Gruppetto SYKKELSPORT 44-2022

MOOW

Eirik: Ja, det er ikke enkelt å konkurrere med spesielt fotball hvor det deles ut løpesedler på skolene, og kunstgressbaner og ballbinger popper opp over alt. Mangfoldet taper. G. Sykkelsport: Spesielle typer som starter med trial? Eirik: Ja, kan nok si at det er kortere mellom tilfeller hvor tilbøyeligheten mot ADHD og autisme er hyypigere enn blant ungdom ellers i samfunnet. G. Sykkelsport: Tar tid før du kan kalle deg trialsyklist? Eirik: Ja, det er nok litt enkel triksing de fleste driver med før man kan kalle seg trial syklist. Det tar kanskje et år med nokså intens tren- ing før man er i stand til å utføre litt mere avanserte ting. Burde også være en fin trening for stisyk- lister. Når du kommer opp på et visst nivå er det ikke balansen som er det mest krevende, men presisjon. Balanse er en spesifik egen- skap som må trenes på sykkelen, det er vel så mye teknikk som ren balanseegenskaper. G. Sykkelsport: Er det spesielle steder som er et slags Mekka for trialsyklister? Eirik: Ja, Barcelona, i Norge har vi ballbinger, i Barcelona har de trialparker. Det er mer enn tjue parke i byenr. Det er også stort i Italia, Tyskland, Frankrike, England og Nederland. Spanjolene er som regel de som preger re- sultatlistene i mesterskapene. Jeg har vært rangert på ellevte plass i verden, og det er egentlig bra. 2016 og 2017 var de to beste årene, så kom 2018 med ankelbrudd og så var pandemi… Slutter ikke med konkurranser, selv om ambi- sjonene ikke er like høye nå, men det er både gøy, og fin motivasjon avslutter verdens hyggeligste Erik og Eirik!

går hver gang, men man får etter mange år en slags innebygget presis beregning av av- stander, og det at man ikke slår seg fordervet om det skulle gå feil hjelper. Det blir da stort sett en punktering og ikke kroppen som får gjennomgå. G. Sykkelsport: Var målet konkurranse eller oppvisning? Eirik: Mitt mål var å bli trial syklist på heltid, noe som egentlig ikke var et smart mål. Burde heller hatt mål om å bli god på sykkel og å ha det gøy. Det var ikke konkurransene som fristet mest, men oppvisningsdelen og det å kunne leve av det, ordne med sponsorer osv. Under pandemien var det ikke all verden å leve av, med kun 3-4 oppvisninger. Det var en rar tid, nesten som jeg glemte hva jeg holdt på med, hvorfor står alt det utstyret her, tenkte jeg innimellom. G. Sykkelsport: Show over alt? Eirik: Det er flere mennesker til stede på et show i en liten bygd enn det er i Oslo sentrum. Folk har dårlig tid, og det skjer så mye at det skal litt til å få oppmerksomhet. G. Sykkelsport: Har dere brukt tiden til å trene mye, eller har motivasjonen dalt under pandemien?

Eirik: Nei, vi har trent bra, og teknisk har vi vel aldri vært bedre. Både Erik og jeg har fått øynene opp for vektløfting, (olympisk vektløfting, ikke «van- lig» vekttrening) og har drevet en del med det de to siste årene. Du må ha motivasjon og disiplin til å orke og terpe på teknikken, det nytter ikke med tre- fire gjentakelser, men flere titalls, selv om det er relativt enkle ting. G. Sykkelsport: Hva med rekrutteringen? Eirik: Det er en del unge som er interesserte, jeg har skole to ganger i uken i Hardanger, hvor jeg kommer fra. Jeg flyttet tilbake etter en tid i Oslo og det harinnimellom vært rundt tjue unge på skolen, ogdet er rundt ti som møter opp hver gang. Gjennomsnittsalderen i eliteklassen er over tredve, noe som ikke er lovende, men vi har en lovende junior som vil bli bra om han fort- setter. Elite- og masterklassen kunne gjerne vært slått sammen - det er de samme folkene. Forskjellen er at de unge som kommer på treningen ikke sykler noe særlig utenom treningene. Vi syklet hele dagen, stort sett hver dag.

G. Sykkelsport: Fotball og de andre store id- rettene som tar oppmerksomheten?

Lykke til videre, Gruppetto SYKKELSPORT. GS

# 44 GRUPPETTO SYKKELSPORT 43

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease