Fruktbroschyr_2017

Smaken av sol & sommar – hela året!

SÄKER KVALITET • MILJÖ CERTIFIERADE • KLIMATKOMPENSERAR • KUNDGARANTI • CODE OF CONDUCT

KONSTEN ATT SKAPA TRIVSEL PÅ JOBBET!

LORUM Lorum CODE OF CONDUCT . Vår verksamhet ska bedrivas på ett professionellt, säkert och miljövänligt sätt som uppfyller alla krav som ställs av tillämplig lagstiftning, gällande branschbestämmelser och avtal. Fruktbudets affärer ska präglas av en hög etisk och moralisk standard. Fruktbudet strävar också efter att vara en ansvarstagande och utvecklande arbetsgivare. Fruktbudet ställer samma höga krav på sina leverantörer och deras eventuella underleverantörer. I vår Code of Conduct beskrivs de 10 sammanfattande principer som Fruktbudets leverantörer och deras eventuella underleverantörer skall efterleva, vilket som i sin tur baserar sig på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, ILO:s grundläggande konventioner om mänskliga rättigheter i arbetslivet samt Rio-deklarationen. VÅR ERFARENHET och VÅRT HELHETSERBJUDANDE. Vi är det äldsta och största företaget i branschen. Vår framgång handlar om att vi har kvar passionen för det vi gör och vi gör det enkelt för dig som kund att skapa energi och välmående på din arbetsplats. SÄKER KVALITET. På Fruktbudet utvecklar vi ständigt vår verksamhet för att nå upp till våra kunders högt ställda krav och förväntningar, både avseende kvalitet och variation. Varje vecka levererar vi ca 18 000 fruktkorgar samt ca 11 000 olika tillbehör (som t.ex. mjölk, kaffe, nötter, högtidspaket, frukostpaket m.m.), till ca 5 500 kunder i Sverige och Danmark. Vi gör det med en leveranssäkerhet på 99,8 % per artikel, vilket vi löpande arbetar med att ytterligare förbättra. Våra processer för ständiga förbättringar inom kvalitet är certifierade i enlighet med ISO 9001. MILJÖCERTIFIERADE. Fruktbudet är sedan 2008 miljöcertifierade i enlighet med ISO 14001. Vi har identifierat våra miljöaspekter och arbetar kontinuerligt med att minska verksamhetens totala miljöpåverkan inom; Energi, Avfall, Transporter och Emballage. Samtidigt jobbar vi ständigt för att öka våra kunders och intressenters medvetenhet och kunskap om leveransernas miljöpåverkan och förutsättningar. KLIMATKOMPENSERAR. Vi tar ansvar för vår miljöpåverkan och genom att välja Fruktbudet gör även du det, eftersom vi ständigt arbetar för minskad miljöbelastning. Som ett led i detta klimat- kompenserar vi för de utsläpp som våra transporter orsakar genom att plantera fruktträd i Malawi i Afrika (hittills till en yta motsvarande ca 10 st. fotbollsplaner). KUNDGARANTI. Alla kunder har vår Kundgaranti, som innebär följande fördelar: Vi garanterar frukt av bästa kvalitet och om ni anser att frukten har kvalitetsbrister byter vi ut den utan kostnad inom 24h (helgfri dag). Reklamationen skall ske senast dagen efter leverans och hanteras med hög servicegrad genom branschens bästa kundservice med hela åtta stycken dedikerade kundservicemedarbetare, vilket ger korta svarstider.

Fruktbudet – Smaken av Sol & Sommar – Hela Året! Lars Lindberg, VD Fruktbudet i Norden AB

Vi på Fruktbudet har bestämt oss för att ta ansvar för vår miljöpåverkan. Under många år har vi byggt upp vår kompetens och arbetar nu medvetet och strukturerat i miljöfrågor. Som ett led i detta blev vi, som Sveriges första fruktkorgsleverantör, miljöcertifierade enligt ISO 14001 i juni 2008. Men vi nöjer oss inte med det. Vi sätter ständigt upp nya miljömål och fortsätter att arbeta för att minska vår miljöpåverkan. Det miljötillägg som tas ut för våra leveranser, bidrar till att vi kan bedriva ett konsekvent och aktivt miljöarbete. VI TAR VÅRT ANSVAR FÖR MILJÖN.

EKO365 ™ GARANTERAT EKOLOGISKT OCH KLIMATKOMPENSERAT! Fruktbudets hantering av ekologiska livs- medel är sedan 2008 certifierat av SMAK. Det innebär att hela vår process från inköp till leverans, årligen kontrolleras, revideras av extern aktör och att vi kan spåra varenda frukt tillbaka till där den odlats. Allt för att du skall känna dig helt trygg i att frukten i din korg är 100% ekologisk - varje dag, året runt! Vi kallar det EKO365™! REKO - DET SMARTA VALET FÖR MILJÖ, VARIATION OCH DET GODA SAMVETET! Vår fruktkorg REKO kombinerar flera av de saker som vi som fruktkonsumenter vill åt, dvs. det bästa från två världar. Du försäkrar dig om att alltid äta ekologiska bananer, som är bra både för dig såväl som för de som arbetar med dem. Bananer är också ett av 5 livsmedel som Naturskydds- föreningen listat som extra viktigt för oss att välja det ekologiska alternativet av. När det gäller resterande del av korgens innehåll tar du del av det lite bättre utbud som ofta gäller för den konventionellt odlade frukten, men utan att för den sakens skull tappa miljöfokus. Vi hämtar den (så långt det är möjligt) från närområdet och vi klimat- kompenserar både våra egna och externa transporter hela vägen fram till er – Vi kallar det ett REKO val! Sedan 1986 har vi på Fruktbudet ständigt utvecklat vår inköpsprocess med noga utvalda leverantörer och optimerade trans- porter som garanterar kvalitet, närhet och variation över årets skördesäsonger.

INTE BARA PRAT. DETTA HAR VI GENOMFÖRT. Detta är några exempel på det vi hittills har gjort för att minska vår miljöpåverkan: • Vi klimatkompenserar för 100 % av utsläppen som våra transporter orsakar. Vi gör detta genom att delta i ett projekt för trädplantering i samarbete med organisationen Zero Mission. • Vi har ökat försäljningen av Ekologisk frukt från ca 20 % till ca 50 % och under 2016 har vi lanserat vår egen ekolo- giska kvalitetsmärkning genom varumärket EKO365™. • Vi återvinner utsorterad, övermogen och returnerad frukt till miljövänlig biogas, biogödsel eller djurmat. • Vi miljöutbildar våra medarbetare. • Vi samlastar frukten och arbetar dagligen för att förkorta distributionsvägar och undvika onödiga transporter. Nyligen har vi t.ex. försett alla våra fordon med GPS-teknik, som gjort vår ruttoptimering mer effektiv, vilket har fått till följd att vi har sänkt våra utsläpp med 20 %. • Våra fordon är till 100 % miljöklassade (som lägst i miljö- klass 2005). • Vi använder endast miljömärkt el. • Vi har minskat vår papperförbrukning genom att öka andelen elektronisk fakturering samt att vi har ökat vår andel av returemballage avseende ingående fruktleveranser till Fruktbudet.

SE-EKO-03 Jordbruk inom/utanför EU

FRUKTABONNEMANG Det finns inte en korg som passar alla, men det finns en korg för alla! Vårt sortiment är brett och här finns också ekologiska alternativ. Frukt är vår passion – det kommer du att märka!

VÅR KLASSISKA FRUKTBLANDNING. Vår originalkorg grundas med en väl avvägd mix av bananer, äpplen, päron och apelsiner. Korgen toppas därefter med frukt av säsongen, t.ex. plommon, nektariner, clementiner m.fl. Det som är mest poppis för årstiden helt enkelt! Finns i storlekarna 4, 6, 9 samt 11 kg.

SE HIT ALLA BANANÄLSKARE! Här kombinerar vi två vanliga önske- mål, ”fler bananer och inga apelsiner”. Denna korg innehåller således inga apelsiner, men istället en större andel bananer. I övrigt innehåller korgen äpplen, päron samt säsongsfrukt som t.ex. nektariner, plommon eller clementiner. Finns i storlekarna 4, 6, 9 samt 11 kg.

BANANER, ÄPPLEN, PÄRON OCH APELSINER – OCH INGET ANNAT. Det här är vår enklaste blandning med de fyra vanligaste frukterna, dvs bananer, apelsiner, äpplen och päron. Ursprung och sorter varieras efter säsong. Ett prisvärt alternativ, utan krusiduller. Bara god frukt, helt enkelt. Finns i storlekarna 4, 6, 9 samt 11 kg.

VÅR SENASTE SUPERBLANDNING SOM SNABBT BLIVIT EN SUCCÉ! Denna korg grundas med bananer, apelsiner samt säsongens mest exklusiva äpplen och päron. Utöver detta hittar ni säsongsfrukt som t.ex. nektariner, plommon och clementiner samt vindruvor, ibland i två olika färger. Finns i storlekarna 4, 6, 9 samt 11 kg.

SE-EKO-03 Jordbruk inom/utanför EU

DET EKOLOGISKA ALTERNATIVET Här får ni en fin korg med äpplen, bananer, päron och citrusfrukter som toppas med säsongens frukter, t.ex. plommon, clementiner eller kiwi – allt beroende på årstid och tillgång. Finns i storlekarna 4, 6, 9 samt 11 kg.

VÅR FRUKTKORG REKO KOMBINERAR FLERA AV DE SAKER SOM VI SOM FRUKTKONSUMENTER VILL ÅT . I denna korg samsas konventionell frukt, som är närodlad och välsmakande, med ekologiska bananer, som är bra både för dig och för de som arbetat med att skörda dem. Finns i storlekarna 4, 6, 9 samt 11 kg.

FRUKTKORGARNAS ROLLS ROYCE! Det här är vår mest exklusiva korg. Vi grundar med de allra bästa basfrukterna för årstiden och lägger sedan tonvikten vid säsongs- frukterna, t.ex. nektariner, plommon, clementiner, druvor m. . Korgen innehåller också exotiska inslag som t.ex. physalis, passion, kiwi, m. . Finns i storlekarna 4, 6, 9 samt 11 kg.

FIN FRUKTLÅDA, FYLLD MED DINA FAVORITER! I en rejäl låda levererar vi den blandning ni vill ha, eller kanske vill ni fokusera på en enda sort? Perfekt om ni själva vill lägga upp frukten på jobbet. Valfri vikt. Många valmöjligheter, kontakta oss för en diskussion.

IBLAND ÄR DET ENKLA ENKLAST En fruktkorg i all sin enkelhet. En vacker korg med vackra frukter en sort per vecka. Varje vecka byts innehållet ut, ena veckan är det gröna äpplen, nästa vecka bananer osv. Innehållet kommer varieras mellan äpplen, päron, bananer, apelsiner. vid säsong även småcitrus, nektarin och plommon. Finns i storlekarna 4, 6, 9 samt 11 kg.

TILLBEHÖR

DET LILLA EXTRA BETYDER SÅ MYCKET. Vi har mer än 250 produkter utöver vårt fruktsortiment. Mjölk, mineralvatten, grönsaker, nötter, godis, konferens- korgar, te och kaffe förstås! Helt enkelt – allt som behövs för en välfungerande arbetsplats.

PAKET

STYR UPP OCH FÖRENKLA VARDAG OCH FEST MED VÅRA VÄLKOMPONERADE PAKET! Frukostpaket Börja dagen med en samling runt frukosten! Uppskattat till vardags eller då och då vid speciella möten eller tillfällen. Vi har tre olika nivåer på frukostpaket att välja mellan.

Högtidspaket Ta ett samlat grepp och fixa stämningen på kontoret till årets alla återkommande högtider. Så kan du och alla medarbetare bara njuta av feststämningen… Vi har gjort det enkelt genom att kombinera tre färdiga nivåer av Högtidspaket.

GÅVOR

VÅRA GÅVOR ÄR EN INVESTERING I FRAMTIDEN. Vi har många fina gåvoprodukter i vårt sortiment, både älskade klassiker och nyheter inför olika högtider. Allt från säsongsanpassade fruktkorgar, exklusiva chokladaskar till populära påskägg. En gåva från Fruktbudet är att visa sin upp- skattning i handling – det kan vara en bemär- kelsedag, ett väl utfört uppdrag eller som en avslutning på året. Vi ser självklart till att gåvorna hamnar på rätt ställe – i rätt tid.

Du kan se hela vårt sortiment och beställa från vår hemsida samt admi- nistrera dig via ”Mina Sidor”.

SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT BLI KUND HOS OSS!

1. VÄLJ BLANDNING Du kan se alla våra åtta blandningar på föregående sidor. Det går även att variera med att välja olika blandningar olika dagar. Frukten levereras i korgar, där håller frukten bäst – men vi kan även erbjuda andra emballage exempel- vis låda eller påse. 2. VÄLJ STORLEK/VIKT PÅ FRUKTKORGARNA En tumregel är att räkna med 0,5 – 0,8 kg/ person och vecka. Gå in på vår hemsida www.fruktbudet.se så kan du använda vår FMI (Fruit Mass Index Fruktberäknare) och även sända oss en offertförfrågan. 3. VÄLJ ANTAL KORGAR OCH LEVERANSDAGAR Bestäm dig för hur många korgar per vecka du vill ha samt hur många och vilka leveransdagar du önskar. 4. VÄLJ FRUKTSTÄLL, UPPLÄGGNINGSFAT ELLER FRUKTKYL EFTER BEHOV. Tillval för den som vill optimera förvaring och hållbarhet. Välj mellan olika fruktkylar(13,5 grader) och/eller olika fruktställ eller uppläggningsfat. 5. BESTÄLL TILL EVENTUELLA TILLBEHÖR Vi har ett stort sortiment av produkter som förhöjer dagen! Allt från tilläggspåsar med frukt och grönsaker, färdig tillbehörspaket (Frukost- och Högtidspaket) eller enskilda produkter som t ex kaffe, mjölk, nötter, drycker, kolonial och mycket mer. 6. BESTÄLL TILL EVENTUELL LEVERANSTIDGARANTI Vi leverera vardagar mellan 07.00 och 16.00. Vill du försäkra dig om specifik tid, kan du göra tillvalet ”tidspassning”.

7. KLART ATT SKICKA IN! Välkommen med din offertförfrågan - vi återkommer inom kort!

MÄLARDALEN Voltavägen 13 A 168 69 Bromma

SKÅNE Lommavägen 39 232 35 Arlöv Tel. 020-55 44 20 info@fruktbudet.se

Tel. 020-55 44 20 info@fruktbudet.se

VÄSTSVERIGE August Barks Gata 30 A 421 32 Västra Frölunda

FRUGTBUDET I DANMARK APS Herlev Hovedgade 119 2730 herlev

Tel. 020-55 44 20 info@fruktbudet.se

Telefon: 70 140 100 info@frugtbudet.dk

KUNDSERVICE: 020-55 44 20

Vi garanterar frukt av bästa kvalitet. Om ni anser att frukten har kvalitetsbrister, byter vi ut den utan kostnad inom en helgfri dag. Reklamationen ska ske senast dagen efter leveransen.

SE-EKO-03 Jordbruk inom/utanför EU

Voltavägen 13 A, 168 69 Bromma www.fruktbudet.se

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8

Made with FlippingBook - Online catalogs