Poinsettia 2020-2021 | HU

2018-ban ültettük először a Mirage-t, 2019-ben a teljes piros mikulásvirág fajtaválasztékunkat lecseréltük a Mirage-ra. Kuivenhoven Kertészet

EUPHORB I A PULCHERR IMA

Mirage

• Kompakt - közepes növekedési erély, kis cserépben történő termesztésre ideális: a sűrű térállásnak köszönhetően gazdaságos, egyszerű termesztés • Élénkpiros fellevelek, tartósan díszítő virágok • Enyhe növekedésszabályozást igényel • Hőtűrő

"A Mirage a karácsony igazi sztárja, mind a termesztők, mind a vásárlók körében."

7

1

17°C

A Mirage növekedése kompakt, kiegyensúlyozottan nő, enyhe

növekedésszabályozást igényel és nagyon szép formájú, V-alakú bokrot nevel. Intenzív piros színe szemet gyönyörködtető. Ez az egyik legélénkebb piros színű fajta a piacon. A Mirage kevésbé nyúlik rövid nappalos körülmények között, nagyon tartós és igen mutatós a virágzata. Könnyen termeszthető és erős növény. A Mirage a karácsony igazi sztárja, mind a termesztők, mind a vásárlók körében.

Igazi sajátossága és előnye, hogy csupán enyhe növekedésszabályozást igényel: A Mirage-t átlagban 80%-kal kevesebbet kell permeteznünk, mint a többi fajtát.

Red

Jordy Zwinkels Kuivenhoven Poeldijk BV, Hollandia

Termékformák

Termesztés

Fajta

Nemesítő

Védett fajtanév

Mirage Red

Syngenta Flowers EURZ0009

7

1

17°C

-

✓ ✓

Cramer Jungpflanzen Kertészet

folyamatosan növeltük a mennyiségét.

Az egyik legjobb piros fajtánk a Mirage, mert nagyon harmonikus bokrot nevel, kiválóan bokrosodik és igen erős a gyökérzete. Sok előnnyel jár ennek a fajtának a termesztése, mivel változatos cserépméretben nevelhetjük: alkalmas 6 cm-es cserepes mini növény előállítására, de kiválóan nevelhető nagy bokornak 17 cm-es cserépben is.

A Mirage-nak nagyon sok előnye van: V-alakú bokor, nagyon erős szár (16 cm-es cserépben nevelve sem hajlik el), nagyon könnyű zacskózni. Sok elágazást fejleszt, a színe igazi piros, nagyon tetszetős. Éppen megfelelően időzíthető fajta számunkra Szicíliában, és nem hullatja a lombját sűrű termesztésben sem. Tartóssága kiváló. Végül, de nem utolsósorban: szinte egyáltalán nincs szükség növekedésszabályozásra.

"Nagyon kevés növekedésszabályozást igényel és az egyik legmutatósabb piros színű lombbal rendelkezik, ugyanakkor virágzatai is szépek és tartósak."

Sok mikulásvirágot termesztünk és folyamatosan igyekszünk az új fajták bevezetésével javítani az eredményeinket. 3 évvel ezelőtt kipróbáltuk a Mirage-t és azonnal láttuk, hogy ez a fajta kielégíti az igényeinket, így a következő években Florguarino Kertészet

Francesco Guarino Florguarino, Olaszország

Martin & Alexander Cramer Cramer Jungpflanzen, Németország

10

Euphorbia pulcherrima

Euphorbia pulcherrima

11

Made with FlippingBook Learn more on our blog