Vannkunsten prospekt

Bo i hjertet av Bjørvika Unike boliger ved sjøen – midt i Oslo

Innholdsfortegnelse

vannkunsten.no

1

4 5 6

Interiør Kjøkken Baderom Sove- og oppholdsrom

s. 74 s. 76 s. 78 s. 80

Velkommen til Vannkunsten Bjørvika — For oss som elsker havet Områdekart

s. 8 s. 10 s. 14

2 3

Arkitektur inspirert av norsk natur Fellesrom Fellesareal

s. 18 s. 24 s. 26

Landskapsarkitektur Miljøvennlige løsninger

s. 84 s. 88

Et rikt byliv ved sjøen Kunst & kultur Breeam-Nor Bygger Bjørvika med kvalitet Forbehold

s. 93 s. 96 s. 98 s. 99 s. 100

Leilighetene Interiørløsninger Plantegninger

s. 32 s. 34 s. 36

4

5

Kapittel 1

vannkunsten.no

Introduksjon

Kapittel

Velkommen til Vannkunsten Bjørvika — For oss som elsker havet Områdekart

s. 8 s. 10 s. 14

6

7

Introduksjon

vannkunsten.no

Velkommen til Vannkunsten

I hjertet av Bjørvika, helt ytterst ved fjorden, kommer Vannkunsten; ni hus med unike leiligheter utført med et nordisk preg. Med vannet trukket inn mellom husene og intime og koselige smågater i strøkene rundt, tilbyr Vannkunsten et lunt hjemmed sjøen somnærm- este nabo. Fasaden er utført med de varme kvalitetsmaterialene skifer og eik, og boligene er tegnet med omtanke for beboerne og de naturskjønne omgivelsene. Mange av leilighetene er unike i sinutforming, tilrettelagt for ulike behov og personligheter. Et

flertall av boligene får sjøutsikt, og noen boliger går over toplanmeden takhøydepåhele 7meter i deler av leiligheten. Andre har utgang til egen, privat bryggemed nedtrapping til sjøen direkte fra leiligheten. Når man kommer inn døren, vil man fra inngangspartiet se ut gjennomet vindu. Dette gir en hyggelig velkomst, og bidrar til en gjennomgående åpen atmosfære med mye naturlig lys. I Vannkunsten bor du urbant samtidig som du kan sovne til lyden av bølgeskvulp og stå opp til lukten av sjø.

8

9

vannkunsten.no

Bjørvika – For oss som elsker havet Lukten av sjø— smaken av storby

Nye leiligheter, moderne kulturbygg, luftige gaterom, spennende butikker og smakfulle restauranter med uteserveringer vil forme nye Bjørvika. Et av de mest særegne prosjektene er Vannkunsten. Deler av bebyggelsen er bygd ut i vannet og fjorden ledes inn mellom husene. Det naturlige havnebassenget setter sitt preg på utearealene og bidrar til en maritim opplevelse. Det er også sjøen som danner selve

rammen rundt nabolaget som vokser frem. Fra Havnepromenaden kan du dyppe tærne rett i sjøen og nyte utsikten. Når Bjørvika står ferdig, blir det en av Oslos mest innholdsrike bydeler og et godt sted å bo. Området er i ferdmed å etablere seg somOslos nye kulturelle sentrum, og som Norges mest attraktive nærings- og boligområde.

11

Beliggenhet

vannkunsten.no

Bjørvika er et av Norges tre viktigste historiske steder. Her ble Oslo grunnlagt i år 1050, og det med god grunn – Bjørvika har gode solforhold og ligger nydelig til innerst i Oslofjorden. Under utbyggingen har vi lært mer omOslos historie ved hvert spadetak, og arkeologiske funn forteller om et livlig middelaldersentrum der Bjørvika var et viktig knutepunkt og et yrende handelssted.

Vannkunsten ligger bokstavelig talt på bryggekanten, med en av Oslos flotteste beliggenheter.

Gamle Oslo. Bjørvika har de siste årene gjennomgått en forvandling fra industriområde til en levende bydel.

12

13

Kirkeristen

Områdekart

2

Områdekart

Vannkunsten Barcode Domkirken Festningsallmenningen DFDS Terminalen Oslo Sentralstasjon Operaallmenningen

5

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

KarlJohansgate

1

15

Prinsensgate

Prinsensgate

Bispegata

DronningEufemiasgate

7

6

9

10 12

13

14

17

Tollbugata

Tollbugata

Operagata

16

Deichmanske hovedbibliotek Den Norske Opera & Ballett Akerselva Clarion Bjørvika Hotell Munchmuseet Stasjonsallmenningen Dronninglunden Eufemias Hage Strekkoden barnehage Eufemias Plass og Eufemia Middelalderparken Bispekilen Kongsbakkeallmenningen Loallmenningen Sørenga Sørenga sjøbad Havnepromenaden

18

8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.

8

Rådhusgata

11

Revierstredet

19

Myntgata

3

Glacisgata

20

21

4

22

14

Kapittel 2

vannkunsten.no

Arkitekturen

Kapittel

Arkitektur inspirert av norsk natur Fellesrom Fellesareal

s. 18 s. 24 s. 26

16

17

Arkitekturen

vannkunsten.no

Arkitektur inspirert av norsk natur Tradisjon møter moderne storby

Med fokus på historiske byggetradisjoner og den storslåtte, norske naturen, har de danske arkitektene i Tegnestuen Vandkunsten tegnet et konsept der hver detalj bidrar til å optimali- sere lysforhold og siktlinjer. «Vi er inspirertavnorskegårdstunogdegamle husene ved fjordene. Disse ligger ofte dreid og vendt for optimale utsikts- og solforhold, og den kvaliteten ville vi bringe inn til byen. Vi ville gi boligene best mulig utsiktsforhold og hvert hus enunikkarakter.Nårmanflytter tilVannkunsten, flytter man til et kvartal med en helt egen identitet», forteller arkitekt Jan Albrechtsen.

18

19

Arkitekturen

vannkunsten.no

Jan Albrechtsen arkitekt Maa / partner tegne stuen vandkunsten

Stedsspesifikk arkitektur

Arkitektene startet med å tolke landskapets funksjon og stedets historie. Deretter utviklet de et arkitekturkonsept som har en totalitet: Et samspill mellom interiør, materialvalg, leilighetstype, bygningenes form, uteområdet, og landskapet. For somJan sier; «godarkitektur er alltid stedsspesifikk, ogdet er utrolig viktig at interiør, eksteriørog landskaphenger sammen». Husenes fasade er kledd i eik og skifer, som i kombinasjonmedkarakteristiske saltakdanner et nordisk uttrykk. Selv om husenes plassering i forhold til hverandre nærmest virker tilfeldig, er hver eneste vinkel og form nøye planlagt for ideelle sol- og siktforhold.

For å understreke landskapets naturlige stig- ning fra havoverflaten, er husene tegnet i tre forskjellige størrelser. De laveste husene ligger nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen. Leilighetene varierer fra40 til 150kvm, fra 1 til 2 etasjer. Få av leilighetene er like, men til felles har de alle god takhøyde ogmye naturlig lys. De store vindusflatene og leilighetenes balkonger gir beboerne ulike utsiktsmuligheter.

Arkitektene i Tegnestuen Vandkunsten vektlegger bruk av kvalitetsmaterialer og optimale planløsninger.

20

21

Arkitekturen

vannkunsten.no

Materialer og kvaliteter

1.

2.

Stasjonsallmenningen

1

Nordiske kvalitetsmaterialer preger Vannkunsten, og bygningenes utside dekkes av grå, norsk Oppdal skifer med en karakteristisk tekstur. I kombinasjonmed skifer, er bruk av eik gjennomgående i hele arkitekturen. Eiken pryder bl.a vinduskarmer, gelendere, gulv, baderomog enkelte kjøkkenløsninger.

1.

L1

2

2.

M2

S5

5

3

M6

Fasade —Hus 8.

3.

6

L4

8

4

M7

M8

S9

9

7

3.

22

Arkitekturen

vannkunsten.no

Servicetjenester — En ny standard

Fellesrom I Vannkunsten er det planlagt et fellesrom som alle boligkjøpere kan benytte. Fellesrommet vil inneholdeankomstromoghovedrommedtilgang til eget kjøkken, garderoberom, toalett og lager. Fellesrommet er sentraltplassert i hus6, likeved den interne broen fra Havnepromenaden. Det liggervendtmot sydøstogharutsiktmotfjorden, samt direkte forbindelse med en nedtrapping mot det indre havnebassenget. Sameiet vil ha tilgang til kajakkoppbevaring og område for sjøsetting av kajakk på sameiets tomt.

