Referat af Byrådets møde d. 22.11.2016

naturen i form af at etablere nye vandhuller til gavn for padder og krybdyr og sikre levesteder for ynglefugle) 1. • Private projekter 2. • Synergi med kommunens øvrige forvaltningsopgaver (vandplanen, fredninger, sikring

af biodiversitet, klimaplaner, friluftsliv m.m.) 3. • Indsats for ynglefugle og invasive arter.

Teknisk Udvalg kan vælge mellem prioritet 1, 2 og 3. Administrationen foreslår ovenstående prioritering. Se bilag om principper for prioritering.

Bilag 1 viser indsatser, som er blevet udført i den første planperiode, samt administrationens forslag til kommunens indsats i den 2. planperiode.

Forlag til kommunale handleplaner for områderne 163, 168 og 169 vedlægges som bilag. I område 162 - Skælskør Fjord og havet og Kysten mellem Agersø og Glænø har Næstved Kommune ingen indsatser.

Borgerinddragelse Kommunerne skal efter Natura 2000 planen planlægge en interessentinddragelse i områderne for at afdække, planlægge og eventuelt gennemføre konkrete indsatser.

Handleplanerne skal gennemføres ved frivillige aftaler, og som minimum inddrages lodsejerne. Landbrugsorganisationerne og de grønne organisationer er også vigtige at inddrage i processen.

Naturrådet har den 5. september 2016 været på tur sammen med Teknisk Udvalg til Stejle Banke og Dybsø i Natura 2000 området nr. 169 Havet og kysten mellem Karrebæk fjord og Knudshoved Odde . Rådet vil løbende blive orienteret og inddraget i planerne/projekterne. Den 1. september 2016 afholdt kommunen en offentlig markvandring for alle interesserede om Natura2000 handleplanerne og indsatserne.

Center for Miljø og Natur vil, i løbet af planperioden, planlægge en række lokale markvandringer/ture for lodsejere og borgere i takt med, at de forskellige projekter startes op. Til LIFE-projekterne vil der desuden blive lagt materiale på hjemmesider om projekterne, så alle interesserede kan følge med i disse.

Made with FlippingBook - Online magazine maker