Gruppetto SYKKELSPORT 40-2021

UTSTYR - SMÅTESTER

Bryton Rider 750 Sykkelcomputer

Hvis du vil gjøre intervalltrening, kan du legge inn ønsket lengde på intervaller og hviletid. Det enkleste er å lage treningsprogrammet i appen, eller du kan synkronisere med Training Peaks. All oppdatering av pro- gramvare og overføring av data gjøres trådløst. Batteritiden er oppgitt til 20 timer, noe som etter min erfaring ser ut til å stemme bra. Selv med wattpedaler, pulsbelte og bruk av navigasjon syklet jeg turer flere dager på rad uten å lade. Naturligvis ikke så enkelt å si nøy- aktig hvor lenge batteriet holder med alt skrudd på, men det holdt klart lenger enn andre sykkelcomputere jeg har prøvd.

Den nye toppmodellen fra det taiwanske teknoselskapet fungerer bedre på alle områder, og til en bedre pris enn konkurrentene.

Garmin har lenge vært de dyreste av GPS-sykkelcom- puterne helt siden de lanserte Edge 500. Også mindre kjente Wahoo har prøvd å komme opp med noe som konkurrerer med Garmin. Taiwanesiske Bryton har hele tiden konkurrert under et slags «mest for pengene» inn- trykk, men nå har de gjort et langt steg i riktig retning når det gjelder design, valgmuligheter, forbedret en allerede god batteritid og flere funksjoner er lagt til, og ikke minst en farge «touch-skjerm.» Bryton Rider 750 tar over etter modellen 850 som nå ikke lenger produseres. Som nevnt er det nå berøringsskjerm i farger, Bluetooth, ANT+ og WiFi-tilkobling. Det er medfølgende kart og også synkroniseringsmuligheter med Strava, Komoot og Ride with GPS, eller du kan lage ruter i Brytons egen app på telefonen (gratis) og laste de ned til sykkelcom- puteren. Den fungerer med GPS-, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS - satellittnettverk. Bluetooth- og ANT+ -sensorstøtten betyr at du vil få opp wattmålere, elektroniske gir fra Shimano, SRAM og Campagnolo, samt Garmin Varia. ANT+ FE-C-tilgang har den også, slik at du kan kon- trollere rulla når du sykler inne. Den 2,8’’ store fargeskjermen har nytt brukergrensesnitt hvor jeg synes lesbarheten er langt bedre enn på tid- ligere modeller. Med farger er selvfølgelig kartene langt bedre. Sort/hvit skjermtiden er over, i hvert fall på topp- modeller. Ergonomisk styres den i tillegg til berøringsskjermen, også fra fire knapper på sidene, to på hver side. De er for av/på, start/stopp, runder og for å bytte mellom datasider (hvilken informasjon du vil ha opp når du sykler, og i tillegg kart og terrengprofil). Bytte av datasider kan også gjøres ved å sveipe over skjermen med fingrene. Skjermen er stort sett tydelig og klar å lese, men som forventet er det noe skinn i sterk sol.

Ut-av-esken-opplevelsen Om du har bruksanvisningsskrekk eller ikke, noe jeg må innrømme at jeg nok har et aldri så lite snev av, er det alltid interessant å finne ut hvor intuitivt opp- settet er på nye tekniske dingser. Et tips er å ta en kikk på Brytons You-tube vide for oppsett. Veldig enkel og nyttig. Her imponerte Bryton Rider 750, jeg hadde ingen problemer med å legge inn personlig informasjon, lage forskjellig oppsett på flere datasider (hva jeg vil skal vises når jeg sykler; som tid, fart, kadens osv.) En 2,8’’ skjerm er jo ikke stor når det gjelder kart og navigasjon, så når du vil legge inn en sykkelrute er det greiest å gjøre det på telefonen for så å laste den inn på Bryton computeren. En annen måte å navigere på er med stemmestyring. Du må ha appen åpen på telefonen og da fungerer det fint, og om du ønsker kan du også synkronisere ruter fra Ride with GPS og Strava. Denne funksjonen støtter seg på smarttelefonens internettforbindelse. Har du ikke internett, eller legger igjen telefonen hjemme kan GPX-ruter lastes ned med telefonappen. Prosessen krever litt tilvenning. Man laster ned en GPX-rute fra for eksempel Singletracks og sender den i e-post til deg selv. Fra telefonen sender du deretter vedlegget til Bryton-appen på telefonen. Deretter sender du ruten fra appen (telefonen) til Bryton 750. En litt enklere måte å legge inn ruter på er å koble til en Strava-konto. Alle ruter som er lagret i Strava- profilen din, er automatisk tilgjengelige i Bryton- appen, og da sender du ruten fra appen til sykkelcomputeren. En oppkoblet Strava-konto mottar automatisk turdataene etter turen. Oppkoblingen mot forskjellige sensorer gikk uten problemer. Både wattpedaler, kadens, hjertefrekvens og GPS kom raskt opp på skjermen ved starten av turene.

Hele åtte forskjellige vindusoppsett med inn- til 12 dataruter.

Du kan også legge inn ruten med tale.

18 GRUPPETTO SYKKELSPORT # 40

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease