Gruppetto SYKKELSPORT 35-2020

OPP NED

Dag 1 Lillesand-Spangereid (Lindesnes)

M ed nesa sydover etter en myk start med ferge fra Moss til Horten har noen over meg bestemt at det ikke er tid for å gi meg en solfylt og varm vel- komst til bedehusenes hjemland. Det blide sørland er ikke alltid det, blidt og overøst med sol. 7-8 grader, 15 sekundmeter motvind og iskaldt styrtregn er ikke drømmestart på en ukes sykkeltur. Jeg kjenner jo til konseptet bil, og har jo tidligere erfart at bilen kan være en fin ting, og akkurat nå, den første dagen hvor sykkelen skal være fremkomstmiddelet blir bilen redningen. Hyggelig tursel- skap er alltid hyggelig, og ikke minst når selskapet forflytter seg på de samme veiene i en tørr og varm bil. Varme og tørre forhold frister der vannet fosser rundt hjulene i de små bekkene som fyller hjul- sporene. Jeg ser jo at områdene og veien er sjarmerende her jeg foreløpig trosser været og maser sykkelen

videre i motvinden og regnet mel- lom Lillesand og Kristiansand. Første kaffestopp kom beleilig like før Kristiansand. Hadde ikke planlagt at på sørlandstur i juni ville oppvarming av frosne hender være det viktigste med kaffen. Ikke ofte jeg har satt slik pris på en altfor varm kaffe i pappkrus. Nå var det like greit med et par mil i bilen gjennom Kristiansand, hvor det for meg som ikke er kjent i området var bedre å komme seg ut av byen og ut på småveiene langs kysten. Vel ute av byen ved Langenes er jeg igjen på sykkelen, og hvor jeg på sjarmerende små veier er på vei mot Lindesnes. Veien er igjen litt utrivelig der himmelen igjen har åpnet slusene, solbrillene dugger, og uten briller, med grus og skitt i blikket dukker Mandal opp. En liten pause for bein som begynner å bli noe trøtte. Regnværet har roet seg ned og av med ano- rakken, ikke ofte jeg sykler med fjellanorakk på raceren. Nå er det bare motvinden å kjempe i mot, i tillegg til alle småbakkene som kommer på rekke og rad. Vinden er så sterk at det å ikke holde i styret, eller ikke legge vekten på styret med begge hendene kan være skummelt i de hardeste vindkastene. Med 11 kilometer igjen til Lindesnes er jeg i Spangereid, og nå er det nok med motvind, og i tillegg har også regnet dukket opp igjen. Gjen- nomvåt, kald og ikke drømme- kveld for teltoppsetting.

Å våkne opp i telt i

regnvær er aldri morsomt, særlig ikke når du snart skal sykle videre.

Lillesand er er en koselig og typisk sørlandsby.

Nordsjøruta 5.942 km Sykkelrute 1 her hjemme er en del av Nordsjøruta. Ellers i Europa heter den EuroVelo 12, som går helt fra nord i Storbritania, over til Belgia, opp gjennom Nederland, Tyskland, Danmark, Svenskekysten og inn i Norge ved Svinesund, gjen- nom Østfold, nedover Sørlandet, fra Kristiansand og opp til Bergen.

Dag 1 Lillesand-Spangereid (Lindesnes) 126 km 1.127 høydemeter

1

2 3 4 KAT.

HC

Lillesand

Kristiansand

HC

Spangereid

Mandal

Gressletta ser perfekt ut for telting, bortsett fra vann- dammene…

24 GRUPPETTO # 35

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease