Gruppetto SYKKELSPORT 35-2020

OPP NED

Dag 2 - Spangereid-Lindesnes-Spangereid-Farsund-Listastrendene

Linsene er fortsatt i bruk. Lis- takysten er norges største skips- kirkegård. Fyret er nå et meget viktig landemerke for skipsfarten. Også her finner du merker etter krigen. Er du interessert i fugleliv finner du også Lista Fuglestasjon her.

plassen. Fantastisk landskap med store steiner som preger strendene, og mellom steiner og Atlanterhav gresser sauer og kuer på de små irrgrønne gress- flekkene. Hyggelig å krype inn i teltet til lyden av dyrene som rusler rundt og småprater. Etter en god natt søvn våkner vi opp til sol og perfekt sykkelvær. Etter en liten morgenkaffe og primusen pakket ned er det naturlig å ta en tur til Lista fyr som bare er tre kilometer unna. Også et spennende sted som for- tjener litt tid. Vi ruslet innom kiosken som ligger ved fyret. Der fikk vi låne nøkkel til det 34 meter høye fyrtårnet bygget i granitt i 1833.

kikk godt på kartet og velg småveiene.

Fantastisk kveldslys i det spesielle land- skapet ved Lista- strendene-

Farsund, sulten har satt seg i både hode og kropp. Pizza- bakeren er tilfeldigvis rett i synet, dessverre, feitere pizza skal du jobbe litt for å finne. De siste milene til Listastrendene gikk på fine veier, bare pizzaen som lå som en stein i magen, og som truet med å komme opp. Den satt en liten demper på opplev- elsen de første kilometerne. Jo lenger ut mot Listastrendene jeg kommer jo mer flater landskapet ut. Vi bestemmer oss for å se etter en teltplass så nær sjøen sommulig, og det går fint, ti meter fra vannet ved en liten molo finner vi

Frammed primusen igjen.

30 GRUPPETTO # 35

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease