet. De var tidligere en del av Landsforeningen for hjerte og lungesyke (LHL). En av visjonene til avdelingen på Røros er «faglighet og folkelighet». Ifølge Frode er det altfor få hode- og halskreftpasienter som kommer til Unicare Røros. - Jeg bruker ofte denne pasient- gruppen som et eksempel på at jeg mener det i dag er for lite søke- lys på rehabilitering etter kreftsyk- dom. Dessverre er det slik at rehabili- teringstilbudene ikke er godt nok kjent. - Allerede under pasientforlø- pene burde man identifisere «de som trenger noe mer» og sette inn tiltak. Behandlerne i denne fasen har hovedfokus på helbredelse,
Valget tok han til St. Olavs hospi- tal i Trondheim, og til Seksjon for lindrende behandling. Der tok han en videreutdanning i palliativ me- disin. Han ble på St. Olavs frem til 2010, avbrutt av et opphold på fire år på verdens nordligste sykehus på Svalbard. I 2010 endret livet på nytt retning, og det brakte ham dit han befinner seg i dag; på Uni- care Røros rehabilitering. Han har sett helsevesenet fra flere sider og møtt pasienter i mange faser av li- vet. Det gir ham en trygghet i mø- tet med pasientene han ser i dag.
Hva er Unicare Røros rehabilitering?
Unicare Røros rehabilitering er en del av det store selskapet Unicare som driver rehabiliteringsinstitu-
2 5
Made with FlippingBook - Online catalogs