Helemaal Thuis nr7

Katern: 40 jaar

Citroën is out, Renault is in . In die �jd kregen de Renault-wagens geen mooie tweede naam zoals Clio of Megane maar gewoon een nummer. De verpleegkundigen en maatschappelijk assistenten mochten zich verplaatsen met een R5, al bij al een gewone wa- gen in vergelijking met de meer avontuurlijke 2PK of R4.

23

Als de overheid besliste om nieuwe diensten officieel te erkennen of het zorglandschap onder de aan- bieders te verdelen door middel van ‘con�ngenten’, dan was Soli- dariteit voor het Gezin er al�jd als de kippen bij om mee te doen. In 1989 verwelkomden we zo de eerste opvanggezinnen en twee jaar later de oppassers .

Weet iemand nog wat dit is? De super- computer van Solidariteit voor het Gezin uit 1986!

1986

1985 - 1991

Door een beslissing van minister De Block over een verplichte kortere ligduur in kraamklinieken is er nu veel te doen rond kraamzorg. Voor Solidariteit voor het Gezin is dit geen probleem want hier is al een ervaring van ruim 30 jaar in kraamzorg aan huis .

De verhuis van de Lange Kruisstraat te Gent naar de Tentoonstellingslaan in dezelfde stad is een strategische zet van formaat gebleken want 30 jaar na datum zijn op die site geen kantoren meer maar wel 104 assisten�ewoningen, 64 zorgkamers, een lokaal dienstencentrum, dagverzorgings- centrum, therapeu�sch zwembad, een grootkeuken én een kinderdagverblijf.

Made with FlippingBook Annual report