גלית מנחם ויצמן אשת חינוך המבקשת לשזור מילה ועוד מילה שיהפכו למשפט, שיהיה לשיר או אולי סיפור. שיפגיש בין אנשים ויצמיח חיבור.
שעת חינוך 052-8875373 גלית מנחם ויצמן, מאמנת חינוכית רגשית, מדריכה פדגוגית, מנחה לסדנאות העצמה וכתיבה יצירתית טיפולית שימו לב ללב
קטלניים עבור הנפש. היום נכנס תלמיד לכיתה לאחר שקילל קללות לא נעימות את החבר. מיד אחר כך דיבר עם חברה לכיתה וקילל את הבוסית בעבודה. שאלתי אותו למה? למה סגנון הדיבור הבוטה? האם גם בבית הוא מדבר כך? הוא הסתכל עליי ואמר - ׳זה עוזר לי להירגע. כך אני מתמודד עם התסכול.׳ לא ויתרתי ושאלתי - ׳האם גם להורים אתה מדבר כך? האם תדבר כך גם לבת זוג שלך כשתהיה מתוסכל? האם היל־ דים שלך בעתיד יספגו ממך מילים בו־ טות כי אתה מתוסכל?׳ הוא חשב ואמר - ׳לא. למה שאני אדבר ככה לאשתי ולילדים?׳ ׳כי אמרת שזה בא מתסכול׳, עניתי. ׳ויש הרבה תסכולים בחיים׳.. ׳לא לא, זה משהו אחר׳ הוא החליט. ׳אני מציעה לך לנסות להפסיק כבר עכשיו. כך תדע אם זה בשליטה או לא׳... ׳אני אנסה׳ הוא הבטיח. שיחה קטנה מלב ללב. תשומת לב קטנה, שיקוף, שיחה בגובה העיניים. הזכות לחנך. התייחסות לסגנון דיבור בוטה והעברת מסר שכך לא מדברים יכולה לעשות פלאים. שימו לב - במילה התעלמות יש את המילה מות. במילה התייחסות אנו לוקחים חסות על המתרחש. נסו - מקסימום תצליחו. * שבוע רצוף אירועים, דבר רודף דבר. החיים שלנו הם כמו רכבת הרים, עליות וירידות. אנו כמהים לרגעי שמחה ומב־ כים רגעי עצב. אנו מתפללים לחזרתם של כל החטופים והחטופות שמצבם הולך ומחמיר מיום ליום. אנו מתפללים לשמירת על חיילי וחיילות צבא ההגנה לישראל וכל כוחות הבטחון. הלוואי שעם פתיחתה של שנה חדשה יבואו בשורות טובות בכמויות. אמן.
בוצת השווים ולא כמושא ללעג. עלינו לדבר עם התלמיד הפוגע. לשקף לו, להבין מדוע חשוב לו להקטין את החב־ רה לכיתה. עלינו לדבר עם חברי הכיתה ולא לוותר. אסור לנו לשמוע את זה בכיתה ולהת־ עלם, זה יכול להתפרש כהסכמה לפגי־ עה. אסור לנרמל את זה. ראינו מה קורה כשמנרמלים מצבים... זה רק מחמיר את המצב. תפתחו את הלב ללבבות שמול־ שימו לב ללב. כם. הצחוקים האלה על חשבון אחרים, הק־ טנות, ירידות, דיבור משפיל, התייחסות למראה חיצוני, כל אלה עלולים להיות כל שנה / גלית מנחם ויצמן ּכָל ׁשָנָה ּבְרָכָה יֹוצֵאת מִּלֵב ּומַּגִיעָה לַּלֵב. ּכָל ׁשָנָה ּתְפ ִּלָה ז ֹועֶקֶת מ ִׁשְאָלָה הַּיֹוצֵאת מִּנֶפ ֶׁש הָאָדָם. ּכָל ׁשָנָה יָד ּפֹוג ֶׁשֶת יַד חָבֵר ּומְב ַּק ֶׁשֶת לְחַּבֵק. ּכָל ׁשָנָה עֵינַיִם טֹובֹות מִתְּבֹונְנֹות ּבְצִּפִּיָה לַּבָאֹות. ּכָל ׁשָנָה מְח ַּכִים ל ַּב ְׂש ֹורָה ׁש ֶּתַעֲבִיר מֵא ִּתָנּו אֶת הָרַע, ּב ְׂשֹורָה ׁש ֶּתָבִיא א ִּת ָּה אֶת ה ַּטֹוב, ּב ְׂשֹורָה ׁש ֶּת ַׁש ְּכִיח מַכְאֹוב ׁש ֶּתְרֹומֵם אֶת הַּנֶפ ֶׁש. ּגַם ה ַּׁשָנָה י ֵׁש ּבְרָכָה, ּתְפִּלָה, חִּבּוק, צִּפִּיָה לַּבָאֹות ּבִב ְׂשֹורֹות טֹובֹות. ּגַם ה ַּׁשָנָה נֹו ׁשִיט יָד לְחַּבֵק אֶת הָרֵעּות ׁשֶּלְעֹולָם ֹלא ּתִגְוַע. ּגַם ה ַּׁשָנָה, הַתְחָלָה חֲד ָׁשָה וְאִּתָּה ּתִקְוָה ּגְדֹולָה ׁשֶּיָבֹוא ׁשָלֹום עָלֵינּו וְעַל ּכֻּלָם.
צלצול. מורים ומורות יוצאים מחדר המורים לעבר הכיתות. תלמידות ות־ למידים עדיין מרגישים הפסקה. חלקם הולכים לכיוון הכיתה. חלקם כבר יוש־ בים בכיתה וממתינים לתחילת השיעור. המורה נכנס.ת לכיתה ולאחר מספר רגעים השיעור מתחיל. כל תלמיד ות־ למידה הם עולם ומלואו. הכיתה היא קבוצה חברתית. יש את המנהיגים והמונהגים. יש מי שמוביל חברתית, יש מי שהולך עם הזרם. יש מי שהולך נגד הזרם. יש בולטים ויש שקטים ויש שקופים. ויש את אלה ש"מסתלבטים" עליהם... והם מחייכים. שימו לב! שימו לב לנאמר, לבדיחה הלא מצחיקה. על חשבון מי היא נאמ־ רת. האם היא מכווצת את מי שצוחקים עליו. באחת הכיתות בה אני מלמדת שמתי לב שכל פעם שאני שואלת שאלה אחד התלמידים אומר בצחוק: ׳א' תענה׳. והוא לא מרפה כל פעם פונה אליה בר־ צון להפוך אותה ללעג והיא מחייכת. בתחילה תהיתי האם היא מבינה שזה "צחוקים" על חשבונה. פניתי למחנכת הכיתה ושיתפתי אותה במתרחש. לאחר זמן מה קראתי לתלמידה לשי־ חה, שאלתי לשלומה והיא שיתפה על בדידות ועל רצון להיות חלק. המשפט הקשה ששמעתי ממנה - ׳לפחות לא מתעלמים ממני. הם מתייחסים אליי גם אם זה בצחוק אבל לפחות אני קיימת עבורם. פעם לא היו רואים אותי, היום צוחקים עליי או איתי אולי בעתיד זה ישתפר׳. וואוו! זה כמו בוקס ללב. נערה מת־ בגרת שהפכה משקופה לבדיחה והיא מתייחסת ליתרונות בדבר. כאן אנחנו נכנסים לפעילות. עלינו לחזק אותה ולהראות לה את הדרך, לתת לה לה־ בין שהיא לא בדיחה ויש להתייחס אליה בכבוד וברצינות כאחת מן המניין בק־
Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online