Yönetici Gelişim Yolculuğu El Kitabı.pdf

YÖNETİCİ GELİŞİM YOLCULUĞU EL KİTABI

Yönetici Gelişim Yolculuğu El Kitabı İçeriği

1. Yönetici Gelişim Yolculuğu Hakkında Detaylı Bilgiler 2. Sıkça Sorulan Sorular 3. Akademi Web Sitesi & İletişim Bilgileri

2

Yönetici Gelişim Yolculuğu

Toplam Eğitim Süresi: 5 Gün (6 Ay)

Toplam Sınıf İçi Eğitim Süresi: 4,5 Gün Toplam Sanal Sınıf Eğitim Süresi: 2 Saat

E- Eğitim Modülü

İnsan Kaynakları Modülü Açılış

Liderlik Modülü

Yetkinlik Modülü

Yetkinlik Modülü

Mezuniyet

Atandığı Gün

1. Modül

3. Modül

4. Modül

5. Modül

6. Modül

7. Modül

8. Modül

E- Eğitim

6 Ay

Sınıf Eğitimi

Sınıf Eğitimi

Sanal Sınıf

2Saat Konferans

Kapanış

2 Gün

2 Gün

2Saat

1 Saat

Rehber Mentorluk Programı

Mennan Şahin ile Diksiyon ve Etkili Konuşma Videoları

İK GMY Açılış İşe Alım ve Kariyer Yönetimi Performans Yönetimi Eğitim İhtiyacı Nasıl Belirlenir? Bordro Süreçleri - Sıkça Sorulan Sorular

Durumsal Liderlik

Human Experience (UX, CX, EX)

Executive Presence

Mülakat Teknikleri

Dijital Eğitim Platformu Desteği : Yukarıdaki gelişim yolculuğuna ek olarak, liderlerimizin kişisel eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için her bir liderimize 1.000 TL “Dijital Eğiitim Platformları Desteği” tanımlanmıştır . Kendilerinin seçeceği veya sizin yönlendireceğiniz herhangi bir eğitimde bu bütçeyi kullanabilirler.

Sıkça Sorulan Sorular «Rehber» Mentorluk Programı

1. Neden mentorluk sürecine dahil oluyorum? • Belirli bir deneyim, bilgi birikimi, beceri veya uzmanlığa sahip olan koçun, kişisel ya da mesleki anlamda gelişimini ele alan konularla bağlantılı tavsiyeler verebilmesi, yol gösterebilmesi ve bilgilendirebilmesi için mentorluk planlanmaktadır. 2. Mentor ve mentii kime denir? • Mentor: Sahip olduğu bilgi birikimini, mesleki ve hayata dair deneyimini belirli bir uzmanlık ile kendisinden daha az deneyimli kişilere ak tar an, rehberlik eden kişidir . • Mentii: Mentorluk hizmetinden yararlanarak, kendini geliştirmek isteyen kişidir . 3. Mentorluk süreci nasıl ilerler? • İlk adımda yeni atanan yönetici; mentor havuzundan seçim yaparak Akademi Müdürlüğü’ne e -posta yoluyla bilgi verir. • Seçilen «Rehber» ile 90 gün boyunca minimum 6 görüşme gerçekleşir. • Görüşmeler çevrim içi veya yüz yüze olarak planlanabilir. • Birimin dinamiklerine hakim olmak, yönetim metotlarına uyum sağlayabilmek adına «Rehber» kişinin kendi iş ailesinden tercih edilebilir. • İlk görüşmede, mentor ve mentii «Öğrenme Hedefleri Formu»nda görüşmelerde konuşacakları konuları belirlerler ve görüşmeler bu konular ışığında ilerler. (6. sayfada paylaşılmıştır.) • Sürecin sonunda anketle süreç hakkında geri bildirim alınır.

4

Sıkça Sorulan Sorular

Eğitimler Yöntemleri

Dijital Eğitim Platformları Desteği

Dijital Öğrenme Yolculukları 1. D ijital öğrenme yolculuğu nedir? •

• Dijital Eğitim Platformları Desteği, belirli bir dönemi kapsayacak şekilde tüm Türkiye Finans çalışanlarına ; Udemy, Coursera vb. dijital platformlardan alacağı eğitimler için belirlenen tutarda destek sağlanmasıdır . İlgili tutar liderlerimize için 1000 ₺ olarak belirlenmiştir . • Dijital Eğitim Platformları Desteği kayıt ve ödeme süreçleri için ilgili dokümana buradan ulaşabilirsin .

Koçluk, mentorluk , oryantasyon, sanal sınıf ve sınıf içi gibi farklı öğrenme yöntemlerine ek olarak; birim müdürüne özel tasarlanmış ve belirlenmiş olan e - eğitimlerden oluşan dijital eğitimlerdir.

Sanal Sınıf Eğitimleri 1. Sanal sınıf eğitimi nedir? •

Sınıf içi eğitimler ile tek farklı noktası; Webex, MsTeams, Zoom gibi eğitim araçları üzerinden gerçekleşen eğitimlerdir . • Eğitim öncesi bağlantı linkleri outlook takvimi üzerinden paylaşılır .

Prosedür

• Süreçler ile ilgili soruların olması durumunda Türkiye Finans Akademi Müdürlüğü prosedürüne buradan ulaşabilir ve inceleyebilirsin.

Sınıf İçi Eğitimler 1. Sınıf içi eğitim nedir? • Bankamız genel müdürlüğündeki eğitim sınıflarımızda, yüz yüze gerçekleşen eğitimlerdir.

5

Öğrenme Hedefleri Formu

Minimum 3, maksimum 5 olacak şekilde hedeflerinizi teknik/ yönetsel vb. konulara göre belirleyebilirsiniz.

Menti Adı: Mentor Adı: Görüşme Tarihi:

1.

Bu form; “ Rehber ” Mentorluk Programı süresi boyunca belirlenecek öğrenme hedeflerinin takip edilmesi amacıyla oluşturulmuştur . Hedefler ilk görüşmede mentor ile mutabık kalınarak belirlenmeli ve menti tarafından program sorumlusu ile e-posta olarak paylaşılmalıdır .

2.

3.

4.

5.

Menti İmza

Mentor İmza

6

Akademi Web Sitesi & İletişim Bilgileri

Akademi’ye buradan ulaşabilirsin !

Soruların için ;

Ezgi İlhan – 02166762293 – Ezgi.Ilhan@turkiyefinans.com.tr

Büşra Şahin – 02166763941 -Busra.Sahin@turkiyefinans.com.tr

Türkiye Finans Akademi’ye bilgisayar veya mobil cihazından nasıl giriş yapacağını anlatan kısa videomuza buradan ulaşabilirsin .

# birlikteöğrenenlerinakademisi

7

TEŞEKKÜRLER

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8

Made with FlippingBook Digital Publishing Software