IF Elfsborg - IFK Göteborg 1 oktober Matchprogram 2021

MATCHPROGRAM

ELFSBORG VS IFK GÖTEBORG

FREDAG 1 OKTOBER 19:00

MATCHVÄRDAR

ORDET ÄR VÅRT

IF Elfsborg hälsar publiken, sponsorer och IFK Göteborg varmt välkomna till Borås Arena. En minst sagt glödhet och prestigfylld drabbning väntar på Borås Arena ikväll. Närmare 12.000 åskådare förväntas vara på plats - när publiken, utan restriktioner, äntligen är tillbaka. Och som vi har saknat er alla och den stämningen ni förmedlar. Så låt oss nu ha en fantastisk fredagskväll tillsammans på arenan. Samtidigt vill vi passa på att nämna att vi ber er att vara rädda om varandra, genom att hålla avstånd i den mån det är möjligt och undvika köbildningar när ni besöker kiosker, toaletter och andra uppehållsytor. Inför kvällens match kommer vårt damlag få sin välförtjänta hyllning efter seriesegern i division tre i lördags. Tillsammans hyllar vi dem med blomutdelning och applåder. Inför kvällens match kommer spelare i IF Elfsborg och IFK Göteborg att bära tröjor - med budskapet- Rädda Svensk Fotboll. Detta för att gemensamt manifestera mot nuvarande villkorstillämpningar. Läs mer på elfsborg.se.

Vi Tillsammans IF Elfsborg

HUVUDSPONSORER:

OFFICIELLA SPORTLEVERANTÖRER:

HUVUDSPONSORER:

OFFICIELLA SPORTLEVERANTÖRER:

HUVUDSPONSORER:

OFFICIELLA SPORTLEVERANTÖRER:

IF Elfsborg tar under fredagskvällen emot IFK Göteborg hemma på Borås Arena. En match som av flera anledningar kommer bli speciell. – Alltid roligt att möta dem och speciellt nu när det är fritt fram för publiken, säger Rasmus Alm. IF Elfsborg kommer från ett tungt möte med Mjällby AIF i den förra omgången. Matchen på Strandvallen slutade med en fyramålsförlust. Rasmus Alm försöker summera vad som inte riktigt fungerade. – Det är väl mer en helhet, förra året åkte vi på en sån mot Häcken och nu mot Mjällby. Det är bara att se till att det inte får hända igen. Vi ska hitta tillbaka oss själva och blåsa på rejält mot Blåvitt. Han fortsätter: – Man kan inte bara se en match. Allt vi har gjort under två års tid kan vi inte radera på grund av en enda match. Det är bara upp på hästen igen, analysera och gå vidare. Chans på revansch får man alltså under fredagen när IFK Göteborg kommer på besök. – Alltid roligt att möta dem, speciellt nu när det är fritt fram för publiken och allt vad det har att erbjuda. Så det känns otroligt inspirerande och det ska bli sjukt roligt att gå ut och spela den matchen. Vad förväntar du dig för match? – Jag tror att det blir en intensiv match med två lag som vill vinna såklart. Högt tempo och mycket dueller. Ett klassiskt derby. Gör en sådan här match något extra med dig? – Det är klart det blir lite extra, men samtidigt är det tre poäng som i alla andra matcher som står på spel. Så på det sättet en match som alla andra. Men det är klart, lite derby, lite hat, lite extra av allt. Man kan alltid hitta de sakerna i alla matcherna, men självklart kanske ännu lite lättare att hitta den extra energin inför ett sådant här möte. Biljettförsäljningen har rullat på bra – och Rasmus Alm ser fram emot att få spela inför en stor publik igen. – Det är det som är charmen med fotbollen. Att få se så mycket folk samlas för en och samma grej, och sen få se glädjen när man vinner. Inte mycket som slår det, säger han. RASMUS ALM SER FRAM EMOT PUBLIKFEST MOT IFK GÖTEBORG: ”OTROLIGT INSPIRERANDE”

TILL SHOPPEN

WECREATETRUEBELIEVERS THROUGHTHEPOWEROF BRANDEXPERIENCE

Syftet med Vi Tillsammans är att fokusera på mer än fotboll och jobba för ett tryggare samhälle. Tillsammans med Borås Stad, näringslivet, organisationer och människor runt oss ser vi en fantastisk möjlighet att kunna medverka till en positiv utveckling av vårt samhälle. • Vi Tillsammans tar avstånd från våld, mobbning, droger och doping. • Våra ledord är attityd, ansvar och respekt. Det är så vi vill vara mot varandra och våra motståndare. Vi Tillsammans arbetar för att: • Utveckla ungdomsfotbollen och damfotbollen i vår region. • Skapa en positiv supporterkultur. Vi lägger fokus på förebyggande arbete genom supporterdialog och vill involvera supportrarna i föreningen. • Skapa en bra och trygg upplevelse i Borås och på Borås Arena. Känns dessa frågor viktiga även för dig tar vi tacksamt emot alla bidrag, stora som små. BG: 669-5050 Genom Vi Tillsammans biljettfond samlas pengar in till matchbilljetter för ungdomar och andra som annars inte har möjligheten att gå på fotboll. Swisha valfri summa till 123 311 4899 (Märk betalningen biljettfond). Genom att bidra stöttar du såväl IF Elfsborg ekonomiskt som de nya supportrar vi kan bjuda till arenan. IF Elfsborg – mer än bara fotboll! Läs mer om Vi Tillsammans på www.elfsborg.se VI TILLSAMMANS MER FOTBOLL, TRYGGARE SAMHÄLLE

IF ELFSBORG PÅ SOCIALA MEDIER DU HÅLLER VÄL DIG UPPDATERAD PÅ VAD SOM HÄNDER INOM IF ELFSBORG?

För alltid gul och svart – del 12: Robert Lindh ’För alltid gul och svart’ är en intervjuserie med syfte att lyfta människor runtom i landet som brinner för IF Elfsborg. Inför varje allsvensk hemmamatch släpper vi en ny intervju. Vägen mellan Trollhättan och Borås utnämner Robert Lindh som Sveriges tråkigaste. Men det är också den väg han, tillsammans med familjen, så gärna fortsätter att åka. Vägen till att få se IF Elfsborg spela match hemma på Borås Arena. – Den binder oss i familjen samman, säger Robert Lindh.

HÄR LÄS MER

DAGENS MOTSTÅND IFK GÖTEBORG

Vi hälsar IFK Göteborg varmt välkomna till Borås Arena.

Inför årets säsong har förväntningarna varit höga på IFK Göteborg då stora profiler och tidigare spelare i klubben återvänt. Däribland Gustav Svensson, Oscar Wendt och Marcus Berg. Den sistnämnde missar dessvärre kvällens match på grund av avstängning. Förväntningarna har däremot inte riktigt infriats efter flera mindre bra resultat på fotbollsplanen. Laget är efter 21 spelade omgångar i årets allsvenska placerade på en tolfte plats. Endast fem av dessa har varit segrar. Inför kvällens heta drabbning kommer IFK Göteborg, likt hemmalaget, från tre raka förluster. Senast förlorade laget hemma mot Kalmar FF. Senaste mötet i Allsvenskan lagen emellan slutade med seger för IF Elfsborg. Matchens enda mål gjordes av Johan Larsson. IFK;s främsta målskyttar heter Marcus Berg och Tobias Sana som båda gjort fem mål.

Huvudtränare IFK Göteborg - Mikael Stahre

HISTORIK

I allsvenskan har det spelats 71 matcher och Elfsborg har 37 vinster, 16 oavgjorda och 17 förluster med målskillnaden 127-79. En gång, 1972, möttes lagen i division II och då vann IFK Göteborg med 2-1. Dessutom vann IFK med samma siffror i en kvartsfinal i SM-slutspelet 1983.

LÄS HISTORIKEN LAGEN EMELLAN. (LÄNK)

LAGUPP- STÄLLNING IF ELFSBORG

1. MATHIAS DYNGELAND UTLÅNAD 30. HAKON RAFN VALDIMARSSON 31. TIM RÖNNING

2. GUSTAF LAGERBIELKE 4. CRISTOPHER MCVEY 5. MAUDO LAMINE JARJUÉ 6. ANDRÉ RÖMER 7. FREDERIK HOLST

8. SAMUEL HOLMÉN 10. SIMON OLSSON

11. SVEINN ARON GUÐJOHNSEN 12. ALEXANDER BERNHARDSSON 14. JACOB ONDREJKA 16. EMMANUEL BOATENG 15. LEO VÄISÄNEN 17. PER FRICK

18. AHMED QASEM 19. JEPPE OKKELS 20. SIMON STRAND

21. RASMUS ALM 22. KEVIN HOLMÉN 23. PRINCE ISAAC KOUAME UTLÅNAD 24. JOHAN LARSSON 25. JACK COOPER LOVE UTLÅNAD

26. MAROKHY NDIONE 28. NOAH SÖDERBERG 29. OLIVER ZANDÉN 32. GUSTAV BROMAN

MANAGER: JIMMY THELIN ASS TRÄNARE CHRISTER PERSSON

TABELL

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Djurgården Malmö FF

21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21

20 44 21 41 13 41 12 36

AIK

IFK Norrköping FK

IF Elfsborg Hammarby Kalmar FF

9 8 3

36 34 34

Varbergs BoIS FC

-2 27 -10 27

IK Sirius FK

10 BK Häcken 11 Halmstad 12 IFK Göteborg 13 Mjällby AIF 14 Degerfors IF

0

25

-4 22 -7 22 -2 21 -16 21 -27 16 -18 12

15 Örebro

16 Östersund

NÄSTA HEMMAMATCH!

IF ELFSBORG IK SIRIUS VS

SÖNDAG 24 OKTOBER 15:00

LADDA NER LIVEAPPEN!

Vem slog assisten? Och var det där verkligen offside? Höj din match- upplevelse med appen IF Elfsborg Live och kolla in repriser från matchen direkt när det passar dig.

LADDA NER GRATIS REDAN IDAG FRÅN:

#1 MATHIAS DYNGELAND

#30 HAKON RAFN VALDIMARSSON

#31 TIM RÖNNING

#2 GUSTAF LAGERBIELKE

#4 CRISTOPHER MCVEY

#5 MAUDO LAMINE JARJUÉ

#15 LEO VÄISÄNEN

#20 SIMON STRAND

#24 JOHAN LARSSON

#29 OLIVER ZANDÉN

#32 GUSTAV BROMAN

#7 FREDERIK HOLST

#8 SAMUEL HOLMÉN

#10 SIMON OLSSON

#6 ANDRÉ RÖMER

#14 JACOB ONDREJKA

#16 EMMANUEL BOATENG

#18 AHMED QASEM

#22 KEVIN HOLMÉN

#28 NOAH SÖDERBERG

#21 RASMUS ALM

#23 PRINCE ISAAC KOUAME

#12 ALEXANDER BERNHARDSSON

#17 PER FRICK

#19 JEPPE OKKELS

Klicka nedan för att läsa mer om våra spelare.

LÄS MER HÄR

#25 JACK COOPER LOVE

#26 MAROKHY NDIONE

#11 SVEINN ARON GUÐJOHNSEN

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14

Made with FlippingBook - Online magazine maker