Somnus nr. 2_2016

ÆRESMEDLEM

– Glad for at dere husker meg! S omnus har vært på besøk hos Søvnforeningens første æresmedlemOle Andreas Schweder på Nøtterøy i Vestfold.

Utsikt til jorder, skog og rådyr Gartnersønnen Ole Andreas var rask med å komplimentere blomstervalget i oppsatsen. En oransje plante med grønt til passet fint, det er farger han er glad i. Og han har tydelig arvet sin fars nennsomme hånd med å ha pene, velstelte blomster i vinduskarmen sin. Mellom blomsterpottene i vindu- skarmen står også små trefigurer, skåret ut av den nevenyttige faren. – Far laget dem i frokostpausen på jobben! Og Schweder skryter av utsikten: – Her koser jeg meg med å se mot skog og jorder. Ofte kommer rådyr ut blant trærne også. Et fint skue, kan du tro. Noe annet han gleder seg over er felleskapet med de andre som bor på senteret. Beboerne møtes til middag og ettermiddagskaffe, som betyr både mat og prat i dagligstuen. Ellers lager han seg frokost og kveldsmat selv, og får hjelp av betjeningen hvis det trengs. – De ansatte er så hyggelige her, få med det, understreker han.

Ellen Marie Arefjord tekst og foto

Fredag 22.april hadde Foreningen for Søvnsykdommer årsmøte på Soria Moria i Oslo. Og der skulle Ole Andreas Schweder (snart 82) gjerne ha vært. Men på grunn av helsen, hadde ikke foreningens første æres- medlem anledning til å ta turen til hovedstaden. – Jeg er helt avhengig av rullator, og det blir ikke så lett å ha den med seg på toget, vet du. Kanskje jeg kunne fått en til å kjøre meg? Men jeg vel- ger heller å holde meg hjemme, og tenker på dere istedenfor, sa Schweder, da Somnus hilste på ham før årsmøtet. Søvnforeningen, og hele årsmøtet, gjør det samme. Tenker på ham, i takknemlighet for alt han gjorde for Søvnforeningen i aktive år. Somnus hadde med en blomsteropp- sats han kunne ha i den hyggelige leiligheten han bor i på et omsorgs- senter på Nøtterøy, hvor han flyttet inn i fjor.

Ole Andreas Schweder er det første æres i 1980. Nå bor han på et omsorgssenter

22

SOMNUS NR 2 - 2016

Made with FlippingBook Ebook Creator