PURE Essential Oil FAQs - NL

PURE ESSENTIËLE OLIËN „PURE ESSENTIAL OILS”

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is een essentiële olie? Essentiële oliën zijn gewoon een geconcentreerde vorm van de oliën afkomstig van de bloemen, bladeren, schors, stengels, zaden en andere delen van planten. Bij het winnen van de oliën behouden ze de karakteristieke geur, of de essentie, van die plant. Ze worden al duizenden jaren door culturen over de hele wereld gebruikt vanwege hun aangename, soms krachtige geuren en eigenschappen. Ja, indien „therapeutische kwaliteit” of „gecertificeerde therapeutische kwaliteit” door de industrie erkende certificeringen voor het beoordelen van de kwaliteit van essentiële olie zouden zijn, dan geldt dit voor PURE Essentiële Oliën . Dit zijn echter niets meer dan verzonnen marketingtermen die door sommige fabrikanten van essentiële olie worden gebruikt. De teststandaarden voor „therapeutische kwaliteit” en „gecertificeerde therapeutische kwaliteit” worden gedefinieerd door dezelfde bedrijven die de termen hebben bedacht – ze hebben geen echte certificeringswaarde. Er zijn verschillende inconsistente definities voor deze verzonnen termen. In sommige gevallen omvat „therapeutische kwaliteit” twee kwaliteitstests, terwijl andere bronnen maar liefst zeven tests hanteren. Er is momenteel geen bestuursorgaan voor het certificeren van de productie en de kwaliteit van essentiële oliën, en is geen standaardsysteem voor de beoordeling ervan. Wij vinden het misleidend om omschrijvingen te gebruiken die impliceren dat er wel een standaard is. Bij afwezigheid van een centraal certificering orgaan richten wij ons tot de International Organization for Standardization (ISO) en de Association Française de Normalisation (AFNOR) voor gerenommeerde kwaliteitspecificaties die voor vele essentiële oliën beschikbaar zijn. Als er geen standaard van ISO of AFNOR beschikbaar is, vergelijken we onze oliën met historische testgegevens van experts op het gebied van essentiële oliën om te garanderen dat PURE Essentiële Oliën altijd de hoogste zuiverheid en kwaliteit op de markt bieden. Welke tests voert Melaleuca uit om te garanderen dat de PURE Essentiële Oliën van de beste kwaliteit zijn? PURE Essentiële Oliën zijn een van de meest hoogwaardige oliën die verkrijgbaar zijn. Alle olie is 100% pure olie die direct van de botanische plantbron wordt gewonnen en gegarandeerd GEEN synthetische stoffen of onzuiverheden bevat. De oliën voldoen aan strikte kwaliteitsspecificaties en worden onderworpen aan een reeks kwaliteitstests: Zijn Melaleuca PURE Essentiële Oliën van „therapeutische kwaliteit”?

• GCMS testen (gaschromatografie / massaspectrometrie) • Chiraliteit testen • Testen op zware metalen/pesticide/herbicide • Organoleptisch testen • Testen van optische rotatie en brekingsindex • Testen van relatieve dichtheid • Bacteriologisch testen

Kunnen Melaleuca PURE Essentiële Oliën a an voeding worden toegevoegd?

Er zijn diverse essentiële oliën die mogen worden gebruikt als aroma voor levensmiddelen, waaronder de meeste PURE Essentiële Oliën van Melaleuca. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) houdt een lijst bij van essentiële oliën en natuurlijke extracten die „algemeen als veilig zijn erkend” (GRAS, „generally recognised as safe”) voor gebruik in levensmiddelen, in zeer kleine hoeveelheden en alleen om smaak toe te voegen. De Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) houdt een vergelijkbare lijst voor het op smaak brengen van levensmiddelen bij. Echter, een predicaat voor voedselkwaliteit (GRAS of FEMA) is NIET bedoeld, en mag niet worden gebruikt, als een standaard of rechtvaardiging voor inwendig gebruik van essentiële oliën voor therapeutische doeleinden. Mogen essentiële oliën worden ingenomen? Inwendig gebruik van essentiële oliën mag alleen onder toezicht van een arts plaatsvinden. Alle PURE Essentiële Oliën zijn gelabeld voor uitsluitend uitwendig gebruik. Deze aanbeveling zegt op geen enkele wijze iets over de kwaliteit van Melaleuca’s PURE Essentiële Oliën . De aanbeveling volgt de richtlijnen van professionele aromatherapie-organisaties en onafhankelijke deskundigen uit de industrie die zijn gespecialiseerd in de veiligheid van essentiële olie. Er zijn maar weinig bedrijven die de gevaarlijke claim doen dat PURE Essentiële Oliën moeten worden ingenomen. Het onachtzaam aanbevelen van inname van olie is onvoorzichtig en onverantwoordelijk. Essentiële oliën bevatten allerlei sterk geconcentreerde, krachtige ingrediënten die, bij onjuist gebruik, kunnen leiden tot verwondingen en negatieve gezondheidseffecten op de lange termijn kunnen hebben.

Kweekt Melaleuca zelf planten voor het maken van PURE Essentiële Oliën?

Net zoals we de afgelopen 30 jaar hebben gedaan, kiezen we onze partners zorgvuldig op basis van een strikte set van richtlijnen om te garanderen dat u de best beschikbare kwaliteit olie krijg en dat de boeren duurzame en ethische landbouwmethoden hanteren.

1

EU.MELALEUCA.COM

Made with FlippingBook Ebook Creator