Autisme i dag 2/2025

noen av oss andre kunne gjort, understreker hun.

Brenna roser derfor Autismeforeningens arbeid med å spre kunnskap om diagnosegruppen, både overfor politikere og aktører i arbeidslivet. Da styreleder Ruth Gravdal spurte om hvordan foreningen kan bidra til økt arbeidsinkludering, oppfordret statsråden til å fortsette arbeidet med å påvirke holdninger til autismediagnosen. Hvordan tenker du at Autismeforeningen kan bidra politisk for å få flere med autisme inn i arbeidslivet? - Jeg tror jo den store opplysningsjobben som dere gjør er veldig viktig. At dere deler erfaringer, kommer med innspill og forslag når vi har hørin- ger og skal fatte beslutninger. At dere tenker sammen med andre organisasjoner og nettverk på hvordan dere kan ha kontakt opp mot både politikere og andre aktører i arbeidslivet, sier statsråden, og legger til: - Jeg håper dere vil fortsette å gjøre mye av det dere gjør. Vi har jo noen forestillinger om hva det er å ha autisme, som ganske ofte ikke stemmer.

Styreleder Ruth Gravdal og nestleder Sondre Bogen-Straume.

Så derfor er det å komme i dialog med de som fatter beslutninger som påvirker deres medlemmer - det tror jeg er veldig viktig.

Hva er en høring? Når myndighetene skal lage nye lover, forskrifter eller stortingsmeldinger, sender de forslagene på høring . Det betyr at organisasjoner, fagmiljøer og andre berørte parter blir invitert til å gi sine høringssvar – altså skriftlige innspill før beslutningene tas. Autismeforeningen deltar jevnlig i slike høringer. Dette er en viktig del av vårt interessepolitiske arbeid. Vi bruker innspill fra Faglig råd, lokallagene, Erfaringsrådet for voksne og styret til å utforme høringssvar som løfter frem våre medlemmers behov og interesser.

Alle våre høringssvar er tilgjengelige på Autismeforeningens nettsider: autismeforeningen.

AUTISME I DAG 11

Made with FlippingBook interactive PDF creator