Brochure 2020-incl. kaft

2x ACE DOWN DARK

LIJN 2 - 27VA HANDMATIG ON

EEN KABELPLAN IN 4 STAPPEN

LIJN 3 - 41 VA URENSCHAKELING

Voor je de verlichting in jouw tuin gaat installeren is het handig om een kabelplan op te stellen. Dit doe je eenvoudig in 4 stappen.

2x ACE HIGH DARK

2x ACE HIGH DARK

BIG SCOPE NARROW onder de bomen

SMART HUB-150 IN DE SCHUUR HANGT

LIJN 1 - 13 VA PERMANENT ON

1x CC-2

2x ACE UP-DOWN DARK

3x ACE DOWN DARK

KABELPLAN

HOOFDKABELS

AFTAKKINGEN

EEN LAATSTE CHECK

Een mooi verlichte tuin begint bij een goed licht- en kabelplan. Op basis van jouw lichtplan bepaal je eerst de plek waar je de transformator gaat monteren, bijvoorbeeld in een schuur. Vervolgens maak je een plan hoe de kabels vanuit de transformator de tuin in gaan en hoe ze langs de plekken komen te liggen die je wilt verlichten.

Nu je de hoofdkabels hebt ingetekend kun je nadenken over aftakkingen en verlengkabels. Door middel van de CC-2 kabelverbinder maak je eenvoudig een splitsing op één van de hoofdkabels. Hierdoor bereik je altijd alle armaturen. Met verlengkabels kun je de armaturen die lastig met een hoofdkabel bereikbaar zijn, toch voorzien van spanning. Alle kabels in je kabelplan kunnen op een willekeurige plek eindigen en hoeven geen gesloten systeem te vormen.

Vanuit een transformator kunnen meerdere kabels de tuin in gelegd worden. Voor HUB-50 en HUB-100 zijn er twee kabeluitgangen beschikbaar, voor SMART HUB-150 zijn dit er drie. Aan de hand van de armaturen in je lichtplan bepaal je waar de kabels komen te liggen. Houd bij het intekenen rekening met de maximale kabellengtes van 40m (14/2) en 80m (10/2).

Je hebt nu een volledig kabelplan getekend inclusief eventuele vertakkingen en verlengkabels. Het is belangrijk om te checken dat de transformator en de individuele kabels niet overbelast zijn. Tel daarom nog één maal de VA-waardes van de armaturen bij elkaar op en check of dit niet hoger is dan de VA-waarde van je transformator. Ook adviseren we om de vermogens van je lichtplan te verdelen over de kabels.

Meer lezen over de maximale kabellengtes? Ga naar in-lite.nl/kabel

100

SYSTEEM

101

Made with FlippingBook - Online catalogs