PURE Essential Oil FAQs - NL

PURE ESSENTIËLE OLIËN „PURE ESSENTIAL OILS”

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is een essentiële olie? Essentiële oliën zijn gewoon een geconcentreerde vorm van de oliën afkomstig van de bloemen, bladeren, schors, stengels, zaden en andere delen van planten. Bij het winnen van de oliën behouden ze de karakteristieke geur, of de essentie, van die plant. Ze worden al duizenden jaren door culturen over de hele wereld gebruikt vanwege hun aangename, soms krachtige geuren en eigenschappen. Ja, indien „therapeutische kwaliteit” of „gecertificeerde therapeutische kwaliteit” door de industrie erkende certificeringen voor het beoordelen van de kwaliteit van essentiële olie zouden zijn, dan geldt dit voor PURE Essentiële Oliën . Dit zijn echter niets meer dan verzonnen marketingtermen die door sommige fabrikanten van essentiële olie worden gebruikt. De teststandaarden voor „therapeutische kwaliteit” en „gecertificeerde therapeutische kwaliteit” worden gedefinieerd door dezelfde bedrijven die de termen hebben bedacht – ze hebben geen echte certificeringswaarde. Er zijn verschillende inconsistente definities voor deze verzonnen termen. In sommige gevallen omvat „therapeutische kwaliteit” twee kwaliteitstests, terwijl andere bronnen maar liefst zeven tests hanteren. Er is momenteel geen bestuursorgaan voor het certificeren van de productie en de kwaliteit van essentiële oliën, en is geen standaardsysteem voor de beoordeling ervan. Wij vinden het misleidend om omschrijvingen te gebruiken die impliceren dat er wel een standaard is. Bij afwezigheid van een centraal certificering orgaan richten wij ons tot de International Organization for Standardization (ISO) en de Association Française de Normalisation (AFNOR) voor gerenommeerde kwaliteitspecificaties die voor vele essentiële oliën beschikbaar zijn. Als er geen standaard van ISO of AFNOR beschikbaar is, vergelijken we onze oliën met historische testgegevens van experts op het gebied van essentiële oliën om te garanderen dat PURE Essentiële Oliën altijd de hoogste zuiverheid en kwaliteit op de markt bieden. Welke tests voert Melaleuca uit om te garanderen dat de PURE Essentiële Oliën van de beste kwaliteit zijn? PURE Essentiële Oliën zijn een van de meest hoogwaardige oliën die verkrijgbaar zijn. Alle olie is 100% pure olie die direct van de botanische plantbron wordt gewonnen en gegarandeerd GEEN synthetische stoffen of onzuiverheden bevat. De oliën voldoen aan strikte kwaliteitsspecificaties en worden onderworpen aan een reeks kwaliteitstests: Zijn Melaleuca PURE Essentiële Oliën van „therapeutische kwaliteit”?

• GCMS testen (gaschromatografie / massaspectrometrie) • Chiraliteit testen • Testen op zware metalen/pesticide/herbicide • Organoleptisch testen • Testen van optische rotatie en brekingsindex • Testen van relatieve dichtheid • Bacteriologisch testen

Kunnen Melaleuca PURE Essentiële Oliën a an voeding worden toegevoegd?

Er zijn diverse essentiële oliën die mogen worden gebruikt als aroma voor levensmiddelen, waaronder de meeste PURE Essentiële Oliën van Melaleuca. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) houdt een lijst bij van essentiële oliën en natuurlijke extracten die „algemeen als veilig zijn erkend” (GRAS, „generally recognised as safe”) voor gebruik in levensmiddelen, in zeer kleine hoeveelheden en alleen om smaak toe te voegen. De Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) houdt een vergelijkbare lijst voor het op smaak brengen van levensmiddelen bij. Echter, een predicaat voor voedselkwaliteit (GRAS of FEMA) is NIET bedoeld, en mag niet worden gebruikt, als een standaard of rechtvaardiging voor inwendig gebruik van essentiële oliën voor therapeutische doeleinden. Mogen essentiële oliën worden ingenomen? Inwendig gebruik van essentiële oliën mag alleen onder toezicht van een arts plaatsvinden. Alle PURE Essentiële Oliën zijn gelabeld voor uitsluitend uitwendig gebruik. Deze aanbeveling zegt op geen enkele wijze iets over de kwaliteit van Melaleuca’s PURE Essentiële Oliën . De aanbeveling volgt de richtlijnen van professionele aromatherapie-organisaties en onafhankelijke deskundigen uit de industrie die zijn gespecialiseerd in de veiligheid van essentiële olie. Er zijn maar weinig bedrijven die de gevaarlijke claim doen dat PURE Essentiële Oliën moeten worden ingenomen. Het onachtzaam aanbevelen van inname van olie is onvoorzichtig en onverantwoordelijk. Essentiële oliën bevatten allerlei sterk geconcentreerde, krachtige ingrediënten die, bij onjuist gebruik, kunnen leiden tot verwondingen en negatieve gezondheidseffecten op de lange termijn kunnen hebben.

Kweekt Melaleuca zelf planten voor het maken van PURE Essentiële Oliën?

Net zoals we de afgelopen 30 jaar hebben gedaan, kiezen we onze partners zorgvuldig op basis van een strikte set van richtlijnen om te garanderen dat u de best beschikbare kwaliteit olie krijg en dat de boeren duurzame en ethische landbouwmethoden hanteren.

1

EU.MELALEUCA.COM

Kunnen essentiële oliën worden gebruikt tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding?

Hoe worden PURE Essentiële Oliën gewonnen? De extractiemethode varieert van olie tot olie, afhankelijk van het deel van de plant dat is gebruikt om de olie te verkrijgen. De meeste PURE Essentiële Oliën worden stoom-gedestilleerd en citrusoliën worden koudgeperst en absolute jasmijn wordt verkregen door middel van een delicaat extractieproces. U kunt de specifieke methode van extractie voor de desbetreffende olie bekijken op de pagina met productdetails op eu.melaleuca.com . Zijn PURE Essentiële Oliën organisch? Melaleuca werkt samen met boeren die duurzaam en ethisch werken bij het kweken van de planten die nodig zijn voor PURE Essentiële Oiën . Alle olie is gegarandeerd vrij van pesticiden, herbiciden en zware metalen. Organische certificeringen worden verleend door overheidsinstanties. Een groot deel van de PURE Essentiële Oliën van Melaleuca wordt gewonnen van planten die worden gekweekt in landen waar organische certificeringen niet beschikbaar zijn. Kunnen PURE Essentiële Oliën in een diffuser worden gebruikt? Zeker. Het gebruik van PURE Essentiële Oliën in een diffuser is een uitstekende manier om uw huis te vullen met de aromatische geuren van een aantal van de aangenaamst geurende botanische ingrediënten ter wereld. De Melaleuca PURE Ultrasone diffuser + luchtbevochtiger maakt gebruik van hoogfrequente trillingen om een ultrafijne nevel te creëren - zonder warmte of chemicaliën - om de integriteit van PURE Essentiële Oliën te behouden. Op basis van de samenstelling van een olie zijn er delen van het lichaam waar de olie kan worden toegepast en andere plaatsen die moeten worden vermeden. Oliën die irritatie kunnen veroorzaken bij een gevoelige huid, worden aangeduid met het symbool „gevoelig” op de pagina met productdetails op eu.melaleuca.com. Als algemene regel geldt dat essentiële oliën nooit mogen worden aangebracht op de ogen, het binnenoor of slijmvliezen. Zijn essentiële oliën geschikt voor kinderen? Wees extra voorzichtig bij het gebruik van essentiële oliën bij kinderen. Besteed speciale aandacht aan de richtlijnen voor verdunning van de PURE basisoliën: • Kinderen of gevoelig: 1 druppel essentiële olie + 5 ml basisolie of meer • Algemeen, dagelijks gebruik: 2 druppels essentiële olie + 5 ml basisolie • Periodiek gebruik: 3 druppels essentiële olie + 5 ml basisolie Raadpleeg tevens de bijsluiter PURE Essentiële Olie onder „Gebruiksaanwijzing”, „Waarschuwing” en „Ingrediënten”. De ingrediëntenlijst van elke olie bevat allergenen. Als u een bepaalde olie de eerste keer gebruikt op een jonge of gevoelige huid, verdun de olie dan goed en gebruik de olie slechts op een klein stukje huid om te controleren of er geen reactie optreedt voordat u de olie breder toepast. Hoe weet ik waar ik een essentiële olie op mijn lichaam kan gebruiken?

Hoewel veel essentiële oliën veilig lijken voor gebruik tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding, dient u uw arts te raadplegen alvorens u nieuwe elementen aan uw pre- en postnatale zorg toevoegt, inclusief het gebruik van essentiële oliën. Tevens moeten bepaalde oliën worden vermeden tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding, inclusief, maar niet beperkt tot, alsem, wijnruit, eikenmos, Franse lavendel, kamfer, peterseliezaad, salie en hysop.

Hoe weet ik of een essentiële olie mijn huid irriteert of potentieel mijn huid irriteert?

Iedereen kan anders reageren op een essentiële olie. Raadpleeg de gedeeltes „Gebruikaanwijzing” en „Waarschuwing” van elke PURE Essentiële Olie bijsluiter. Als u een bepaalde olie de eerste keer gebruikt op een jonge of gevoelige huid, verdun de olie dan goed en gebruik de olie slechts op een klein stukje huid om te controleren of er geen reactie optreedt voordat u de olie breder toepast.

Wat moet ik doen als last van mijn huid of irritaties krijg na het gebruik van een essentiële olie?

Gebruik de desbetreffende olie niet meer als er irritatie ontstaat. U kunt essentiële olie die op de huid is aangebracht verdunnen en kalmeren door een paar druppeltjes PURE basisolie op de desbetreffende huid aan te brengen.

Ik heb gehoord dat ik uit de zon moet blijven na het gebruik van sommige essentiële oliën. Klopt dit?

Ja, sommige oliën, met name citrusoliën, kunnen de gevoeligheid van de huid voor zonlicht vergroten en versterken de gevolgen van schadelijke ultraviolette straling. Oliën die uw gevoeligheid voor zonlicht vergroten, worden aangeduid met het symbool „lichtgevoelig” op de pagina met productdetails van de olie op eu.melaleuca.com. Klik op „Ontdek Meer” waar de grotere kans op lichtgevoeligheid tevens wordt toegelicht in het gedeelte „Waarschuwing” in de PURE Essentiële Olie bijsluiter. Stel de huid niet bloot aan zonlicht gedurende 12 uur na aanbrengen van de olie totdat de olie volledig is afgewassen.

Zijn essentiële oliën van invloed op mijn voorgeschreven medicijnen?

Over het algemeen zijn essentiële oliën niet van invloed op voorgeschreven medicijnen bij uitwendige toepassing of bij aromatisch gebruik. Toch is het verstandig om te overleggen met uw arts voordat u essentiële oliën gebruikt wanneer u voorgeschreven medicatie gebruikt of als u een stollingsziekte hebt.

Melaleuca of Europe (Germany) GmbH · Hessenring 13a · 64546 Mörfelden-Walldorf Germany/Duitsland/Deutschland/Niemcy/Németország/Německo + 49 (0) 6105 980 2800 · + 49 (0) 6105 980 2402· Freephone number for your country eu.melaleuca.com · 01/17 · Subject to change. 2

Page 1 Page 2

Made with FlippingBook Ebook Creator