delta på foredrag, kunstutstillinger og turer i skog og mark. Men engasjementet i Lymfekreftforeningen vil hun fortsette med. Det handler om å spre håp. - Lymfekreftforeningen har en viktig misjon med å legge press på myndighetene til å ta i bruk de beste
tilbake. Nå mikset legene Rituximab med en type cellegift, kalt CHOP-R-kuren. Det gjorde åpenbart susen. Nå, nesten 10 år etter, er Marit fortsatt kreftfri. Marit Rossehaug har vært medlem i Lymfekreftforeningen siden etableringen. Hun deltok på det aller første arrangementet på Vettre i Asker i 2007. Siden har den ressurssterke kvinnen fra Haugalandet vært en aktiv deltaker i foreningen og deltatt på de fleste landsmøter og landskonferanser. Marit har engasjert seg i lokallaget Oslo, Akershus og Buskerud (ABO), og i en periode var hun leder i lokallaget. Medlemskapet i Lymfekreftforeningen har vært viktig på flere måter, forteller hun.
behandlingene og tilby de beste medisinene. Men jeg synes det er ille at Norge skal være så trege med å godkjenne nye og effektive behandlingsmetoder.
Hun tror tregheten aller mest handler om penger.
- Nye behandlinger er kostbare, men det er jammen dyrt med sykefravær og nye behandlingsrunder også, sier hun. 68-åringen er nylig oppnevnt som brukerrepresentant i et utvalg som jobber for pasientsikkerhet. I tillegg er hun medlem i valgkomiteen for hovedstyret i Lymfekreftforeningen. I Lokallaget har hun derimot ingen tillitsverv, men blir hun tildelt en oppgave, skal Marit ikke sette seg på bakbeina. Selv om juristen fra Haugesund er frisk selv, vil hun fortsette å kjempe for at de som kommer etter får den beste behandlingen som finnes. Det har Norge råd til, sier hun.
- Det er alltid en positiv kultur i foreningen. Den største verdien i
starten var fellesskapsfølelsen og å dele erfaringer. Og ikke minst å snakke med andre som hadde blitt friske. Det ga håp og optimisme. Dernest er foreningen flink til å arrangere foredrag med de største ekspertene på området. Der får vi vite nytt om forskning, nye medisiner og behandlingsmetoder. Marit har nå flyttet tilbake til Haugesund, til en leilighet helt i sjøkanten. 68-åringen har trappet ned til 50-prosentstilling og har ambisjon om å jobbe til hun er 70. Deretter skal hun bruke enda mer av livet til det hun trives aller best med; venner,
35 Lymfekreftbladet 3/2024
Made with FlippingBook flipbook maker