AEG Inbouwtoestellen 2023.2 Keukenhandel

AEG - OVENS - 15

Steamify®-functie Door het toevoegen van stoom aan traditionele hetelucht worden gerechten nog lekkerder. Vochtige lucht voorkomt bovendien dat vocht verdampt en gerechten uitdrogen. En dankzij de voorzichtige en gelijkmatige verhitting gaat er niets kapot en blijven vitaminen, smaak en textuur beter behouden. Hoeveel stoom er nodig is, wordt dankzij de Steamify®-functie automatisch bepaald. Je stelt de temperatuur in zoals je normaal gesproken zou doen en activeert de Steamify®-functie. De oven zorgt dan voor de juiste hoeveelheid stoom. Stoom: het essentiële ingrediënt AEG heeft verschillende ovens in het assortiment waarbij aan traditionele hetelucht stoom wordt toegevoegd. Bij de SteamBake - ovens wordt tijdens de eerste 10 minuten stoom toegevoegd. Dit is vooral geschikt voor het bakken van brood e.d. De SteamPro -ovens beschikken over een 100% stoomfunctie en dat maakt ze ook geschikt voor het stomen van groenten en vis. In SteamPro-ovens kan daarnaast sous-vide worden gekookt. Bovendien beschikken ze over een uitneembare stoomlade en een vochtsensor voor een zeer precieze instelling van het stoomniveau.

Sous-vide Sinds jaar en dag gebruiken professionele chefs de sous-vide techniek om gerechten te bereiden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vacuüm gesealde, speciale plastic zakken en waterbaden. Door het vacumeren worden vocht, aroma, smaak en voedingsstoffen van elk ingrediënt in- gesloten voor een ultieme smaakbeleving. Dankzij de sous-vide-func- tie waarover de AEG SteamPro-ovens beschikken, wordt de constante lage temperatuur die hiervoor nodig is automatisch gehandhaafd.

Pyrolyse reiniging Niemand reinigt graag de oven. Daarom doen AEG-ovens met pyrolyse-functie dat zelf. De oven warmt op tot 500°C en zelfs de meest hardnekkige resten worden weggebrand. Alles wat overblijft, is een klein beetje as dat je gemakkelijk kunt weghalen met een vochtige doek. Alle AEG ovens zijn ontworpen met veiligheid als een prioriteit. Daarom is de ovendeur tijdens het schoonmaken vergrendeld totdat de temperatuur tot een aanvaardbare waarde is gedaald. Ovens met stoomfunctie beschikken over een speciaal stoomreinigingsprogramma voor een grondige reiniging van de oven.

Made with FlippingBook - Online catalogs