Memòria d'Innovació 2018 · Aigües de Barcelona

Ciutat i ciutadania Participació al 22@Network

És destacable la col·laboració d’Aigües de Barcelona amb diferents institucions arrelades al territori que pro- mouen la innovació, com ara el 22@Network BCN. Ai- gües de Barcelona forma part de a les diferents comissi- ons que defineixen i impulsen els projectes transversals d’aquesta gran associació del sector de la innovació, la tecnologia i la creativitat de la ciutat de Barcelona.

Entre les activitats desenvolupades a la Comissió d’Innovació, s’ha dissenyat el distintiu IP22@: un distintiu de qualitat per a projectes innovadors amb impacte al districte, que posa en valor els projectes transformadors que són un reflex de la potència de l’ecosistema 22@.

Sant Feliu Maker League 2018 La primera lliga maker del cicle integral de l’aigua

La Sant Feliu Maker League 2018 (SFML 2018) és un projecte impulsat per Aigües de Barcelona, en col· laboració amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta primera edició ha aplegat quatre projectes maker, que han permès als seus equips —Aqua Mai- den, Àgora Team, Hidrostage i Aqualiu— desenvolupar solucions per a dos grans reptes reals cocreats amb el municipi. D’una banda, el repte Smart City, que ha permès estudiar com contribueix l’aigua a fer de Sant Feliu una ciutat més smart , i com les fonts públiques i ornamentals esdevenen factors de cohesió social; i d’altra banda, el repte Smart Agriculture, que s’ha en- focat en optimitzar el consum d’aigua de les explota-

cions agrícoles, els conreus i els horts urbans i socials del municipi. El programa SFML 2018 ha comptat amb el suport d’entitats tan reconegudes en el món de l’emprenedo- ria, la innovació i la cultura maker com l’Imagine Creati- ve Center, el FabLab Barcelona i el Made MakerSpace, així com de diferents entitats locals, com la Sant Feliu Innova i l’associació Crea i Emprèn a la Vila. Els makers participants han gaudit de la presència d’un nombrós grup d’experts que els han acompanyat durant tot el procés creatiu. També han participat en di- ferents sessions d’aprenentatge sobre fabricació digital, microcontroladors, sensors i actuadors, tall làser, im-

Els participants de la Sant Feliu Maker League, durant el Demo Day, tot just abans de presentar els seus projectes davant del jurat.

47

www.aiguesdebarcelona.cat

Made with FlippingBook Online newsletter