Gruppetto SYKKELSPORT 35-2020

SMÅTESTER

Fizik Antares Versus EVO 00 Adaptive

Fizik har tatt seteteknologien et skritt videre med sitt nye 3-D printede sete. Et futuristisk prosjekt hvor de har tankt helt nytt. Hvor bra fungerer det?

Sykkelseter er noe av det mest individuelle på sykkelen. I de første minuttene, og kanskje den første timen fungerer de fleste skikkelige setene, men sitter du vondt klarer du ikke å slappe av på sykkelen. Du sitter ubevisst og holder litt igjen. På den fem dager lange turen beskrevet i ar- tikkel i denne utgaven fikk jeg testet det skikkelig. Et nytt sete rett før en tur med syk- ling fem dager på rad i 10-12 mil er en liten sjanse å ta. Jeg følte ikke en eneste gang ubehag i løpet av de fem dagene, så dette kan absolutt anbefales. Jeg tenkte over hodet ikke på hvordan jeg satt, og det skjer sjelden, egentlig aldri.

utvikle denne 3D-trykte gitterstrukturen. Understellet er karbonfiberutgaven av Antares Versus Evo 00. Vekten er kun 147g. Foreløpig vil denne teknologien brukes på Antares Adaptive sete, men Fizik sier at de jobber med Carbon's EPU 41-materiale og teknologien vil sannsynligvis bli brukt på andre produkter. Setet kommer i to bredder 139 og 146 mm. Ut på veien Du merker tydelig “sonedempingen,” det vil si at mykheten varierer på puten. Med mykere ytterområder og fastere mot midten. Dette fungerer fantastisk og så langt er dette “årets nye produkt.”

Fizik har de siste årene vært blant de mest aktive setprodusentene som hele tiden ut- vikler nye produkter.. Fizik Antares Adaptive sete er en opp- summering av 9 års testing og innsamling av data for å utvikle det de sier skal være verdens beste sete. 3D-utskriftsprosessen har gjort det mulig for Fizik å legge inn riktig demping på de viktigste områdene i setet. De har klart å “skreddersy” tetthet, demping og elastisitet i setet. Fizik inngikk et samarbeid med Carbon, en spesialist innen 3D-utskrift i California for å

Vekt: 139 mm bredde 147 gram 146 mm bredde 154 gram Pris: 4.479,-

86 GRUPPETTO # 35

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease