Sinclair Airco Catalogus 2021-2022

De frisse wind onder de airconditioners 2021/2022

SINCLAIR AIRCONDITIONING 1

Al meer dan 20 jaar combineert Sinclair een elegant design met hoog kwalitatieve airco-toestellen en biedt deze aan aantrekkelijke prijzen. Een innovatieve productontwikkeling, gecombineerd met de nieuwste productiemethoden, een uitstekende service na verkoop en tot 5 jaar waarborg maken van Sinclair de juiste partner voor uw comfort.

De revolutionaire Plasma-technologie in uw Sinclair-airconditioner maakt de lucht zuiverder en frisser. De kans op ziektes wordt kleiner en ook de levenskwaliteit van mensen met een allergie wordt aanzienlijk beter.

Sinclair wordt in Nederland exclusief verdeeld door Celsis, die al meer dan 80 jaar een gevestigde waarde is in Nederland.

Inhoud

Overzicht van de iconen in deze brochure

NEUTRALISATIE VAN GEURTJES Reukgassen en aerosolen oxideren wanneer ze in contact komen met actieve zuurstof- moleculen, zodat geurtjes,in het bijzonder van organische oorsprong, snel geëlimineerd worden. BESTRIJDING VAN VOS Vluchtige organische stoffen (VOS) worden als gassen uitgestoten op plaatsen waar tapijt, bouwmaterialen, meubels, kantoorapparatuur, reinigingsmiddelen, verfproducten, lijmen, oplosmiddelen of pesticiden aanwezig zijn. De ionen wisselen elektronen uit met deze VOS, zodat hun moleculaire structuren worden afgebroken in minder schadelijke verbindingen. VOORDELEN VOOR DE GEZONDHEID De longen van mens en dier kunnen efficiënter zuurstof opnemen uit zuivere, geïoniseerde lucht. Ze verbetert niet alleen de gezond- heid en het welzijn maar ook de alertheid en het concentratievermogen.

Een Sinclair-airconditioner koelt of verwarmt niet alleen de ruimte, maar maakt uw omgeving ook veilig er. Met de Plasma-technologie wordt de lucht gezuiverd, verfrist en worden schadelijke bacteriën verwijderd. Loop minder kans op besmetting met griep of andere ziektes die veroorzaakt worden door bacteriën die zich via de lucht verspreiden. U kunt de allergenen in de lucht beduidend verminderen en daarmee de levenskwaliteit van mensen met een allergie verbeteren. De Plasma-luchttechnologie zorgt voor een natuurlijk bioklimaat dat rijk is aan actieve zuurstofmoleculen (ionen). Het plasma- luchtsysteem produceert een meetbare en controleerbare hoeveelheid positieve en negatieve zuurstofionen. Negatieve ionen bevatten een extra elektron terwijl positieve ionen een elektron missen, wat een onevenwicht veroorzaakt. Deze onevenwichtige ionen hebben de volgende voordelen: VERWIJDERING VAN DEELTJES Deeltjes in de lucht worden door middel van ionenbinding door de ionen elektrisch geladen. De geladen deeltjes kleven aan elkaar, worden zwaarder en vallen op de vloer. Deze grotere deeltjes worden ook opgezogen door het aircosysteem, waar de filter ze opvangt.

2

OVERZICHT GEBRUIKTE ICONEN

Anticorrosiebehandeling van wisselaars

Automatische bediening

3

PLASMATEC-TECHNOLOGIE

Milieuvriendelijk koudemiddel

Compact design

4

GEZONDHEIDSFILTERS

Flexibel instelbare lamellen

Automatisch schoonmaken

6

SLAAPKWALITEIT

Diagnostische LED-displays

Comfortabele slaapmodus

8

RAY SERIE

“TURBO” knop

Koude lucht preventie

10

KEYON SERIE

Intelligent ontdooien

Zelfdiagnose

12

TERREL SERIE

Werking in de winter

Automatisch herstartfunctie

14

SPECTRUM PLUS SERIE

Stille werking

Slot

16

CONSOLE SERIE

3D-spiraalventilator

8 °C verwarmen

18

MULTI VARIABLE SERIE BUITENUNITS

24-uur timer

iFeel functie

20

MULTI VARIABLE SERIE BINNENUNITS

Klok display

7 snelheden van de ventilator

22

COMBINATIETABELLEN

WiFi functie

Frisse luchtventilatie

24

MOBIELE AIRCO’S

Ontvochtigingsmodus

Optionele gezondheidsfilter

Wij behouden ons het recht voor specificaties en/of prijzen zonder aankondiging of verplichting onzerzijds te wijzigen. Aan de in dit document genoemde data kunnen geen rechten worden ontleend.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 2

SINCLAIR AIRCONDITIONING 3

Voor een gezonde luchtkwaliteit

Airconditioning koelt, verwarmt en zuivert de lucht in verschillende type kamers. De leefruimte, het kantoor, de slaapkamer, maar ook in de wachtruimte bij de dokter en in de cafetaria op het werk. Afhankelijk van de ruimte en uw persoonlijke wensen kunnen gezondheidsfilters een wereld van verschil maken. Deze optionele filters kunnen gebruikt worden in wandgemonteerde split-units en console-units.

LTC KATALYTISCH FILTER Een mechanische filter houdt aerosolen en deeltjes tegen, zuivert de binnenlucht op ka- mertemperatuur en conditioneert, katalyseert en ontbindt tot 80% van de ammoniak, het waterstofsulfide en het aldehyde. Deze filter werkt constant en kan langdurig zonder regeneratie worden gebruikt. De filter kan gewassen worden met water en werkt daarna weer even goed als eerst. Geschikt voor alle wandgemonteerde aircotypes.

FOTOKATALYTISCHE FILTER SAF-OPWP

BIOLOGISCHE ANTI-BACTERIE FILTER SAF-OPWB Deze filter is gemaakt van een materiaal met uitstekende steriliserende en stofvangende eigenschappen. Wanneer lucht door de filter stroomt, houdt het biologische, bacteriedo- dende filteroppervlak stof en bacteriën vast. Het bio-bactericide oppervlak verstoort het metabolisme van de microben en beperkt hun groei. Meer dan 95% Escherichia coli en Staphylococcus aureus wordt tegen- gehouden.

Een fotokatalytische filter bestrijdt geurtjes en ziektekiemen met ultraviolet licht, zuivert de lucht efficiënt en houdt ze fris. Het TiO2 (titaandioxide) in de filter heeft een krachtige fotokatalytische werking en is bovendien milieuvriendelijk. De filter verwijdert meer dan 90% azijnzuur, formaldehyde en ammoniak en meer dan 70% van de hernieuwbare vervuilende stoffen uit de lucht.

ZILVERIONENFILTER SAF-OPWS

CATECHIN FILTER SAF-OPWC

ACTIEVE HOUTSKOOLFILTER SAF-OPWA

De zilverionenfilter is een gloednieuw, krach- tig sterilisatieproduct. Zilverionen zijn geur- en kleurloos en veroorzaken geen nevenwerkingen zoals irritatie, vervuiling of vluchtigheid. Na de sterilisatie recycleren de ionen zichzelf, zodat ze een lange levensduur hebben en de groei van bacteriën efficiënt blijven tegengaan. De filter is milieuvriendelijk en veilig. Hij is uiterst efficiënt en neutraliseert meer dan 99% van de bacteriën. Zilverionen trekken bacteriën en micro-orga- nismen aan, dringen door hun celmembraan en beletten de splitsing van de bacteriën. Ze verstoren de DNA-structuur van bacteriën en micro-organismen, zodat die zich niet kunnen reproduceren.

Catechine, een extract uit groene thee, wordt om zijn oxiderende en steriliserende werking aan de filters toegevoegd. Actieve enzymen vormen een benzeenkern die geurtjes en schadelijke substanties in de lucht absorbeert. Catechinefilters vangen stofdeeltjes efficiënt op en steriliseren ze. Ze zijn antibacterieel en neutraliseren meer dan 95% van de bacteriën (bv. Staphylococcus aureus).

Actieve houtskool is een uitstekend absor- beermiddel met een dubbele opnemende werking: fysisch en chemisch, zowel uit de lucht als uit vloeistoffen. Absorbeert snel schadelijke gassen zoals benzeen, formalde- hyde en ammoniak.

KOUDEKATALYSATORFILTER SAF-OPWK

Deze filter is gemaakt van polyurethaan (PU), een vezel met meervoudige katalyse. De filter vangt formaldehyde, andere vluchtige organi- sche stoffen (VOS) en schadelijke gassen en geurtjes op en verwijdert ze uit de lucht. De filter met koude katalysator kan in 2,5 uur tot 92,9% formaldehyde elimineren.

ANTIMIJTFILTER SAF-OPWM

Dit type filter verwijdert snel meer dan 90% van de mijten. Een antimijtfilter is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën en astma.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 4

SINCLAIR AIRCONDITIONING 5

Voor een comfortabele slaapkwaliteit Als we slapen hebben de meesten van ons geen koude kamer nodig. In slaap vallen in een warme kamer is een ander verhaal. Hoe hoger de omgevingstemperatuur, hoe moeilijker ons lichaam het heeft om rustig in te dommelen. Het ideale klimaat voor slaapkamers ligt tussen 16° en 18° Celsius. Ook de luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol in hoe ons lichaam de hitte aanvoelt. Een airco koelt, ventileert en onttrekt de luchtvochtigheid waardoor u gemakkelijker in slaap zal vallen.

COMFORTABELE SLAAPFUNCTIE MODUS 1 De kamertemperatuur stijgt automatisch (bij afkoeling) of daalt (bij verwarming). MODUS 2 De temperatuur in de kamer wordt automatisch iets lager ingesteld voordat u wakker wordt. En de kamertemperatuur stijgt automa- tisch (bij afkoeling) of daalt (bij verwar- ming). MODUS 3 U kunt uw eigen slaapcurve instellen in de DIY modus.

BEDIENING MET EEN APP Alle Sinclair-toestellen worden geleverd met een afstandsbediening en kunnen worden bediend met een app op uw smartphone. Kijkt u nog naar een spannende film of zit u nog gezellig buiten op het terras bij vrienden? Zet via de applicatie op uw smartphone uw airco alvast aan zodat uw slaapkamer lekker fris is wanneer u naar bed gaat.

iFEEL FUNCTIE De sensor in de afstandsbediening meet de kamertemperatuur en stuurt deze informatie door naar uw airco-apparaat. Die past vervolgens de temperatuur en de luchtstroom aan om het gewenste klimaat te bereiken. De afstandsbediening stuurt elke 10 minuten nieuwe informatie door over het klimaat in de kamer. Hierdoor past uw airco zich voortdurend aan de actuele situatie aan, waardoor het verschil tussen de effectieve en de gewenste kamertemperatuur beperkt blijft voor een optimaal comfort én maximale energiebesparing.

KOUDE LUCHT PREVENTIE Dankzij een automatische voorverwarmings- functie wordt de lucht pas de kamer inge- blazen als die een aangename temperatuur heeft bereikt.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 6

SINCLAIR AIRCONDITIONING 7

RAY SERIE De RAY serie is onze instapreeks en biedt een betaalbare oplossing voor elke ruimte. Het milieuvriendelijke koudemiddel R32 zorgt ervoor dat de impact op het milieu aanzienlijk wordt verminderd. Met de iFeel-functie regelt u heel eenvoudig uw ideale kamertemperatuur. Deze reeks staat garant voor een optimaal comfort en maximale energiebesparing. Wandgemonteerde airconditioners

R32

ECOLOGICAL REFRIGERANT

UW VOORDELEN · Snel koelen en verwarmen, ventileren en ontvochtigen · Licht, tijdloos design met verborgen display · Geluidsniveau binnenunit slechts 23 dB · iFeel-functie · 100% ecologisch koudemiddel R32 · 5 jaar garantie*

STANDAARD ACCESSOIRES · Afstandsbediening

MODEL

SIH-09BIR + SOH-09BIR SIH-12BIR + SOH-12BIR SIH-18BIR + SOH18BIR SIH-24BIR + SOH24BIR

Artikelnummer

5600000600

5600000610

5600000620

5600000630

Vermogen koeling/verwarming

kW

2,7 / 2,8

3,2 / 3,4

4,6 / 5,2

6,2 / 6,5

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

SEER / SCOP

6,6 / 4,2

6,1 / 4,0

6,4 / 4,0

6,8 / 4,0

Energieklasse koeling/verwarming

-

A++ / (A++, A+++, B)

A++ / (A++, A+++, B)

A++ / (A++, A+++, B)

A++ / (A++, A+++, B)

Geluidsniveau op 1m

binnen dB(A)

40 / 38 / 34 / 23

41 / 37 / 33 / 26

44 / 42 / 38 / 31

48 / 45 / 37 / 30

buiten dB(A)

51

51

55

57

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

binnen mm/kg 773 x 250 x 185 / 7,5 773 x 250 x 185 / 8,0

970×300×225 / 13,5

970×300×225 / 13,5

buiten mm/kg 732 x 550 x 330 / 25

732 x 550 x 330 / 25

732×555×330 / 26,5

873×555×376 / 36,5

Temperatuurbereik koeling/verwarming

°C

-15~43 / -15~24

-15~43 / -15~24

-15~43 / -15~24

-15~43 / -15~24

Prijs in € (excl. btw)

1.104,00

1.176,00

1.812,00

2.313,00

Voor meer technische specificaties, raadpleeg de product data fiche. R32 bevat gefluoreerde broeikasgassen die onder het Kyoto-protocol vallen. R32 (één-component koudemiddel HFC) met een GWP-waarde van 675. *Er wordt een garantietermijn tot 5 jaar gehanteerd. Vraag naar de voorwaarden bij uw installateur.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 8

SINCLAIR AIRCONDITIONING 9

KEYON SERIE

De KEYON serie is een uitstekende oplossing voor klanten die hun toestel graag draad- loos en van afstand bedienen via Wifi. Deze toestellen zijn bovendien uitgerust met een ionengenerator en verschillende gezondheids- filters. De reeks wordt gekenmerkt door zijn optimale luchtverdeling, zowel horizontaal als verticaal. Het miliieuvriendelijke koudemiddel R32 zorgt ervoor dat de impact op het milieu aanzienlijk wordt verminderd. Wandgemonteerde airconditioners

UW VOORDELEN · Snel koelen en verwarmen, ventileren en ontvochtigen · Tijdloos design met verborgen display · iFeel-functie · 100% ecologisch koudemiddel R32 · Anti-corrossie-behandeling van de warmtewisselaar · Uitgebreid filterpakket · Optimale verticale luchtverdeling · 5 jaar garantie*

STANDAARD ACCESSOIRES · Filters: Catechin SAF-OPWC4 en actieve carbon filter SAF-OPWA4 · Koude plasma generator · WiFi module · Afstandsbediening

R32

ECOLOGICAL REFRIGERANT

WIFI

MODEL

SIH-09BIK + SOH-09BIK SIH-12BIK + SOH-12BIK SIH-18BIK + SOH-18BIK SIH-24BIK + SOH-24BIK

Artikelnummer

5600000480

5600000490

5600000500

5600000510

Vermogen koeling/verwarming

kW

2,7 / 2,8

3,2 / 3,4

4,6 / 5,2

6,2 / 6,5

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

SEER / SCOP

6,6 / 4,2

6,5 / 4,1

6,4 / 4,0

6,8 / 4,0

Energieklasse koeling/verwarming

-

A++ / (A++, A+++, B)

A++ / (A++, A+++, —)

A++ / (A++, A+++, —)

A++ / (A++, A++, —)

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

40 / 38 / 34 / 23

48 / 44 / 40 / 34

binnen

41 / 38 / 36 / 35 / 32 / 29 / 23 44 / 42 / 41 / 38 / 37 / 34 / 31

dB(A)

51

52

53

58

buiten

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

binnen mm/kg 770 x 251 x 190 / 8,5 849 x 289 x 215 / 10,5 972 x 300 x 225 / 13,5 1081 x 325 x 248 / 16,5 buiten mm/kg 732 x 550 x 330 / 25 732 x 550 x 330 / 25 732 x 550 x 330 / 26,5 873 x 555 x 376 / 36,5

Temperatuurbereik koeling/verwarming

°C

-15~43 / -15~24

-15~43 / -15~24

-15~43 / -15~24

-15~43 / -15~24

Prijs in € (excl. btw)

1.162,00

1.277,00

1.783,00

2.361,00

Voor meer technische specificaties, raadpleeg de product data fiche. R32 bevat gefluoreerde broeikasgassen die onder het Kyoto-protocol vallen. R32 (één-component koudemiddel HFC) met een GWP-waarde van 675. *Er wordt een garantietermijn tot 5 jaar gehanteerd. Vraag naar de voorwaarden bij uw installateur.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 10

SINCLAIR AIRCONDITIONING 11

TERREL SERIE De TERREL serie is uniek in zijn ontwerp. Het moderne design en de Wifi-bediening zijn Wandgemonteerde airconditioners

standaard op alle toestellen. Het milieuvriendelijke koudemiddel R32 zorgt ervoor dat de impact op het milieu aanzienlijk wordt verminderd. Deze reeks wordt gekenmerkt door zijn 4 ventila- torsnelheden en zijn hoge energie-efficiëntie. Elk TERREL-toestel is verkrijgbaar in wit, zwart, zilver en champagne.

R32

ECOLOGICAL REFRIGERANT

WIFI

UW VOORDELEN · Snel koelen en verwarmen, ventileren en ontvochtigen · Verborgen display · iFeel-functie en 100% ecologisch koudemiddel R32 · Anti-corrossie-behandeling van de warmtewisselaar · Uitgebreid filterpakket · Optimale verticale luchtverdeling · Design model: zwart, zilver, champagne of wit · 5 jaar garantie*

STANDAARD ACCESSOIRES · Filters: Catechin SAF-OPWC4 en biologische SAF-OPWB4 · Koude plasma generator · WiFi module

· Afstandsbediening · Dry aan/uit-contact · Carter- en chassisverwarming

MODEL

SIH-09BITW + SOH-09BIT SIH-13BITW + SOH-13BIT SIH-18BITW + SOH-18BIT SIH-24BITW + SOH-24BIT

Artikelnummer Terrel wit (x=W)

5600000120

5600000130

5600000140

5600000150

Vermogen koeling/verwarming

kW

2,7 / 3,0

3,5 / 3,8

5,2 / 5,3

7,0 / 7,4

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

SEER / SCOP

7,5 / 4,2

7,1 / 4,1

7,0 / 4,0

6,5 / 4,0

Energieklasse koeling+verwarming

-

A+++ / (A++, A+++, A)

A+++ / (A++, A+++, A)

A++ / (A++, A+++, A)

A++ / (A++, A+++, A)

Geluidsniveau op 1m

binnen dB(A) 38/36/34/31/29/27/25 42/38/35/32/29/27/25 45/43/41/38/36/34/31 48/45/42/39/37/36/33 buiten dB(A) 50 52 56 59

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg

889 x 294 x 212 / 11,0 889 x 294 x 212 / 11,0 1013 x 307 x 221 / 13,5 1122 x 329 x 247 / 17,5

binnen

mm/kg

732 x 550 x 330 / 23,5 732 x 550 x 330 / 24,5

965 x700 x 396 / 45

965 x 700 x 396 / 53,5

buiten

Temperatuurbereik koeling/verwarming

°C

-15~50 / -25~30

-15~50 / -25~30

-15~50 / -22~24

-15~43 / -22~24

Prijs in € (excl. btw)

1.412,00

1.524,00

2.477,00

2.882,00

Gegevens en prijzen Terrel Zwart, Zilver en Champagne op aanvraag.

Voor meer technische specificaties, raadpleeg de product data fiche. R32 bevat gefluoreerde broeikasgassen die onder het Kyoto-protocol vallen. R32 (één-component koudemiddel HFC) met een GWP-waarde van 675. *Er wordt een garantietermijn tot 5 jaar gehanteerd. Vraag naar de voorwaarden bij uw installateur.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 12

SINCLAIR AIRCONDITIONING 13

· Energy class A++ / A+ · Dual side water outlet · iFeel-functie en 100% ecologisch koudemiddel R32 · Anti-corrossie-behandeling van de warmtewisselaar · Uitgebreid filterpakket · 7 ventilatorsnelheden · Optimale luchtverdeling zowel horizontaal als verticaal · Hoge energie-efficiënti ot A+++ · 2-traps compressor · Geschikt bij extreem lage en hoge temperaturen · 5 jaar garantie* · Hidden display · 7 speeds of fan · Horizontal and vertical guide louver swing · Function “I FEEL” · 8 °C heating UW VOORDELEN · Snel koelen en verwarmen, ventileren en ontvochtigen · Design-model met verborgen display

STANDAARD ACCESSOIRES · Filters: Catechin SAF-OPWC4 en actieve carbonfilter SAF-OPWA4 · Koude plasma generator · WiFi module · Dry aan/uit-contact · Carter- en chassisverwarming · Afstandsbediening

SPECTRUM PLUS SERIE

MODEL

ASH-09BIS2/W

ASH-13BIS2/W

ASH-18BIS2/W

ASH-24BIS2/W

Artikelnummer

5600000000

5600000010

5600000020

5600000030

Vermogen koeling/verwarming

kW

2,7 / 3,5

3,6 / 4,2

5,3 / 6,2

7,1 / 7,1

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

SEER / SCOP

8,5 / 5,1

8,5 / 5,1

7,5 / 4,4

6,5 / 4,1

Energieklasse koeling/verwarming

-

A+++ / A+++ / A

A+++ / A+++ / A

A+++ / A+++ / A

A+ / A+++ / A

Wandgemonteerde airconditioners

Geluidsniveau bij 1m

binnen dB(A) 44/43/38/36/31/24/22 44/43/38/36/31/24/22 46/44/42/39/36/34/32 50/46/43/41/39/37/35 buiten dB(A) 53 54 56 58

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg

996 x 301 x 225 / 13,0

996 x 301 x 225 / 13,5

1101 x 327 x 249 / 16,5

1101 x 327 x 249 / 16,5

binnen

De SPECTRUM PLUS serie is uniek in zijn ontwerp. De stille werking en Wifi-bediening zijn standaard meegeleverd. De toestellen zijn uitgerust met een 2-traps compressor, waarmee ze ruimtes kunnen verwarmen bij buitentemperaturen vanaf -30°C. Het milieuvriendelijke koudemiddel R32 zorgt ervoor dat de impact op het milieu aanzienlijk wordt verminderd. Dankzij de soft-start functie wordt het stroomsysteem nooit overbelast als het toestel wordt ingeschakeld.

mm/kg

899 x 596 x 378 / 44,5

899 x 596 x 378 / 45,5

980 x 790 x 427 / 61,0

1003 x 790 x 427 / 65,0

buiten

Temperatuurbereik koeling/verwarming

°C

-18~52 / -30~24

-18~52 / -30~24

-18~52 / -30~24

-18~52 / -30~24

Prijs in € (excl. btw)

2.420,00

2.697,00

3.405,00

3.601,00

Voor meer technische specificaties, raadpleeg de product data fiche. R32 bevat gefluoreerde broeikasgassen die onder het Kyoto-protocol vallen. R32 (één-component koudemiddel HFC) met een GWP-waarde van 675. *Er wordt een garantietermijn tot 5 jaar gehanteerd. Vraag naar de voorwaarden bij uw installateur.

R32

ECOLOGICAL REFRIGERANT

WIFI

SINCLAIR AIRCONDITIONING 14

SINCLAIR AIRCONDITIONING 15

CONSOLE

Console airconditioners

SERIE De CONSOLE serie biedt met zijn slanke profiel nieuwe installatiemogelijkheden. De toestellen kunnen net zoals standaard radiatoren boven de vloer worden geïnstalleerd. Ze bieden een luchtstroom in twee richtingen. Wanneer in de verwarmingsmodus enkel de onderste luchtuitlaat is geactiveerd, wordt het effect van vloerverwarming gecreëerd.

R32

ECOLOGICAL REFRIGERANT

WIFI

UW VOORDELEN · Snel koelen en verwarmen, ventileren en ontvochtigen · iFeel-functie · 100% ecologisch koudemiddel R32 · Anti-corrossie-behandeling van de warmtewisselaar

STANDAARD ACCESSOIRES · Filters: Catechin SAF-OPWC4 en actieve carbonfilter SAF-OPWA4 · Koude plasma generator · WiFi module · Carter- en chassisverwarming · Afstandsbediening

· Uitgebreid filterpakket · Optimale luchtverdeling · Optimale vervanging voor radiatoren · 5 jaar garantie*

MODEL

ASP-09BI

ASP-12BI

ASP-18BI

Artikelnummer

5600000720

5600000730

5600000740

Vermogen koeling/verwarming

kW

2,7 / 2,9

3,5 / 3,8

5,2 / 5,3

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

SEER / SCOP

7,2 / 4,0

7,0 / 4,1

6,5 / 4,1

Energieklasse koeling/verwarming

-

A++ / (A+, A+++, -)

A++ / (A+, A+++, -)

A++ / (A+, A+++, -)

Geluidsniveau op 1m

binnen dB(A) 39 / 36 / 33 / 31 / 29 / 26 / 23 42 / 40 / 38 / 36 / 34 / 31 / 25 47 / 45 / 42 / 40 / 37 / 35 / 31 buiten dB(A) 50 52 57

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg

700 x 600 x 215 / 15,5

700 x 600 x 215 / 15,5

700 x 600 x 215 / 15,5

binnen

mm/kg

785 x 682 x 280 / 27,5

785 x 682 x 280 / 30,5

963 x 700 x 396 / 46,0

buiten

Temperatuurbereik koeling/verwarming

°C

-15~43 / -22~24

-15~43 / -22~24

-15~43 / -22~24

Prijs in € (excl. btw)

1.997,00

2.265,00

2.795,00

Voor meer technische specificaties, raadpleeg de product data fiche. R32 bevat gefluoreerde broeikasgassen die onder het Kyoto-protocol vallen. R32 (één-component koudemiddel HFC) met een GWP-waarde van 675. *Er wordt een garantietermijn tot 5 jaar gehanteerd. Vraag naar de voorwaarden bij uw installateur.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 16

SINCLAIR AIRCONDITIONING 17

MULTI VARIABLE

Multi-variabele DC Inverter Buitenunits

SERIE De flexibele MULTI VARIABLE serie biedt een eenvoudige oplossing voor het aansluiten van 1 tot 5 binnenunits op 1 buitenunit.

UW VOORDELEN · Snel koelen en verwarmen, ventileren en ontvochtigen · 100% ecologisch koudemiddel R32 · Anti-corrosie-behandeling van de warmtewisselaar · 5 jaar garantie* · Combineerbaar met uitgebreid gamma aan binnenunits · Uitgebreid gamma tot 12 kW monofase · Mogelijkheid tot aansluiten van 5 binnenunits

STANDAARD ACCESSOIRES · Adapters om de binnenunits aan te sluiten · Afvoerpluggen · Adapter voor afvoerwater

Het brede scala aan binnenunits is aanpasbaar aan verschillende soorten interieurs of toepassingen. De wand-, cassette-, vloer-, kanaal- en console-binnenunits zijn ontworpen voor koeling en verwarming met ver- schillende capaciteiten. De binnenunits worden apart geleverd.

MODEL

MV-E14BI

MV-E18BI

MV-E21BI

MV-E24BI

Artikelnummer

5600000810

5600000820

5600000830

5600000840

Aantal aansluitbare binnenunits

1-2

1-2

2-3

2-3

Vermogen koeling/verwarming

kW

4,1 / 4,4

5,2 / 5,4

6,1 / 6,5

7,1 / 8,5

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

R32

ECOLOGICAL REFRIGERANT

SEER / SCOP

6,0 / 4,0

6,1 / 4,0

6,1 / 4,0

6,1 / 4,0

Energieklasse koeling/verwarming

-

A++ / A+

A++ / A+

A++ / A+

A++ / A+

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

55

55

58

58

binnen

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

buiten mm/kg 899 x 596 x 378 / 43,0 899 x 596 x 378 / 43,0 955 x 700 x 396 / 55,0 980 x 790 x 427 / 68,0

Temperatuurbereik koeling/verwarming

°C

-15~43 / -20~24

-15~43 / -20~24

-15~43 / -20~24

-15~43 / -20~24

Prijs in € (excl. btw)

1.908,00

1.990,00

2.327,00

2.838,00

MODEL

MV-E28BI

MV-E36BI

MV-E42BI

Artikelnummer

5600000850

5600000860

5600000870

Aantal aansluitbare binnenunits

2-4

2-4

2-5

Vermogen koeling/verwarming

kW

8,0 / 9,5

10,5 / 12,0

12,0 / 13,0

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

SEER / SCOP

6,1 / 4,0

6,1 / 4,0

6,1 / 4,0

Energieklasse koeling/verwarming

-

A++ / A+

A++ / A+

A++ / A+

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

58

60

60

binnen

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg

980 x 790 x 427 / 69,0

1087 x 1103 x 440 / 90,0

1087 x 1103 x 440 / 90,0

buiten

Temperatuurbereik koeling/verwarming

°C

-15~43 / -20~24

-15~43 / -20~24

-15~43 / -20~24

Prijs in € (excl. btw)

3.117,00

4.119,00

4.683,00

Voor meer technische specificaties, raadpleeg de product data fiche. R32 bevat gefluoreerde broeikasgassen die onder het Kyoto-protocol vallen. R32 (één-component koudemiddel HFC) met een GWP-waarde van 675. *Er wordt een garantietermijn tot 5 jaar gehanteerd. Vraag naar de voorwaarden bij uw installateur.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 18

SINCLAIR AIRCONDITIONING 19

CONSOLE UNITS

MULTI VARIABLE SERIE

· WiFi module · Filters: Catechin SAF-OPWC4 en actieve carbonfilter SAF-OPWA4 · Dubbele luchtuitlaat voor verwarming · Koude plasma generator · Afstandsbediening

Multi-variabele DC Inverter Binnenunits

R32

ECOLOGICAL REFRIGERANT

MV-P09BI Multi Variable Console 2,7/2,8kW

MV-P12BI Multi Variable Console 3,5/3,8kW

MV-P18BI Multi Variable Console 5,2/5,3kW

MODEL

Artikelnummer

5600000880

5600000890

5600000900

Vermogen koeling/verwarming

kW

2,7 / 2,8

3,5 / 3,8

5,2 / 5,3

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

40 / 36 / 34 / 32 / 30 / 26 / 23

42 / 40 / 38 / 36 / 34 / 31 / 25

47 / 45 / 42 / 40 / 37 / 35 / 31

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg

700 x 600 x 215 / 15,5

700 x 600 x 215 / 15,5

700 x 600 x 215 / 15,5

WANDGEMONTEERDE UNITS

Prijs in € (excl. btw)

800,00

839,00

868,00

4-WEG CASSETTE UNITS

· Ingebouwde waterpomp · Decoratief paneel · Afstandsbediening en standaard wandcontroller

SIH-XXBIR

SIH-XXBIT/B

MODEL

MV-C12BI

MV-C18BI

MV-C24BI

Artikelnummer

5600000950

5600000960

5600000970

Vermogen koeling/verwarming

kW

3,5 / 4,0

4,5 / 5,0

7,1 / 8,0

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

44 / 41 / 38 / 34

47 / 45 / 41 / 35

47 / 45 / 41 / 36

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg

596 x 240 x 596 / 20,0

596 x 240 x 596 / 20,0

840 x 240 x 840 / 26,0

SIH-XXBIK

SIH-XXBIT/W

Prijs in € (excl. btw)

1.060,00

1.080,00

1.577,00

· Energieklasse A++ / A+ · Dubbelzijdige waterafvoer · Automatisch herstarten

KANAAL UNITS

· Ingebouwde waterpomp · Afstandsbediening en standaard wandcontroller · Verticale inbouwmogelijkheden (optie)

STANDAARD ACCESSOIRES · Filters KEYON: Catechin SAF-OPWC4 en carbonfilter SAF-OPWA4 · Filters TERREL: Catechin SAF-OPWC4 en biologische SAF-OPWB4 · Koude plasma generator · WiFi module

SIH-XXBIT/S

MODEL

MV-D09BI

MV-D12BI

MV-D18BI

MV-D24BI

· Dry aan/uit-contact · Afstandsbediening

Artikelnummer

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Vermogen koeling/verwarming

kW

2,5 / 2,8

3,5 / 3,9

5,0 / 5,5

7,1 / 8,0

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

SIH-XXBIT/C

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

47 / 41 / 37 / 34 / 31

49 / 42 / 39 / 35 / 32

51 / 43 / 41 / 33 / -

52 / 44 / 42 / 34 / -

MODEL

SIH-09BIR

SIH-12BIR

SIH-09BIK

SIH-12BIK

SIH-18BIK

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg 700 x 200 x 615 / 21,0

700 x 200 x 615 / 22,0

900 x 200 x 615 / 26,0

1100 x 200 x 615 / 30,0

Artikelnummer

5600000680

5600000690

5600000560

5600000570

5600000580

Prijs in € (excl. btw)

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Vermogen koeling/verwarming

kW

2,7 / 2,8

3,2 / 3,4

2,7 / 2,8

3,2 / 3,4

4,6 / 5,2

Voedingsspanning

Hz / V 1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

41 / 38 / 36 / 35 / 32 / 29 / 23

48 / 42 / 41 / 38 / 37 / 34 / 31

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

40 / 36 / 34 / 23

41 / 37 / 33 / 26

40 / 38 / 34 / 23

VLOER/PLAFOND UNITS

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg 773 x 250 x 185 / 7,5 773 x 250 x 185 / 8,0 770 x 251 x 190 / 8,5 849 x 289 x 215 / 10,5 972 x 300 x 225 / 13,5

Prijs in € (excl. btw)

434,00

487,00

449,00

511,00

641,00

· Horizontale / verticale positie · Afstandsbediening en standaard wandcontroller

MODEL

SIH-24BIK

SIH-09BITW

SIH-13BITW

SIH-18BITW

SIH-24BITW

Artikelnr.

5600000590

5600000200

5600000210

5600000220

5600000230

MODEL

MV-F09BI

MV-F12BI

MV-F18BI

MV-F24BI

Vermogen koeling/verwarming

kW

6,2 / 6,5

2,7 / 3,0

3,5 / 3,8

5,2 / 5,3

7,0 / 7,4

Artikelnummer

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Voedingsspanning

Hz / V 1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

Vermogen koeling/verwarming

kW

2,6 / 2,7

3,5 / 4,0

4,5 / 5,0

7,1 / 8,0

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

48 / 44 / 40 / 35

38 / 36 / 34 / 31 / 29 / 27 / 25 42 / 38 / 35 / 32 / 29 / 27 / 25 45 / 43 / 41 / 38 / 36 / 34 / 31 48 / 45 / 42 / 39 / 37 / 36 / 33

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg 1081 x 325 x 248 / 16,5 889 x 294 x 212 / 11,0 889 x 294 x 212 / 11,0 1013 x 307 x 221 / 13,5 1122 x 329 x 247 / 17,5

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

38 / 35 / 30 / 26

38 / 35 / 30 / 26

38 / 35 / 30 / 26

38 / 35 / 30 / 26

Prijs in € (excl. btw)

742,00

506,00

555,00

713,00

906,00

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg

870 x 665 x 235 / 25

870 x 665 x 235 / 25

870 x 665 x 235 / 25,5

1200 x 665 x 235 / 33

Gegevens en prijzen Terrel Zwart, Zilver en Champagne op aanvraag.

Prijs in € (excl. btw)

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

SINCLAIR AIRCONDITIONING 20

SINCLAIR AIRCONDITIONING 21

MULTI VARIABLE SERIE

MV-E14BI

MV-E21BI

MV-E24BI

MV-E28BI

Combinatietabellen Binnen- en buitenunits

1 UNIT

2 UNITS

2 UNITS

3 UNITS

2 UNITS

3 UNITS

2 UNITS

7

7+7

7+7

7+7+7

7+7

7+7+7

7+7+18

7+7

9

7+12

7+12

7+7+12

7+12

9+9+12

7+9+18

7+12

12

7+9

9+9

7+7+9

9+9

7+7+9

12+12+12*

9+9

9+9

7+9

7+9+9

9+18

7+9+9

7+12+12

9+18

9+12

7+18

9+9+9

12+18

7+7+12

9+9+18*

12+18

MV-E18BI

9+12

7+9+12

7+9

7+9+12

9+12+12*

7+9

1 UNIT

2 UNITS

9+18

7+12+12

7+18

9+9+9

7+18

7

7+7

12+12

9+9+12

9+12

9+12

9

7+12

12+18

12+12+12*

12+12

12+12

12

9+12

18+18

18+18

7+9

9+9

MV-E28BI

MV-E36BI

3 UNITS

4 UNITS

2 UNITS

3 UNITS

7+7+7

7+12+18

7+7+7+7

7+7

9+24

7+7+7

7+12+18

9+12+18

7+7+9

9+9+9

7+7+7+9

7+9

12+12

7+7+9

7+12+24

9+12+24

7+7+12

9+9+12

7+7+9+9

7+12

12+18

7+7+12

7+18+18

9+18+18

7+7+18

9+9+18

9+9+9+9

7+18

12+24

7+7+18

7+18+24*

9+18+24*

7+9+9

9+12+18

7+7+7+12

7+24

18+18

7+7+24

9+9+9

12+12+12

7+9+12

9+12+12

7+9+9+9

9+9

18+24

7+9+9

9+9+12

12+12+18

7+9+18

12+12+12

7+7+7+18

9+12

24+24*

7+9+12

9+9+18

12+12+24

7+12+12

12+12+18

7+7+9+18

9+18

7+9+18

9+9+24

12+18+18

7+9+9+12

7+9+24

9+12+12

18+18+18*

9+9+12+12

7+12+12

7+7+12+12

9+9+9+12

MV-E36BI

MV-E42BI

4 UNITS

2 UNITS

3 UNITS

7+7+7+7

7+7+18+18*

9+9+9+9

7+7

9+24

7+7+7

7+12+24

9+18+18

7+7+7+9

7+9+9+9

9+9+9+12

7+9

12+12

7+7+9

7+18+18

9+18+24

7+7+7+12

7+9+9+12

9+9+9+18

7+12

12+18

7+7+12

7+18+24

9+24+24

7+7+7+18

7+9+9+18

9+9+12+12

7+18

12+24

7+7+18

7+24+24

12+12+12

7+7+7+24

7+9+9+24*

9+12+12+12

7+24

18+18

7+7+24

9+9+9

12+12+18

7+7+9+9

7+9+12+12

9+9+9+24*

9+9

18+24

7+9+9

9+9+12

12+12+24

7+7+9+12

7+9+12+18

9+9+12+18

9+12

24+24

7+9+12

9+9+18

12+18+18

7+7+9+18

7+9+18+18*

9+9+18+18*

9+18

7+9+18

9+9+24

12+18+24

7+7+9+24

7+12+12+12

9+12+12+18*

7+9+24

9+12+12

18+18+18

7+7+12+12

7+12+12+18

12+12+12+12

7+12+12

9+12+18

12+24+24*

7+7+12+18

7+12+18

9+12+24

18+18+24

MV-E42BI

4 UNITS

5 UNITS

7+7+7+7

7+7+18+18

9+9+9+12

7+9+18+24

7+7+7+7+7

7+7+9+9+12

9+9+9+9+18

7+9+9+12+18

7+7+7+9

7+9+9+9

9+9+9+18

7+12+12+24

7+7+7+7+9

7+7+9+9+18

9+9+9+12+12 7+9+9+12+24*

7+7+7+12

7+9+9+12

9+9+9+24

7+12+18+18

7+7+7+7+12

7+7+9+12+12 9+9+12+12+12 7+9+9+18+18

7+7+7+18

7+9+9+18

9+9+12+12

7+12+18+24

7+7+7+7+18

7+7+9+12+18 9+9+12+12+18*

7+9+12+12+18

7+7+7+24

7+9+9+24

9+9+12+18

7+18+18+18

7+7+7+7+24

7+7+12+12+12 7+7+7+12+24 7+12+12+12+12

7+7+9+9

7+9+12+12

9+9+12+24

9+9+18+24

7+7+7+9+9

7+9+9+9+9

7+7+7+18+18 7+12+12+12+18

7+7+9+12

7+9+12+18

9+9+18+18

9+12+12+24

7+7+7+9+12

7+9+9+9+12

7+7+9+9+24

9+9+9+9+24

7+7+9+18

7+9+18+24*

9+12+12+12*

9+12+18+18

7+7+7+9+18

7+9+9+9+18

7+7+9+12+24

9+9+9+12+18

7+7+9+24

7+9+18+18

9+12+12+18

9+18+18+18

7+7+7+9+24

7+9+9+12+12

7+7+9+18+18 9+9+9+18+18*

7+7+12+12

7+12+12+12

12+12+12+12

12+12+18+18

7+7+7+12+12 7+9+12+12+12 7+7+12+12+18 9+12+12+12+12

7+7+12+18

7+12+12+18

12+12+12+18

12+12+12+24

7+7+7+12+18

9+9+9+9+9

7+7+12+18+18 9+12+12+12+18*

7+7+12+24

9+9+9+9

7+7+18+24

7+7+9+9+9

9+9+9+9+12

7+9+9+9+24 12+12+12+12+12

*Deze combinatie van binnenunits overschrijdt 130% van de maximale capaciteit van de buitenunit.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 23

MOBIELE AIRCO’S Soms biedt de investering in een

Verplaatsbare airconditioners

volledige airco-installatie geen soelaas. Denk bijvoorbeeld aan onze studenten op kot of onze gepensioneerden op kamers. Mobiele airconditioners zijn bij erg warme of zeer koude buitentemperaturen een geschenk uit de hemel. U plaatst en verplaatst ze afhankelijk van waar u verkoeling of verwarming zoekt.

UW VOORDELEN · Automatische beschermfunctie · Onafhankelijke ontvochtigingsfunctie · Roterende compressor · Verwisselbare filter · 24-uurs timer · Milieuvriendelijk · Automatische startfunctie · Afstandsbediening · 2 jaar garantie

STANDAARD ACCESSOIRES · AMC-WINK raam kit

OPTIONELE ACCESSOIRES · AMC-WK muur kit · WK-400A raam kit · AK-15P controle-module op afstand muur kit

MODEL

AMC-11P

AMC-14P

Artikelnummer

Op aanvraag

5600001590

Vermogen koeling/verwarming

kW

3,0 / 3,0

4,0 / 4,0

Voedingsspanning

Hz / V

1~ / 50 / 220-240

1~ / 50 / 220-240

EER / SCOP

-

2,6 / 3,1

2,6 / 3,1

Energieklasse koeling/verwarming

-

A / A++

A / A++

Geluidsniveau op 1m

dB(A)

65

65

binnen

Afmetingen (l x h x d)/Nettogewicht

mm/kg

300 x 760 x 532 / 28,6

300 x 760 x 532 / 30,6

binnen

Temperatuurbereik koeling/verwarming

°C

17-32 / 7-25

17-32 / 7-25

Prijs in € (excl. btw)

Op aanvraag

1.000,00

Koelgas R290 (100% CH3CH2CH3). GWP van het gebruikte koudemiddel: 3.

SINCLAIR AIRCONDITIONING 24

SINCLAIR AIRCONDITIONING 25

www.sinclair.nl

SINCLAIR AIRCONDITIONING 27

Uw Sinclair vakman

www.sinclair.nl

In Nederland geïmporteerd en gedistribueerd door:

SINCLAIR AIRCONDITIONING 28

Page 1 Page 2-3 Page 4-5 Page 6-7 Page 8-9 Page 10-11 Page 12-13 Page 14-15 Page 16-17 Page 18-19 Page 20-21 Page 22-23 Page 24-25 Page 26-27 Page 28

Made with FlippingBook flipbook maker