IF Elfsborg - Kalmar FF - Matchprogram 2022

MÅNDAG 4 APRIL 19:00 MATCHPROGRAM IF ELFSBORG - KALMAR SÖNDAG 9 OKTOBER 15:00 BORÅS ARENA

ORDET ÄR VÅRT

Närmast efter en underbar seger i årets sista Västderby är gulsvart tillbaka på Borås Arena inför hemmapubliken. Efter att ha säkrat tre poäng hemma mot IK Sirius väntade bortamatch mot IFK Göteborg, där ytterligare tre poäng bärgades hem efter en intensiv drabbning på Gamla Ullevi. Nu står laget redo att möta hemmapubliken och jaga den femte raka trepoängare! Idag ställs IF Elfsborg mot Kalmar FF, som under förra säsongen landade på en sjätte plats i den allsvenska tabellen. Inför dagens match står motståndarna på femte plats, fem poäng före IF Elfsborg, och en viktig kamp om dagens tre poäng väntar på Borås Arena där gulsvart har chansen att knappa in mot tabelltoppen. Inför matchen Klockan 13:00 öppnar Gula Torget och välkomnar supportrar för gemensam uppladdning, med möjlighet till köp av mat och dryck. Allt som krävs för att ta del av den goa stämningen är matchbiljett till Elfsborgsläktaren. Från klockan 13:O0 är alla Elfsborgare, oavsett läktartillhörighet välkomna till lokalen undet Ålgårdsläktaren för gemensam uppladdning. Matchens Vara Till dagens match har vi ett erbjudande från vår souvenirshop - något vi kallar för Matchens Vara. Välkomna till våra souvenirbutiker på Sjuhäradsläktaren och Ålgårdsläktaren. Vi Tillsammans IF Elfsborg

HUVUDSPONSORER:

OFFICIELLA SPORTLEVERANTÖRER:

HALSDUKENS DAG

Halsduken är och har alltid varit en stark symbol för supporterskap och ett sätt för dig att visa din lagtillhörighet. Halsduken är ofta det sista som tas från hatthyllan och hängs runt halsen innan färden till arenan på matchdag. Den gulsvarta halsduken värmer inte bara in i hjärtat, utan är även en tydlig identitetsmarkör – och nästa hem- mamatch visar vi tillsammans att vi är IF Elfsborg!

SE FILMEN OM HALSDUKENS DAG HÄR (LÄNK)

MATCHVÄRD

KOMMANDE ALLSVENSKA MATCHER PÅ BORÅS ARENA 14 OKTOBER 19:00 : IF ELFSBORG – DEGERFORS IF 23 OKTOBER 15:00 : IF ELFSBORG – HAMMARBY IF

KÖP DIN BILJETT HÄR

Noah Söderberg fastställde slutresultatet till 1–3 borta mot IFK Göteborg när IF Elfsborg i måndags säkrade fjärde raka. När Kalmar FF kommer på besök under söndagen hoppas han på en ny trepoängare. – Vi ska fortsätta göra det vi är bra på, säger han. NOAH SÖDERBERG INFÖR KALMAR FF: ”VI BYGGER VIDARE” IF Elfsborg besegrade IFK Göteborg på Gamla Ullevi i måndags. Segersiffrorna skrevs till 3–1, där Di Gule vände underläge till seger. – Jag tycker väl att vi inte börjar jättebra, och låter dem få lite billiga lägen i början. Sedan få de in ett mål på en fast situation vilket skulle kunna ställt till det för oss, men jag tycker att vi höjer oss rejält efter det och tar över matchen. Då får vi också in två ganska snabba mål, summerar Noah Söderberg och fortsätter: – Sedan i andra halvlek fortsätter vi med vår grej, och så får de en utvisning samtidigt som de trycker på för en kvittering. Men vi håller ihop det väldigt bra och släpper inte till så många farliga chanser, och sedan lyckas vi få in ett 3–1-mål i slutet. Jag tycker sammanfattningsvis att vi gör en bra fotbollsmatch.

Noah Söderberg var den som satte dit spiken i kistan i den åttonde tilläggsminuten.

