VOORBEELD 2D LICHTPLAN

LICHTPLAN LIC AN VOORBEELD 2D LICHTPLAN

Heb je je ooit afgevraagd wat een zonsondergang zo bijzonder maakt? Waarom we tot diep in de nacht om een vuurkorf zitten en de tijd compleet kunnen vergeten terwijl, als we binnen hadden gezeten, het feest allang voorbij was geweest? Waarom reizen mensen honderden of zelfs duizenden kilometers om het Noorderlicht te bewonderen? Is het toeval? Of heeft het te maken met het donker. De avond. De nacht. Het magische en mystieke moment van een etmaal waarin alle zintuigen anders op elkaar afgestemd zijn. Het is het deel van de dag waarin licht als veel specialer wordt ervaren dan overdag. Want juist het donker, maakt het licht speciaal. Bij In-lite vinden we dat iedereen dit magische gevoel moet kunnen beleven. Hiervoor hoef je niet de wereld over te reizen, of naar de kust te gaan.

Dit gevoel krijg je op de plek waar je je het veiligst voelt, bij jouw thuis. In jouw tuin, jouw buiten. De plek waarin overdag al zoveel geleefd wordt en waarin je de mooiste bloemen en planten ziet bloeien. Waarin de kleinste dieren een plek

INTRODUCTIE IN IE proberen te veroveren en waarin de kleinste mensen het grootste plezier beleven. Juist van deze plek wil je ook ‘s avonds kunnen genieten. Of je nu de hele avond buiten blijft, of juist van binnen uitkijkt op een betoverend mooie tuin. Met de verlichting van In-lite ontdek je dat jouw tuin in de avond pas echt tot leven komt. De magie van verlichting met de juiste intensiteit, in de juiste balans en met de mooiste contrasten biedt een beleving die je je van tevoren niet had kunnen inbeelden. Dat noemen we het In-lite moment. En als je het ervaren hebt, blijft het je iedere avond verbazen. Om dit In-lite moment te creëren, is een ‘magic touch’ nodig. Die hebben wij, door jarenlange ervaring. Met de juiste kennis, producten en service laten we zien wat verlichting voor jouw buitenruimte kan doen. En dat is niet ingewikkeld. Doordat het systeem flexibel en eenvoudig te installeren is, verander je jouw donkere tuin binnen een handomdraai in een magische plek waarin de gezelligheid tot in de late uren doorgaat.

2

LIGHT & BEYOND

LAB B LAB

In-lite LAB verlicht de meest unieke buitenruimtes in Nederland en de rest van de wereld. Daktuinen, terassen en hoteltuinen zijn allemaal buitenruimtes waar in-lite LAB graag zijn tanden inzet. Deze ruimtes zijn groter dan gemiddeld en hebben verschillende soorten behoeftes. Bij in-lite LAB durven we buiten kaders te denken en zoeken we graag een oplossing voor elke specifieke uitdaging.

Veel plezier met het lichtplan!

3

LIGHT & BEYOND

ZICHTLIJNEN EN ELEMENTEN In dit schitterende tuinontwerp zien we meerdere zichtlijnen welke belangrijk zijn in het lichtontwerp. Zichtlijnen zijn de plekken waar vandaan de tuin in gekeken wordt en die we met de juiste verlichting willen versterken. In dit geval bevinden de belangrijke lijnen zich bij de oprit, vanuit het huis en vanuit diverse zithoeken. Op de volgende pagina zijn de elementen benoemd die binnen de zichtlijnen extra sfeervol verlicht dienen te worden voor een maximaal resultaat.

Veel kijk plezier!

4

LIGHT & BEYOND

ZICHTLIJNEN EN ELEMENTEN De elementen die binnen de zichtlijnen erg kenmerkend zijn, zijn met rood gemarkeerd. Uiteraard is dit het groen in de tuin. De bomen en de planten zijn de basis voor een goed lichtplan. Het brengt sfeer, en gezelligheid en creëert het magische effect in de avond. Verder springt in dit ontwerp de lange vlonder naar het water er erg uit. Ook vanuit het terras richting het zwembad zijn mooie elementen te vinden die verlicht kunnen worden. Tot slot willen we de zithoeken zo sfeervol mogelijk maken zodat er tot in de late uurtjes van de tuin genoten kan worden.

5

LIGHT & BEYOND

ARMATUREN OVERZICHT

9x FLUX verlicht diverse kolommen bij de entree en carport

A

19x SCOPE verlicht de bomen in de plantvakken

B

7x NERO verlicht de bomen in de grasvlakken

C

4x ACE DARK verlicht oprit

D

42x MINI SCOPE op RISER 1 of 2 verlicht alle plantvakken

E

6x ACE DOWN DARK verlicht diverse zithoeken en de buitenkeuken

F

5x SWAY TABLE is draadloos en daarom perfect voor alle zithoeken

G

9x EVO FLEX accentueert de lange lijnen van de vlonder, loungebank en bij het zwembad

H

6x SCOPE TONE maakt het gebied rondom het zwembad extra sfeervol

I

12x HYVE 22 legt accenten op diverse paden in het plan

J

3x HYVE verlicht de potten

K

6

LIGHT & BEYOND

Op de volgende pagina’s vind u de armaturen die in het plan gebruikt zijn. PRODUCTEN PR EN

7

LIGHT & BEYOND

INTEGRATED / FLUX FLUX is afgewerkt met een chique RVS ring en geeft een bundel van Warm White licht. Doordat de ring op de oppervlakte rust, is deze grondspot ook makkelijk in bijvoorbeeld hout te verwerken. Voor het uitlichten van speciale plekken in de tuin zoals bomen, struiken, beelden en gevels.

FLUX FLUX X FLUX FL

8

LIGHT & BEYOND

SPOT / SCOPE Het gerichte licht van de SCOPE buitenspot verlicht bijzondere plekken in de tuin zoals bomen, struiken, standbeelden en gevels tot 8 meter afstand.

SCOPE COPE SCOP

9

LIGHT & BEYOND

INTEGRATED / NERO NERO is perfect voor het verlichten van bomen en andere hoge elementen vanuit het gras. Dankzij de vlakke ring is dit armatuur ook goed te verwerken in steen en hout.

NERO NERO O NERO N

10

LIGHT & BEYOND

SOLITARY / ACE DARK GREY ACE geeft een strijklicht dat geschikt is voor het verlichten van een pad of oprit. De lichtbron in het armatuur is kantelbaar. Hierdoor is het licht aan te passen op bijvoorbeeld de breedte van het pad of de oprit.

ACE ACE CE ACE AC

11

LIGHT & BEYOND

SPOT / MINI SCOPE Deze kleine spot wordt geleverd met beugel en grondpen. Hierdoor is het armatuur geschikt voor montage op bijvoorbeeld een schutting of in een overstek en voor het verlichten van planten en struiken in de border.

MINI SCOPE OPE MIN

12

LIGHT & BEYOND

ACCESSORIES / RISER 2 Met RISER 2 worden spots uit de SCOPE serie eenvoudig boven hoge beplanting geplaatst. Hierdoor blijft het element waarop de spot staat gericht altijd goed verlicht. RISER 2 is in hoogte verstelbaar.

RISER RISER RISER

13

LIGHT & BEYOND

WALL / ACE DOWN DARK GREY Wandarmatuur ACE DOWN geeft een gerichte bundel licht en is geschikt voor montage aan een muur of schutting. De lichtbron ligt diep in het armatuur waardoor het licht niet verblindt. Het licht van ACE DOWN kan in breedte versteld worden met de los verkrijgbare SHUTTER 1.

ACE DOWN WN ACE

14

LIGHT & BEYOND

SWAY TABLE Sway Table is een draadloze tafellamp met een brandduur tussen de 16 en 58 uur. Het armatuur is dimbaar door middel van Human Dimming waardoor je de sfeer eenvoudig aanpast aan jouw persoonlijke voorkeur.

BINNENKORT IN ONS ASSORTIMENT!

SWAY TABLE BLE SW

15

LIGHT & BEYOND

SURFACE LIGHT / EVO FLEX 3M De EVO FLEX 3 LED strip is 3 meter lang en is uitgerust met 360 leds en produceert dankzij de hoge kwaliteit leds en de licht gebolde bovenzijde een warme, egale lichtbundel die naar boven en ook naar de zijkanten schijnt.

EVO FLEX FLEX EVO

16

LIGHT & BEYOND

SCOPE TONE SCOPE TONE is een RGB-W armatuur. Door middel van de in-lite app en SMART HUB verander je de lichtkleur van het armatuur eenvoudig in iedere gewenste kleur. Roze, blauw, paars, groen, maar ook warm wit, alles is mogelijk!

BINNENKORT IN ONS ASSORTIMENT!

SCOPE TONE SC NE

17

LIGHT & BEYOND

INTEGRATED / HYVE 22 Armatuur HYVE 22 is klein maar fijn. Dit subtiele armatuur met een diameter van 22 mm is overdag praktisch niet zichtbaar. ‘s Avonds geeft het een sfeervol warm lichtbeeld door de lens met honingraatstructuur. HYVE 22 is geschikt voor in bijvoorbeeld de stootborden van trappen en op terrassen.

HYVE 22 VE 22 HYVE

18

LIGHT & BEYOND

INTEGRATED / HYVE HYVE is een rond armatuur, afgewerkt met een chique RVS ring. Het geeft een sfeervol warm lichtbeeld door de lens met honingraatstructuur. Het is perfect te gebruiken onder lage haagjes, muurtjes, en potten.

HYVE HYVE H HYVE E

19

LIGHT & BEYOND

SMART HUB-150 Is de meest innovatieve transformator van in-lite. Hij heeft drie individueel bedienbare kabeluitgangen. Aansturing van de transformator gebeurt met de in-lite app.

SMART HUB-150 0 S

20

LIGHT & BEYOND

Duurzaamheid is een allesomvattend thema en een belangrijk onderwerp in zowel de media als de politiek. Bij in-lite en in-lite lab bese en ook steeds meer dat we maatregelen moeten nemen om het milieu te beschermen. Dit is een verantwoordelijkheid die we steeds

DUURZAAMHEID D DUURZA meer gaan voelen. Zo hebben we de afgelopen jaren afscheid genomen van armaturen met een halogeen lichtbron, hebben we stappen gezet om het plastic in onze verpakkingen te verminderen en hebben we alle leds in onze armaturen duurzamer gemaakt.

In het gebruik van de armaturen en het systeem kunnen stappen worden gezet die de wereld ten goede komen. Zo adviseren wij altijd om een lichtplan op te delen in verschillende zones. Zo kun je per zone bepalen hoeveel uur de armaturen aan moeten staan en kan het energieverbruik nog verder omlaag. Ook is het belangrijk om na te denken over lichtvervuiling. Zorg ervoor dat armaturen altijd ergens op gericht zijn en niet willekeurig oplichten. Een goed lichtplan draagt bij aan de sfeer en veiligheid rondom het huis en in de tuin, zonder lichtvervuiling te veroorzaken en overtollig energie te verbruiken.

21

LIGHT & BEYOND

Net als de rest van uw tuin heeft ook uw buitenverlichting onderhoud nodig. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van de armaturen. Maak uw buitenverlichting minimaal één keer per jaar, bijvoorbeeld in het voorjaar, schoon met een schone doek en warm water. Schakel zeker de stroom uit -

ONDERHOUD ON

DERHOUD

zeker voor armaturen aangesloten op 100-230 volt! Ook al is roestvast staal roestvrij, door vuilafzettingen, meststo en en zout kan het roesten. Voor armaturen met RVS onderdelen is daarom een speciaal reinigingsmiddel verkrijgbaar: INNOSHINE D5750 en INNOCARE D580. Behandel de armaturen direct na plaatsing met deze reinigings- en beschermingsmiddelen en herhaal deze behandeling één keer per jaar. Mocht er oxidatie optreden, dan kunt u deze ook behandelen met deze producten.

22

LIGHT & BEYOND

E

GARANTIE GARANTIE GA

We ontwerpen al onze buitenlampen persoonlijk om u een hoogwaardig en geavanceerd productasso iment aan te bieden. Onze armaturen zijn voorzien van hoogwaardige LED lichtbronnen die zeer energiezuinig zijn en zeer duurzaam zijn. Daarom kunnen wij op al onze armaturen en systeemonderdelen 5 jaar garantie geven. Met onze uitgebreide garantie van 5 jaar kunt u met een gerust hart genieten van uw nieuwe verlichting.

23

LIGHT & BEYOND

THANK YOU FOR TH USING OUR SERVICES USIN ICES OR

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24

Made with FlippingBook interactive PDF creator