Unil-bærekraftsrapport 2022

Se film om prosjektet på våre hjemmesider.

Les mer om samarbeidet i bærekrafts­ rapporten for 2021, eller på side 27 .

Se mer

Rapport 2021

Bedre forhold for risbønder i Pakistan

Unil kjøper basmatiris fra Punjab i Pakistan. Siden 2017 har Unil deltatt i et samarbeidsprosjekt med Axfood, Axfoun­ dation, Oxfam, vår risleverandør i Polen og pakistanske riseksportører. Formålet med prosjektet har vært å bedre forholdende for småskala-risbønder i Punjab regionen i Pakistan. Ved prosjektets sluttdato i juli 2022 hadde vi nådd 2500 risbønder.

Bransjesamarbeid for cashewprodusenter i Vietnam

I samarbeid med Etisk Handel Norge (EHN), har vi siden 2018 bidratt i et prosjekt for forbedring av cashew­ produksjonen i Vietnam. Prosjektets formål er å gjennomføre opplæring for cashewbønder og -produsenter i arbeids­ takerrettigheter og ansvarlig produksjon.

Eldorado Paranøtter støttet Regnskog - fondet

Juleflyet til Tallinn

Også i 2022 bidro vi med varer til Juleflyets hjelpesending til vanskeligstilte i Tallinn. Vi sendte ca. 35 paller fyllt med blant annet lys, servietter, kjevler og bleier. I tillegg ble det sendt 5 paller med klær fra klesinnsamling.

Hver jul siden 2018 har vi solgt Eldorado Paranøtter til inntekt for vern av regnskogen. For hver solgte pose har fem kroner gått til Regnskogfondets arbeid for vern av regnskog. I 2022 solgte vi 102 000 poser paranøtter.

Les mer om juleflyet i bærekraftsrapporten for 2021.

Rapport 2021

Bærekraftsrapport

Side 25

Made with FlippingBook flipbook maker