– Först skriker jag på domaren om tiden där när de får sin kontring, men så vinner Sebastian bollen och chippar upp den. Jag vill få den över deras spelare som kommer i ryggen och få ned den i hörnet. Men så ser ser jag att det bara var typ en back kvar. Jag var jävligt trött men tog löpningen ändå och Jeppe sätter in den och för mig var det bara att gå på skott.

Hur kändes det?

– Riktigt skönt! Det hade nog varit det sista som hände i matchen oavsett om den hade gått in eller inte, men ändå väldigt skönt för självförtroendet och sedan också känslan av att stänga matchen. Riktigt skönt att vinna en sådan match. Det var bra tryck på läktaren och man märker att det gäller väldigt mycket för många.

Därmed inkasserades fjärde raka segern för IF Elfsborg.

– Det är klart att det gör mycket för självförtroendet för alla oss spelare. Innan kändes det som att vi inte hade så mycket med oss, utan snarare mycket stolpe ut. Sedan får vi till en seger och det kan göra väldigt mycket. Nu har vi kanske istället fått det lite med oss, som vi också verkligen har förtjänat. En mycket bättre känsla i gruppen och vi kan verkligen fortsätta bygga vidare, säger Noah Söderberg.

Och nästa uppgift för Di Gule är Kalmar FF på hemmaplan under söndagen.

– Som jag sa tidigare, så ska vi bygga vidare på det vi gjort bra och fortsätta göra det. Även om de är duktiga med boll får vi låta dem ha den, och så kan vi kontra och attackera deras backlinje och göra det vi är bra på, avslutar han.

TILL SHOPPEN

WE CREATE TRUE BELIEVERS THROUGH THE POWER OF BRAND EXPERIENCE

Syftet med Vi Tillsammans är att fokusera på mer än fotboll och jobba för ett tryggare samhälle. Tillsammans med Borås Stad, näringslivet, organisationer och människor runt oss ser vi en fantastisk möjlighet att kunna medverka till en positiv utveckling av vårt samhälle. • Vi Tillsammans tar avstånd från våld, mobbning, droger och doping. • Våra ledord är attityd, ansvar och respekt. Det är så vi vill vara mot varandra och våra motståndare. Vi Tillsammans arbetar för att: • Utveckla ungdomsfotbollen och damfotbollen i vår region. • Skapa en positiv supporterkultur. Vi lägger fokus på förebyggande arbete genom supporterdialog och vill involvera supportrarna i föreningen. • Skapa en bra och trygg upplevelse i Borås och på Borås Arena. Känns dessa frågor viktiga även för dig tar vi tacksamt emot alla bidrag, stora som små. BG: 669-5050 Genom Vi Tillsammans biljettfond samlas pengar in till matchbilljetter för ungdomar och andra som annars inte har möjligheten att gå på fotboll. Swisha valfri summa till 123 311 4899 (Märk betalningen biljettfond). Genom att bidra stöttar du såväl IF Elfsborg ekonomiskt som de nya supportrar vi kan bjuda till arenan. IF Elfsborg – mer än bara fotboll! Läs mer om Vi Tillsammans på www.elfsborg.se VI TILLSAMMANS MER FOTBOLL, TRYGGARE SAMHÄLLE

IF ELFSBORG PÅ SOCIALA MEDIER DU HÅLLER VÄL DIG UPPDATERAD PÅ VAD SOM HÄNDER INOM IF ELFSBORG?

NÄSTA HEMMAMATCH!

IF ELFSBORG - DEGERFORS

FREDAG 14 OKTOBER 19:00

KÖP BILJETT HÄR

DAGENS MOTSTÅND KALMAR

Vi hälsar Kalmar FF varmt välkomna till Borås Arena.

I förra årets omgång av Allsvenskan slutade Kalmar FF på en sjätte plats. När vi nu börjar närma oss slutet av den allsvenska säsongen ligger laget inför dagens match på en femte plats i tabellen, fem poäng framför IF Elfsborg. Kalmar har på de tre senaste matcherna två likaresultat och en vinst. Kalmar FF 1-1 BK Häcken, IFK Norrköping 2-2 Kalmar FF, Kalmar FF 2-0 Helsingborgs IF.

Huvudtränare Kalmar FF - Henrik Rydström

HISTORIK

Kalmar FF kommer till Borås och spelar sin 41:a seriematch. I allsvenskan har laget varit här vid 31 tillfällen och Elfsborg har 15 vinster, 13 oavgjorda och 4 förluster. Målskillnaden är 53-32 till Elfsborgs fördel. I den näst högsta divisionen har Elfsborg fyra segrar, tre oavgjorda och en förlust med målen 13-10.

LÄS OM IF ELFSBORGS MÖTEN MED KALMAR (LÄNK)

LAGUPPSTÄLLNING IF ELFSBORG

30. HAKON RAFN VALDIMARSSON 31. TIM RÖNNING 2. GUSTAF LAGERBIELKE UTLÅNAD 4. GUSTAV HENRIKSSON 5. MAUDO LAMINE JARJUÉ 6. ANDRÉ RÖMER 7. JACOB ONDREJKA 8. SEBASTIAN HOLMÉN 11. SVEINN ARON GUÐJOHNSEN 12. ALEXANDER BERNHARDSSON 13. MICHAEL BAIDOO 14. OSCAR AGA 15. LEO VÄISÄNEN 16. TIMOTHY NOOR OUMA 17. PER FRICK 18. AHMED QASEM 19. JEPPE OKKELS 20. SIMON STRAND 21. RASMUS ALM 22. KEVIN HOLMÉN UTLÅNAD 23. NIKLAS HULT 24. JOHAN LARSSON 25. JACK COOPER LOVE UTLÅNAD 26. EMMANUEL BOATENG

1. RICARDO FRIEDRICH 30. JAKOB KINDBERG 32. CASPER ANDERSSON

2. AXEL LINDAHL 3. DAVÍD KRISTJÁN ÓLAFSSON

4. ERIK ISRAELSSON 6. RASMUS SJÖSTEDT 7. KEVIN JENSEN 10. FILIP SACHPEKIDIS 11. SIMON SKRABB 12. SEBASTIAN NANASI 13. JOHAN KARLSSON 14. NOAH SHAMOUN 16. ADNAN KOJIC 17. CARL GUSTAFSSON

18. ISAK BJERKEBO 19. LUKAS RHÖSE 20. OLIVER BERG 22. NAHOM GIRMAI NETABAY 23. JOHAN STENMARK 26. VICTOR BACKMAN 27. PAPA DIOUF 29. ROMARIO PEREIRA SIPIAO 39. LARS SÆTRA

28. NOAH SÖDERBERG 29. IBRAHIM BUHARI 32. VIKTOR WIDELL

MANAGER: JIMMY THELIN ASS TRÄNARE CHRISTER PERSSON, EMIR BAJRAMI

LADDA NER LIVEAPPEN!

Vem slog assisten? Och var det där verkligen offside? Höj din match- upplevelse med appen IF Elfsborg Live och kolla in repriser från matchen direkt när det passar dig.

LADDA NER GRATIS REDAN IDAG FRÅN:

#4 GUSTAV HENRIKSSON

#30 HAKON RAFN VALDIMARSSON

#31 TIM RÖNNING

#2 UTLÅNAD GUSTAF LAGERBIELKE

#5 MAUDO LAMINE JARJUÉ

#8 SEBASTIAN HOLMÉN

#15 LEO VÄISÄNEN

#20 SIMON STRAND

#23 NIKLAS HULT

#32 VIKTOR WIDELL

#29 IBRAHIM BUHARI

#24 JOHAN LARSSON

#6 ANDRÉ RÖMER

#13 MICHAEL BAIDOO

#18 AHMED QASEM

#16 TIMOTHY NOOR OUMA

#22 UTLÅNAD KEVIN HOLMÉN

#26 EMMANUEL BOATENG

#27 BESFORT ZENELI

#11 SVEINN ARON GUÐJOHNSEN

#7 JACOB ONDREJKA

#12 ALEXANDER BERNHARDSSON

#28 NOAH SÖDERBERG

#14 OSCAR AGA

#17 PER FRICK

#19 JEPPE OKKELS

#21 RASMUS ALM

#23 UTLÅNAD PRINCE ISAAC KOUAME

#25 UTLÅNAD JACK COOPER LOVE

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12

Made with FlippingBook - Online Brochure Maker