UtbyggerOsloSUtviklingønsker å tilbydebeste ogmestattraktive løsningenetilknyttetsinebolig­ prosjekter i Bispevika. Derfor utvikles et bredt spekteravservice-ogtjenestetilbudforbeboerne, somvil formidles gjennomet digitalt grensesnitt og ved personlig service. Det er blant annet plan- lagt å tilby renholds- og håndverkertjenester og bildeling. USBL er valgt som samarbeidspartner for forvaltning, drift og service, og vil ha et eget servicesenter somkontaktpunkt. Konseptet videreutvikles frem til innflytting, og nye tilbud vil bli lagt til etter hvert som omfanget av boliger i Bjørvika øker. -Det er bare å se frem til en sømløs tilværelse deraltdutrenger ihverdagener innenrekkevidde, sier Jørgen Blix, Boligdirektør i Oslo S Utvikling.

24

25

Skisse fellesrom

Arkitekturen

vannkunsten.no

Fellesarealer Boliginngangene er plassert parvis og tilknyttet et lite torgmed et tuntre. Det er laget et sterkt arkitek- tonisk konsept for de ulike inngangene der robuste, slitesterke overflatermøtermer raffinerte og taktile overflater. Kvalitetsmaterialer på fasade, dører, samt utendørsarealene gir et eksklusivt uttrykk.

Skisse inngangsparti

26

27

Skisse trapperom Hus 1, 3 og 4

Arkitekturen

vannkunsten.no

«I Vannkunsten bor du ikke ved sjøen, du bor på den. Det er Vannkunstens største kvalitet»

Elena Astrid Rojas arkitekt tegne stuen vandkunsten

28

29

Kapittel 3

vannkunsten.no

Leilighetene

Kapittel

Leilighetene Interiørløsninger Plantegninger

s. 32 s. 34 s. 36

30

31

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighetene

Leilighetene i Vannkunsten spenner fra 40 til 150 kvm, og alle får mye naturlig lys fra store vindusflater. Velg blant 2-, 3- eller 4-roms leiligheter, toppleiligheter eller leiligheter over to plan. Fire leiligheter får til og med privat bryggekant rett utenfor stuedøren.

32

33

Leilighetene

vannkunsten.no

Glasshjørne

Takhøyde

Atelier-vindu

De fleste av balkongene er bygd litt inn i stuen og gir et spennede glasshjørne som kan innredes som en lesekrok eller med planter som trenger mye lys.

Alle leiligheter har takhøyde på minst 260 cm i oppholdsrom. Leilighetene i nest øverste etasje vil få ekstra takhøyde.

I toppetasjen er det innredet med ateliervinduer som slipper inn rikelig med lys og gir gode utsiktsforhold.

Interiørløsninger med øye for detaljer

Balkonghjørne

Karnapp

Mange balkonger er bygd rundt et hjørne, slik at man kan flytte seg etter solen og få ulike utsiktsmuligheter. Noen av vinduene har dype karmer som kan brukes som ekstra sitteplass.

Skråtak

Dype karnapp-vinduer egner seg som sittekrok eller som hyller for dine interiørfavoritter.

Skråtak med høye vinduer gir ekstra godt lysinnslipp.

Leilighetene i Vannkunsten er alle unike. Her ser du en oversikt over utvalgte kvaliteter. Hver leilighet får en eller flere av disse kvalitetene.

Terrasse

Sittenisje

Takterrassene blir skjermet for innsyn med skrånende vegger. Leiligheten får en ekstra nytteverdi med et stort, luftig uterom som kan brukes som samlingsplass for hele familien, morgen som kveld.

Fransk balkong

Sittenisjen på balkongen gir en skjermet plass man kan trekke seg tilbake til med en god bok.

Mange leiligheter får fransk balkong på soverom eller i stue.

34

35

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighetsnr. 6-H0601

Toppleilighet over to etasjer

Takterrasse skjermet for innsyn

takterrasse

bad

kjøkken / spisestue

Sittenisje på balkong

entré

Leilighetsnr. 6-H0601 150,4 BRA

takterrasse

soverom

Denne leilighetstypen finnes også i hus 7 og 8, men speilvendt ogmed ulik vindusplassering. I 5. etasje har leiligheten to soverom, tobad, balkong og stue. Toppetasjen har kjøkken/spisestue, ett soverom, to terrasser og balkong.

balkong

6. etasje

bad

bad

bod / walk-in

soverom

karnap

1

2

stue

Karnapp-vinduer

5

3

soverom

6

balkong

8

4

siddeniche

9

7

karnap

5. etasje

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

36

37

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighetsnr. 2-H0701

Karnapp-vinduer

Takterrasse skjermet for innsyn

Toppleilighet

takterrasse

bod

toilet

garderobe

soverom

hall/galleri

Leilighetsnr. 2-H0701 146,5 kvm BRA

gang

bad

soverom/kontor

karnap

stue

Denne leiligheten kommer bare i hus 2, og er en av Vannkunstens største. Leiligheten har hele tre takterrasser, to bad og et toalett, to soverom, kontor/soverom samt stort og dynamisk oppholdsrom.

karnap

ovenlys

soverom

ateliervindu

fransk balkong

bad

kjøkken

spisestue

takterrasse

1

takterrasse

2

krydderurtebed

5

3

6

8

4

Fransk balkong

9

7

Atelier-vindu

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

38

39

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighetsnr. 1-H0801

Takterrasse skjermet for innsyn

Toppleilighet

Karnapp- vinduer

Leilighetsnr. 1-H0801 116,2 kvm BRA.

Dennetoppleiligheten ligger i hus 1,menkommer også i hus 3 med enkelte avvik og ulik vindus- plassering. Leiligheten har to soverom, to bad, to terrasser og en balkong. Det store og fleks­ ible oppholdsrommet byr på mange løsninger og muligheter. Takvindu i stue og det ene sove­ rommet gir leiligheten ekstra dagslys.

1

2

5

3

6

8

4

9

7

Atelier-vindu

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

40

41

Leilighetene

vannkunsten.no

42

43

Leilighetene

vannkunsten.no

Toppleilighet

Leilighetsnr. 1-H0802 112 kvm BRA

Dennetoppleiligheten ligger i hus 1,menkommer også i hus 3 med enkelte avvik og ulik vindus- plassering. Leiligheten har to soverom, to bad, to terrasser og enbalkong. Det store ogfleksible oppholdsrommet byr på mange løsninger og muligheter. Takvindu i stue og atelier-vindu i det ene soverommet gir leiligheten ekstra dagslys.

1

2

5

3

6

8

4

9

7

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

44

45

Leilighetene

vannkunsten.no

Toppleilighet

Leilighetsnr. 1-H0802

Leilighetsnr. 1-H0802 112 kvm BRA

Takterrasse skjermet for innsyn

Takterrasse skjermet for innsyn

Atelier-vindu

Skråtak med høye vinduer

Karnapp-vinduer

46

47

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighet over to plan

Leilighetsnr. 9-H0302

Balkong bygd rundt hjørne

4. etasje

Leilighetsnr. 9-H0302 93,1 kvm BRA

3. etasje

Denne leilighetstypen finnes det to av, med noen ulikheter bl.a på vindusplassering, i Vannkunstensminste hus. Leilighetene går over to plan i husets øverste etasjer. Hovedetasjen har to soverom, bad og åpen stue og kjøkken- løsningmedutgang til balkong. Toppetasjenhar stue og terrasse.

1

Karnapp-vinduer

2

5

3

6

8

4

9

7

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

48

49

Leilighetene

vannkunsten.no

50

51

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighetsnr. 1-H0501

Sittenisje på balkong

Hjørneleilighet

Fransk balkong

Leilighetsnr. 1-H0501 127,8 kvm BRA

Denne leilighetenfinnes i flere etasjer på sydvest­ hjørnetavhus 1og3.Varianteravdenne leilighets- typen finnes også på husenes sydøstlige og nordøstlige hjørne, men med ulik vindusplass­ ering og balkongtype. Leiligheten byr på to romslige soverom, to bad, balkong og dynamisk oppholdsrommedmange muligheter.

Karnapp-vinduer

1

2

5

3

6

8

4

9

7

Glasshjørne

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

52

53

Leilighetene

vannkunsten.no

54

55

Leilighetene

vannkunsten.no

4-roms

Leilighetsnr. 2-H0601 119 kvm BRA

Denne leiligheten kommer som en hjørne- leilighet i nest øverste etasje i hus 2. Leiligheten har ett stort og tomindre soverom, to bad og et stort oppholdsrom. I deler av stue og kjøkken får denne leiligheten ekstra tak- og vindushøyde.

1

2

5

3

6

8

4

9

7

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

56

57

Leilighetene

vannkunsten.no

4-roms

Leilighetsnr. 2-H0601

Leilighetsnr. 2-H0601 119 kvm BRA

Karnapp-vinduer

Sittenisje på balkong

soverom

bad

soverom

entré

bod

bad

soverom

rødevyks

rødevyks

dobbelthøyt areal

stue

bibliotek

kjøkken

dobbelthøjt herover

balkong

Balkong bygget som karnapp

58

59

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighetsnr. 8-H0404

Karnapp-vinduer

Sittenisje på balkong

Hjørneleilighet

soverom

karnap

bad

Leilighetsnr. 8-H0404 117,9 kvm BRA

gang

soverom

toilet/bad

entré

Denne leiligheten finnes det to av i både hus 7 og hus 8. Det finnes også en speilvendt variant i hus 2 og6. Leilighetenhar to soverom, tobad, balkong og romslig oppholdsareal med flere muligheter.

bod

garderobe

karnap

spisestue

kjøkken m. spiseplads

stue

1

karnap

2

siddeniche

balkong

5

3

6

8

4

9

7

Balkong bygget som karnapp

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

60

61

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighetsnr. 1-H0403

karnap

fransk altan

3-roms

balkong

soverom

stue / kjøkken

Leilighetsnr. 1-H0403 75,4 kvm BRA

soverom

Glasshjørne

bod

gang

karnap

Denne leiligheten kommer på det nordøstlige hjørnet i hus 1 og 3, samt i speilvendt og rotert variant påallefirehjørner i hus 1, 3og4,menmed ulik balkong og vindusplassering. Leiligheten består av bad, balkong, to soverom, åpen stue og kjøkkenløsning. Enkelte av leilighetene har fransk balkong ut fra soverom.

entré

bad

1

Fransk balkong

2

5

3

6

4

9

7

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

62

63

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighetsnr. 8-H0401

karnap

karnap

Balkong bygget som karnapp

3-roms

soverom

balkong

stue & kjøkken

Leilighetsnr. 8-H0401 67,5 kvm BRA

soverom

bod

Denne leilighetenkommer i 3. og4. etasje i hus 7 og 8. Den kommer også i speilvendt variant i 3.- 6. etasje i hus 2, og i 3. og4. etasje i hus 6,menmedulikbalkong og vindusplassering. Leilighetenbestår avbad, åpen stue og kjøkkenløsning, to soverom og balkong.

entré

bad

Karnapp-vinduer

1

2

5

3

6

8

4

9

7

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

64

65

Leilighetene

vannkunsten.no

Leilighetsnr. 1-H0301

2-roms

Fransk balkong

Leilighetsnr. 1-H0301 45,3 kvm BRA

Denne er vendt mot sør og er en typisk 2-roms bolig. Den kommer i 2., 3., 4., og 5. etasje i hus 1 og 3, men speilvendt og med ulik balkong og vindusplassering. Leiligheten består av bad, soverom, stue, kjøkken ogbalkong. Det kommer lignende 2-roms vendt mot øst og vest i hus 1 og 3. Det kommer også lignende 2-roms vend mot sør, øst og vest i hus 4.

entré

bad

kjøkken

stue

soverom

1

2

5

balkong

3

6

8

4

fransk altan

9

7

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

66

67

Leilighetene

vannkunsten.no

Vannbolig

Leilighetsnr 8-H0203 93,1 kvm BRA

Vannkunsten har fire vannboliger med direkte og eksklusiv tilgang til det indre vannspeilet. Vannboligene ligger i hus 5, 6, 8 og 9. Tre av leilig­ hetene går over to etasjer og tilbyr privat brygge­ kant med utgang fra stue. Denne leilighetens inngang er i andre etasje, og her ligger kjøkken og oppholdsrom, bad, balkong og soverom. Første etasjehar ett soverom, stue ogprivat bryggekant.

1

2

5

3

6

8

4

9

7

Se tilgjengelige leiligheter på vannkunsten.no

68

69

Leilighetene

vannkunsten.no

Vannbolig

Leilighetsnr. 8-H0203

Leilighetsnr. 8-H0203 93,1 kvm BRA

balkong

vandterrasse / nedtrapning

soverom

kjøkken / spisestue

stue

lounge

soverom

entré

bad

bod

m 3,5

m 0,3

Fransk balkong

Balkong bygd rundt hjørne

Skråtak med høye vinduer

70

71

Kapittel 4

vannkunsten.no

Interiør

Kapittel

Interiør Kjøkken Baderom Sove- og oppholdsrom

s. 74 s. 76 s. 78 s. 80

72

73

Interiør

vannkunsten.no

Interiør

Tegnestuen Vandkunsten har utviklet interiørkonsepter i en moderne nordisk stil, der kvalitetsmaterialer står i høysete.

74

75

Interiør

vannkunsten.no

Kjøkken

Kjøkkenet leveres av HTHmed integrerte hvitevarer. Velg mellom fire forskjellige kjøkkenfronter:

Urban eik—natur Urban eik— sort

Urban hvit Urban støvblå

Allekjøkkenvariantene leveresmedhvit bak- ogbenke- plate. De fleste av kjøkkenløsningene får ekstra dyp benkeplate på 70 cm. Bakplatene rekker helt opp til tak eller overskap, og bidrar til å gi kjøkkenet et gjennomgående uttrykk.

76

77

Interiør

vannkunsten.no

Baderom

Til badet kan du velgemellomde to konseptene Maritimt og Urbant som begge understreker Vannkunstens beliggenhet.

Konseptet Maritimt

Maritimt har små, dus-blå eller lys beige fliser i format 10x10 cm på både gulv og vegg, med messingfarget servantarmatur og dusjsett. Baderomsmøbelet leveres i eikmelamin.

Konseptet Urbant

Ved å velge retningen Urbant får du moderne, store fliser i format 60x60 cm i grå betong. Servantarmatur til vask og dusjsett leveres i blank krom. Baderomsmøbelet i eik melamin har porselensvask.

78

79

Interiør

vannkunsten.no

Sove- og oppholdsrom

Parkett

Takhøyde

Skyvevegg

Karnapper

Vinduer

Velg mellom hvit- eller mørk–pigmentert eikeparkett.

Leilighetenes romslige takhøyder bidrar en til større og luftigere romfølelse.

Noen leiligheter får en utenpåliggende skyvevegg i eikefiner i stuen, somgir mulighet for enkel avskjerming av den åpne kjøkkenløsningen. Disse skyveveggene leveres også i enten et mørk- eller hvitpigmentert preg, der treverkets naturlige struktur og fargespill fremheves.

Noen av vinduene bygges som karnapper, med dype eikekarmer som fungerer som sitteplass eller hylle.

Hver leilighet har en skreddersydd vindus­ løsning for optimale lys- og siktforhold.

Veggfarge

Veggene blir malt i Klassisk hvit — en myk og varm hvitfarge.

80

81

Kapittel 5

vannkunsten.no

Uteområder & gaterom

Kapittel

Landskapsarkitektur Miljøvennlige løsninger

s. 84 s. 88

82

83

Uteområdet

vannkunsten.no

Landskaps- arkitektur

Naturnært samspill

I tett dialog med Tegnestuen Vandkunsten, har Landskapsarkitektene i Grindaker designet et uteområde inspirert av skogbunnen i Nordmarka, og svabergene og strandlinjen fra øyene i Oslofjorden. Beplantningen følger områdets naturligeflora og inkluderer strandsiv, bergtekstur, gress, småplanter og trær. For å videreføre gårdstun-inspirasjonen til arkitek- tene, får inngangspartiene tuntrær avulikearter.

I tillegg til at dette vil gi hver eneste inngang en egen identitet, gir trærneen lun følelseogskaper naturlige samlingspunkter forbeboerne. I kombi- nasjon med Havnepromenaden, nærheten til middelalderparken, samt de åpne og frodige samlingspunktene som oppstår mellom husene, tilbyr Vannkunsten et usedvanlig grønt, trafikk­ stille og naturnært skandinavisk storbyliv.

84

85

Uteområdet

vannkunsten.no

«Vi vil at Vannkunsten skal oppleves så frodig sommulig, og at man gjenkjenner det som norsk natur. Det, og beboernes møte med vannet, har vært viktige fokusområder. Det blir nedtrappinger til vannet både fra Havnepromenaden og mellom husene. Her kan beboerne padle inn i det indre bassenget», forteller Hedda Strand Gardsjord, Landskapsarkitekt i Grindaker.

Hedda Strand Gardsjord landskapsarkitekt — grindaker

Beplantningsplanen for uteområdene ved Vannkunsten er inspirert av norsk natur.

86

87

Grønne gaterom

vannkunsten.no

Grønne gater

Miljøvennlige løsninger Med omtanke for beboerne

Operagata og Rostockgata blir Vannkunstens nærmeste gater. Fra Stasjonsallmenningen til Kongsbakken blir gatene opparbeidet som sykkelgater. I midten vil det være et ca. 5,5 meter bredt, grønt gaterom, som hovedsakelig er utformet med hensyn til syklende og gående, samt foruteservering, taxitrafikkogvarelevering.

Allmenninger

Bjørvika får fine offentlige byrom i form av syv allmenninger, som strekker seg som åpne forbindelser gjennom området og ned til Havnepromenaden. Havnepromenaden blir 9 km sammenhengende fra Frognerkilen i vest til Alnaelvas utløp i øst. Allmenningene blir luftige, grønne pusterom, med variert innhold og utforming. Noen vil by på muligheter for høy aktivitet, lek, servering oghandel, andre vil være tilrettelagt for rekreasjon og naturopplevelser.

Rik beplantning, brede gater, luftige rekrea­ sjonsområder, tilgang til fjorden og begrenset biltrafikk — Bjørvika vokser frem som en bydel som tar hensyn til miljøet og til de som skal bo her.

Se kart på side 12-13

88

89

Kapittel 6

vannkunsten.no

Nabolaget &miljøstandard

Kapittel

Et rikt byliv ved sjøen Kunst & kultur Breeam-Nor Bygger Bjørvika med kvalitet Forbehold

s. 93 s. 96 s. 98 s. 99 s. 100

90

91

Nabolaget

vannkunsten.no

Et rikt byliv ved sjøen

Vannkunsten ligger i et nabolag omkranset av fjorden, rolige gater og stilren arkitektur, som i helhet gir en avslappende atmosfære. Bolighusene, med sine karakter istiske saltak og nordiske materialer, skiller seg ut fra den øvrige bebyggelsen i Bjørvika. De ni særegne husene former et eget litegatenettmedkoseligegågater. Husenes første etasjer vil fylles opp med restauranter, kafeer, nisjebutikker og gallerier. Sammendanner de et variert tilbud, sompreges av nordisk estetikk og livsstil, gode smaker og

håndverk av høy kvalitet. Nesten alle restau- rantene vil vende ut mot Havnepromenaden og fjorden. «Vannkunsten skiller seg ut, også når det kommer til servering og butikktilbud. Her kommer det aktører sombidrar til åunderbygge Vannkunstens unike og nordiske uttrykk — det blir et byrom som tilbyr en helt egen stemning og opplevelse», sier Maria Louise Rognerud, Bygulvsdirektør i OSU.

Maria Louise Rognerud bygulvsdirektør , oslo s utvikling

92

93

Nabolaget

vannkunsten.no

Dagens serverings-, handels-, tjeneste-, og kulturtilbud i nabolaget er variert og byr på mange spennende opplevelser.

6.

2.

3.

1.

Vaaghals serverer mat som ligger i krysningspunktet mellom norske og internasjonale retter —alltid basert på rene, gode og sesongbaserte råvarer.

4.

7.

8.

5.

1. Restaurant Nodee 2. Sykkelverkstedet PAAHJUL

3. Synsam 4. Herrebutikken My Alter Ego

5. Restaurant Vaaghals 6. Velværeklinikken Best of You

7. Blomsterbutikken AmoRosa 8. Joe & the Juice

94

95

Besøk barcodeoslo.no for å se komplett oversikt over aktører og opplevelser.

Nabolaget

vannkunsten.no

Kunst & kultur

Det nye Munchmuseet får en ikonisk profil.

Den Norske Opera og Balett —Norges største instutisjon for scenekunst.

Nye Deichmanske hovedbibliotek.

Bjørvika vokser fremsomOslos nye sentrumfor kunst og kultur. I tillegg til DenNorskeOpera og flere gallerier somallerede er etablert i området, kommer Deichmanske hovedbibliotek og det nyeMunchmuseet til åpregeområdetmedflotte signalbygg og kulturtilbud for alle. Deichmanske hovedbibliotek blir på 20 000 kvmover femetasjer. I tilleggtil atbygget rommer enstørreboksamlingenn tidligere, vil huset også fristemedkino, restaurant, debatter og foredrag. Et steinkast unna står det nyeMunchmuseet. Når bygget åpner i 2020, vil det huse 13 etasjer medelleveflotteutstillingssaler, restaurantmed takterrasse, servering i foajeen,museumsbutikk ogundervisningsrom.Museet forventer 500000 besøkende i året; over dobbelt så mange som museet har hatt på Tøyen.

Shoot Gallery byr på et rikt innblikk i fotokunstens utallige perspektiver.

Siden åpningen i 2010 har Kunsthall Oslo vist over 100 utstillinger med norsk og internasjonal samtidskunst.

96

97

Internasjonal miljøstandard

vannkunsten.no

Bygger Bjørvika med kvalitet

Miljøsertifiserte boliger — BREEAM-Nor

–I Barcode er mesteparten av arealet kontorer og næringslokaler,ogenmindredelboliger.Fremover blirdetmotsatt.Viskalbygge1500boligermellom Barcode og fjorden, med gode butikk- og server- ingslokaler på gateplan, forteller Thorsen. Det første boligkvartalet, Eufemias Hage, er utsolgt og innflyttingsklart sommeren 2018. Godt salg viser at mange har lyst til å bo i Bjørvika. –Vi er glade for interessen, men ikke over- rasket. Hvis man setter seg inn i hva som skjer her, forstår man at dette blir et fantastisk sted å bo, sier OSU-sjefen.

–Vårt mål er å utvikle Bjørvika til Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Vi tror på kvalitet, og utfordrer både arkitekter, land- skapsarkitekter, ingeniører og andre for å gjøre Bjørvika til et attraktivt sted. Mye kunne vært gjort enklere og rimeligere, men vi tror folk verd- setter at ting gjøres skikkelig og forstår at det lønner segpå lang sikt, sierRolfThorsen, admini- strerende direktør i Oslo S Utvikling (OSU). OSU er den største utbyggeren i Bjørvika, og haralleredebyggetiområdetiovertiår.Resultatet så langt er Barcode og de ulike boligprosjektene sombegynner å ta formpå sørsiden avDronning Eufemias gate. Vannkunsten er ett av dem.

Miljøsertifiseringen BREEAM-Nor sikrer et bærekraftig og miljøvennlig bygg med gode kvaliteter for beboerne.

Vannkunsten bygges etter den norske utgaven avden internasjonalemiljøstandardenBREEAM. Standarden premierer miljøprestasjoner som ligger over dagens standard og lovverk. BREEAM-Nor sikrer omtanke for miljøet og for beboerne, fra lenge før første spadetak. Det settes høye krav til blant annet inneklima, lysforhold, lydforhold, energiøkonomisering og sunnematerialer somer godt for både kroppen, sinnet og lommeboken. Standarden sikrer også gode uteoppholdsarealer, lett tilgjengelig kollektivtransport og god sykkelparkering.

Rolf Thorsen adMinistrerende direktør , oslo s utvikling

98

99

Forbehold

vannkunsten.no

Megler

Forbehold

Prospektet er å betrakte som en orientering om bolig­ prosjektet, og er ikke bindene for den detaljerte utformingen, material- og fargevalg i bebyggelsen og de enkelte leiligheter. Kjøkkentegningene i prospektet er veiledende. Endelig omfang og utforming av leveransen for den enkelte leilighet fås i forbindelse med tilvalgs­ prosessen. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, men uten at den generelle standarden blir vesentlig forringet. 3D-presentasjoner, planer, skisser og bilder i prospekt er av illustrativ karakter, og kan derfor vise bygningsvolumer og inneholde innredning og detaljer m.v. som ikke inngår i avtalen. For leveringsomfang henvises til egne dokumenter som vedlegges kjøpekontrakten. Bjørvika er et område under utvikling og endringer vil skje. Interessenter oppfordres spesielt til å ta kontakt med Oslo kommune Plan & Bygningsetaten for å sette seg inn i de planer og prosesser som pågår for området.

+47 21 04 32 32 post@roislandco.no www.roislandco.no

Per Henrik Rolfsen Eiendomsmeglerfullmektig +47 913 72 835 per@roislandco.no

Lars Bratseth Eiendomsmegler +47 924 10 362 lars@roislandco.no

Andreas Øvsthus Eiendomsmegler +47 951 56 615 andreas@roislandco.no

Eier og utvikler

Selger er B6A Bispekaia Bolig AS. Selskapet er eiet av Oslo S Utvikling AS (OSU) som igjen er eiet av Bane NOR Eiendom AS, Linstow AS og Entra Eiendom AS. Oslo S Utvikling AS står også bak utbyggingen av Barcode. Les mer om prosjektene i Bjørvika på osu.no.

Salgsdokumentasjon

Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgs­ oppgave med alle vedlegg for prosjektet før avtale om kjøp inngås. Alle dokumentene er tilgjengelig hos megler og er nedlastbare på prosjektets hjemmeside, vannkunsten.no .

Følg oss på Facebook Bo i Bjørvika

Design & tekst: ANTI

vannkunsten.no boibjørvika.no barcodeoslo.no osu.no

100

101

Unike boliger ved sjøen – midt i Oslo

vannkunsten.no

Page 1 Page 2-3 Page 4-5 Page 6-7 Page 8-9 Page 10-11 Page 12-13 Page 14-15 Page 16-17 Page 18-19 Page 20-21 Page 22-23 Page 24-25 Page 26-27 Page 28-29 Page 30-31 Page 32-33 Page 34-35 Page 36-37 Page 38-39 Page 40-41 Page 42-43 Page 44-45 Page 46-47 Page 48-49 Page 50-51 Page 52-53 Page 54-55 Page 56-57 Page 58-59 Page 60-61 Page 62-63 Page 64-65 Page 66-67 Page 68-69 Page 70-71 Page 72-73 Page 74-75 Page 76-77 Page 78-79 Page 80-81 Page 82-83 Page 84-85 Page 86-87 Page 88-89 Page 90-91 Page 92-93 Page 94-95 Page 96-97 Page 98-99 Page 100-101 Page 102-103 Page 104

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online