Gruppetto SYKKELSPORT 35-2020

-Dette er jo bare så moro! Og det er ingen grunn til at stisykling og disse sterke skogsopplevelsene bare skal være en manne-greie. Jeg ønsker at flere damer skal få prøve el-sykling i trygge former gjennom Trye. Her er det ikke snakk om prestasjon, men å gjøre noe gøy sammen ute i naturen, på et nivå der alle kjenner mestring. Vi skal ha tid til å prate, kanskje fyre opp et kaffebål, bade, spise og bare nyte livet utendørs. Heftig utstyr På turen brukte jeg en Greyp 6.2 fulldemper, som ikke bare har ett rått design, men også både kraft og trygghet. Sykkelen kjennes svært solid og stiv i ramme og gaffel, samtidig som dempere og de fete 2.6-dekkene gir den kom- forten man ønsker. Sykkelen har en egen app der man for eksempel bestemme når man vil aktivere det framre eller bakre filmkameraet, som på snedig vis er integrert i lyktene. Du kan også koble til en pulsmåler og be- stemme at sykkelen skal gi deg assistanse når du kommer opp på en viss puls, slik at pulsen ikke skal bli høyere. Eller få opp et kart som viser rekkevidden din med den batterikapasiteten du har igjen. Men du kan også sykle helt uten å tenke på appen, og bare be- stemme med en knapp hvilket av fem nivåer av batteriassistanse du ønsker, bortsett fra det er det bare å sykle og gire som på en vanlig sykkel. Greyp-modellen gir rytteren selv- tillit, selv i grovt terreng og bratte bakker. Selv om jeg bare fikk en smaksprøve av hva denne sykkelen er god for, er det åpenbart at elsykkel-teknologien har nådd et høyt nivå og blitt svært brukervennlig. Jeg kjenner at det å sette seg på den gamle analoge trå-sykkelen hjemme, fort kan bli en nedtur… Trye har også elsykler fra Canyon, Moustache, Flyer, Rossignol, og Nikolai. G

stisykling er for de sprekeste og tøffeste, men elsykkelen gir mest- ring og moro fra første tråkk, enten du er ti eller 65 år gammel! Det er stor variasjon i turmulighetene man finner her opp rundt Voksenkollen, Frog- nerseteren og Tryvann, alt fra fine grusveier til både lette og mer krevende stier. Noe av det fineste med dette arbeidet er å se gleden og «tenninga» hos folk som får prøve ut slike sykler for første gang, folk som kanskje ikke en gang har syklet på flere år. Å komme tilbake fra fellestur med en gjeng som bare gliser, det et stort, da kjenner jeg meg privilegert. -Vi skal også være et sted der folk i ro og mak kan teste ut sykler, før de eventuelt velger å kjøpe. Gode elektriske-stisykler er kostbare, og det en stor fordel å prøve ut litt forskjellige modeller på forhånd.

Turheidi vil ha med damer på tur Sammen med oss er også frilufts- entusiast og guide Heidi Tovdal, også kjent som@turheidi på ins- tagram. Heidi er turleder, Birken- ambassadør, inspirator og har holdt sykkelkurs for kvinner i en rekke sammenhenger.

Mer info: trye.no

# 35 GRUPPETTO 53

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease