IF Elfsborg - Kalmar FF - Matchprogram 2022

Noah Söderberg fastställde slutresultatet till 1–3 borta mot IFK Göteborg när IF Elfsborg i måndags säkrade fjärde raka. När Kalmar FF kommer på besök under söndagen hoppas han på en ny trepoängare. – Vi ska fortsätta göra det vi är bra på, säger han. NOAH SÖDERBERG INFÖR KALMAR FF: ”VI BYGGER VIDARE” IF Elfsborg besegrade IFK Göteborg på Gamla Ullevi i måndags. Segersiffrorna skrevs till 3–1, där Di Gule vände underläge till seger. – Jag tycker väl att vi inte börjar jättebra, och låter dem få lite billiga lägen i början. Sedan få de in ett mål på en fast situation vilket skulle kunna ställt till det för oss, men jag tycker att vi höjer oss rejält efter det och tar över matchen. Då får vi också in två ganska snabba mål, summerar Noah Söderberg och fortsätter: – Sedan i andra halvlek fortsätter vi med vår grej, och så får de en utvisning samtidigt som de trycker på för en kvittering. Men vi håller ihop det väldigt bra och släpper inte till så många farliga chanser, och sedan lyckas vi få in ett 3–1-mål i slutet. Jag tycker sammanfattningsvis att vi gör en bra fotbollsmatch.

Noah Söderberg var den som satte dit spiken i kistan i den åttonde tilläggsminuten.

– Först skriker jag på domaren om tiden där när de får sin kontring, men så vinner Sebastian bollen och chippar upp den. Jag vill få den över deras spelare som kommer i ryggen och få ned den i hörnet. Men så ser ser jag att det bara var typ en back kvar. Jag var jävligt trött men tog löpningen ändå och Jeppe sätter in den och för mig var det bara att gå på skott.

Hur kändes det?

– Riktigt skönt! Det hade nog varit det sista som hände i matchen oavsett om den hade gått in eller inte, men ändå väldigt skönt för självförtroendet och sedan också känslan av att stänga matchen. Riktigt skönt att vinna en sådan match. Det var bra tryck på läktaren och man märker att det gäller väldigt mycket för många.

Därmed inkasserades fjärde raka segern för IF Elfsborg.

– Det är klart att det gör mycket för självförtroendet för alla oss spelare. Innan kändes det som att vi inte hade så mycket med oss, utan snarare mycket stolpe ut. Sedan får vi till en seger och det kan göra väldigt mycket. Nu har vi kanske istället fått det lite med oss, som vi också verkligen har förtjänat. En mycket bättre känsla i gruppen och vi kan verkligen fortsätta bygga vidare, säger Noah Söderberg.

Och nästa uppgift för Di Gule är Kalmar FF på hemmaplan under söndagen.

– Som jag sa tidigare, så ska vi bygga vidare på det vi gjort bra och fortsätta göra det. Även om de är duktiga med boll får vi låta dem ha den, och så kan vi kontra och attackera deras backlinje och göra det vi är bra på, avslutar han.

Made with FlippingBook - Online Brochure Maker