Opplevelse i bruk Jeg vil trekke fram flere ting jeg noterte ned underveis. -Bafang-motoren var kanskje det som overasket mest. Jeg opplevde eco-innstillingen som knapt merkbar, og kanskje er mest aktuell på trange steder der man tvinges til å sykle rolig. Trinn to, tour-modus gir ikke det store kicket, men jeg fikk lyst til å sjekke hvordan dette fungerte i motbakker. Om jeg giret ned og opp- rettholdt et vanlig tråkk, går farten ned, men sykkelen drar seg opp selv bratte bakker. Det var noe jeg ikke hadde jeg regnet med, og er noe man kan takke det høye dreiemomentet for. Trinn tre, sport-modus, er antakeligvis den som kommer til å bli brukt mest til hverdags og langtur og gir en fin balanse mellom tilført kraft og strømforbruk. Farten i motbakker på fire – fem prosent stigning ble her rundt 15 – 18 kilometer i timen. De øverste nivåene er sport+ og boost, røsker tak og gir en heftig aksellerasjon fra stillestående. Da går det unna stort sett i 20 – 25 km/t, også i motbakkene. Selvfølgelig er det gøy med en slik fart, men det krever også årvåkenhet av syklisten. Ikke minst i bytrafikken, i kryss, rundkjøringer eller på turveier/sykkelveier med mange andre syklister og turgåere. Er du helt nybegynner på elsykkel, bør du kanskje vente litt med de øverste assistandenivåene.
Bafang-motoren kan for øvrig programmeres og tunes til en litt annen kraftfordeling i de forskjel- lige modusene, om man ønsker. -Displayet, her er det flere vis- ningsmoduser, du kan kjapt veksle mellom lite eller mye info. Jeg foretrakk den varianten som viste hastighet og assistanse med stor skrift, og annen statis- tikk, som kjørt distanse, total- odo, gjennomsnittsfart, toppfart, etc., med mindre tall.
rullet bra og samtidig ga litt eks- tra støtdemping. Skulle jeg ikke kjørt på grus, kun på (dårlig!) Oslo-asfalt, ville jeg hatt i rundt 50 pund. Dekkene virker veldig solide og klare for det meste av underlag, inkludert kjerreveier og enkle stier. Siden det er liten mønsterdybde er de mindre egnet i gjørme. -Håndtakene er av den ergonomiske typen som gir et mye større areal for hånden å
-Bremsene fra Tektro er fire- stemplede og var overraskende bra. På en elsykkel som kan være lastet med både mye oppakning og kanskje også barn, er bremsene en av de viktigste komponentene. Jeg har ikke prøvd denne modellen fra Tektro før, men den var lett å modulere og biter skikkelig når man ønsker det, men samtidig uten at man føler at hjulene står i fare for å låses. De store bremse- skivene er med på å gi god ventilasjon. -Dekkene er 60 millimeter brede og med veldig lav mønsterprofil. Mønsteret kan minne om enkelte hybriddekk, bortsett fra at disse er en god del bredere. Makstrykket er oppgitt til 65 psi. Siden jeg skulle kjøre på vekslende underlag, hadde jeg i kun 35 pund, som jeg synes både
hvile på. Jeg vet turister og sykkel-estetikere ikke er be- geistret for slike litt klumpete håndtak. Men tenker du praktisk og er ute etter komfort, er slike håndtak lette å like og egentlig en veldig smart detalj. -Midtstøtten under kranken er ikke vanlig på mange sykler, men den er lett å bruke og gir god balanse på sykkelen selv med full oppakning, og eventuelt Buddy-hengeren koblet på i tillegg. Oppsummering D3+ har et ganske diskret utseende, men leverer både god kraft og funksjon. Jeg satte særlig pris på gode bremser og «alt mulig»-dekkene som sto på. Det er en sykkel med et stort bruks- område, og som er laget med tanke på mulighet for å endre rolle gjennom levetiden. Til den fo- reløpige prisen, er dette rett og slett mye kraft og el-sykkelglede for pengene.
Buddy Bike D3+ elsykkel Pris: 29 – 34.000,- (stipulert)
Motor:
Bafang M510
Vekt:
Ca. 29 kg
Bremser:
Tektro HD-M535 med 4 stempler
Gir:
Shimano Cues 9S
Farge:
Mørk grå metallic fra Audi
Dreiemoment: 95 Nm Batteri:
48 Volt, 720 Wh
Garanti:
10 år på ramme, tre år på motor og batteri
Informasjon: www.buddybike.no Tilgjengelig: 1. mars 2025
# 56 GRUPPETTO 79
Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease