frivillighed ind i de kommende affaldsløsninger.
Med dette for øje har administrationen kvalificeret en række løsninger på baggrund af det udkast (bilag 2) til forskellige affaldsløsninger, som Teknisk Udvalg diskuterede.
Beskrivelse af forslag til nye ordninger (se bilag 1, for detaljeret oversigt):
1) Enfamiliehuse, række-, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger. Der foreslås en "standardpakke" med 2 stk. 2-kammer beholdere, hvoraf den ene beholder benyttes til de genanvendelige materialer, og den anden beholder benyttes til bioaffald og restaffald. Tømningsfrekvensen for standardpakken kan enten være: (nr. 1,1) hver anden uge for bio- og restaffald og hver fjerde uge for de genanvendelige materialer. (nr. 1,2) Alternativt med ugetømning af bio- og restaffalds-beholderen i sommermånederne. Derudover kan der i byzonen etableres en "tilvalgsordning" (nr. 1,3), hvor beholderen til bio- og restaffald erstattes med 2 sække til henholdsvis bioaffald i den ene sæk og restaffald i den anden sæk. Tømningsfrekvensen for tilvalgsordningen vil være hver fjerde uge for de genanvendelige materialer og ugetømning for sækkene.
Fordele og ulemper er beskrevet i bilag 2, men det kan fremhæves, at standardpakken, der udgøres af 2 beholdere hos borgerne, som det allerede i dag er tilfældet, er mest skånsomt for arbejdsmiljøet og er den mest prisbillige ordning, som administrationen har arbejdet med.
2) Større etageboliger (+ 50 boligenheder) Der foreslås en løsning, hvor der kan vælges imellem enten nedgravede systemer til henholdsvis bioaffald, restaffald, pap/papir og glas/metal/plast, eller tilsvarende systemer med overjordiske systemer, bestående af minicontainere. Fælles for begge systemer er, at tømningsfrekvensen afhænger af mængderne af affald, og hvor mange personer der er tilknyttet hver enkelt affaldsø. Løsningen er en fortsættelse af nuværende praksis.
Made with FlippingBook - Online magazine maker