מידע העיר

המרכזים הקהילתיים בבית שאן סוגרים שבוע..

בסופ"ש האחרון התקיים רגע מייחד במיוחד בשכונה: ההפעלה הראשונה של תוכני 'פרחי השכונות' – תוכנית קהילתית חדשה שמצמיחה אומנים צעירים מתוך השכונה ומחברת בין חינוך, נתינה וחוויה קהילתית. התוכנית פועלת במסגרת מיזם 'יחד בשכונה' של המרכזים הקהילתיים בית שאן, בהובלתו של אליה אמסלם. במהלך חודש טבת הושלמה לראשונה הכשרה מלאה, שכללה גם ביצוע מעשי ראשון בשטח, כששתי בוצות של בנות עברו תהליך עומק של למידה, תרגול והתנסות: קבוצה אחת ממועדונית האושר, וקבוצה שנייה מבי"ס רמב"ם.

ההכרה עסקה בעיצוב בלונים בצורות – אבל הרבה מעבר לכך. הבנות חוו תהליך מעצים של עמידה מול קהל, התמודדות עם פחד ומבוכה, עבודה בצוות ובעיקר חוויה עמוקה של נתינה לאחרים. מהצד זה נראה כמו תחנת בלונים צבעונית. מבפנים – זה היה מסע של ביטחון עצמי, אחריות ואמונה ביכולת האישית. במהלך החודש הקרוב שתי הקבוצות יפעילו תחנות בלונים באירועי 'יחד בשכונה' ויהפכו לחלק פעיל ומשמעותי מהעשייה הקהילתית בשכונות. פרחי השכונות היא פלטפורמה שמאפשרת לבני ובנות נוער לפתח כישרון, להופיע במרחב השכונתי ולחוות הצלחה אמיתית מול קהל תומך – משפחה, חברים ושכנים. הורים לילדים המעוניינים להפוך לאומנים צעירים, ומנהלי בית ספר או מסגרות חינוכיות שמעוניינים בקבוצת איכות שמביאה שמחה, ערך וחיבור לקהילה – מוזמנים 052-4789840 להצטרף למחזור ההכשרה הבאה. לפרטים: אליה אמסלם

פרחי השכונות

תיאטרון הקוקיה הוא חלק משמעותי מהקו התרבותי האיכותי של הספריה העירונית בעשור האחרון, ובכל פעם שיוצאת הצגה חדשה של הקאסט המהמם שלהם, זו בשורה של ממש. בחמישי האחרון הופיע בספריה העירונית ההצגה 'הוא ורבינוביץ'' בכיכובו של גילי עברי, שחקן, יוצר ובמאי שהופיע בעבר עם הפקות מרשימות בספריה. ההצגה מביאה את סיפורו של יוחנן רבינוביץ', סדרן בתחנת רכבת, אשר נאלץ לבשר לנוסעים הרבים על תקלה ברכבות, ונסחף אל מונולוג אחד ארוך, עם הפסקות דרמטיות, מונולוג מטלטל שפותח צוהר על שגרת יומו, חייו ומשפחתו המורכבת. כל זאת הוא מבצע יחד עם חבר דמיוני, בלתי נראה, צד במארג הנפש שלו, קול פנימי או אולי חיצוני שהיה שם תמיד איתו, או בעצם לא תמיד, רק מהרגע המכונן ההוא, שבו נאלץ יוחנן להתמודד מול המציאות בתוך הבית. במשחק מבריק ומלא אומץ, ובתפאורה מינימליסטית המדמה פסים צהובים של תחנת רכבת, מצליח עברי להביא אל הקהל סיפור אנושי נוגע ללב שמצליח לרתק מהרגע הראשון. מי שעדיין לא הספיק להישבות בקסם של יוחנן רבינוביץ', רוצו לראות!

הוא ורבינוביץ'

נשים לשיר יחד בספריה 40 במוצ"ש האחרון התכנסו למעלה כ העירונית, במסגרת נשים שרות, עם אילנית עובדיה. מסורת הנמשכת כבר למעלה מעשור. הערב הוקדש לשירי משוררים והביא את מיטב היצירות המוסיקליות בעברית, וכלל גם שני ביצועי אורח של שילה בדוס, מנהל ההרכב המוסיקלי של הספריה, שביצע את 'תן לשים ת'ראש על דיונה' של הגשש החיוור מתוך 'גבעת חלפון אינה עונה' וגם את 'שיר בהזדמנות' שכתב אסי דיין מתוך הסרט 'שלאגר', גם כן בכיכובם של שלישיית הגשש החיוור. הערב השיב לשעה וחצי את הביחד הכל כך משמעותי ואת הקהילתיות המרגשת שטומן בחובו מיזם 'נשים שרות'. ערב שלם שבו נוצרה אינטימיות מרגשת גם כשמדובר בכמות גדולה. שנמשיך לשיר ולנגן כל הזמן!

עוד חוזר הניגון

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online