Brf Saltsjöblick

Att köpa bostadsrätt är en av livets största affärer och det kan dyka upp många frågor. För oss på Stena Fastigheter är det viktigt att du som köpare är så trygg som möjligt och därför finns både vi och mäklarna tillgängliga under hela köpprocessen. Här sammanfattar vi hur det går till, steg för steg. Hör gärna av dig om du har frågor!

Från att du har bestämt dig...

NÄR DU BESTÄMT DIG När du hittat ditt blivande hem skriver du under ett förhandsavtal – en bindande överenskommelse mellan dig och bostadsrättsföreningen. Till detta avtal ska ditt skriftliga lånelöfte vara en bilaga. I samband med tecknandet av förhandsavtalet betalas ett förskott om 75 000 kr till bostadsrättsföreningen. Förskottet fungerar som en delbetalning av själva köpesumman.

LÖPANDE INFORMATION Du får löpande information via mejl under byggtiden och välkomnas även till ett informationsmöte när det närmar sig inflyttning. Då går vi igenom allt praktiskt inför inflyttningen och du kan ställa frågor om bostaden och området.

UPPLÅTELSEAVTAL När inflyttningen närmar sig och bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket ska du teckna ett så kallat upplåtelseavtal. Det innebär att du får rätt att använda lägenheten efter tillträdesdagen och att du blir medlem i föreningen. I samband med tecknandet betalas 10 procent av bostadens pris, med avdrag för det tidigare inbetalda beloppet om 75 000 kr.

DATUM FÖR INFLYTTNING De tider vi anger i avtal och broschyrer är preliminära – fram till tre månader innan tillträde då vi meddelar definitiv tillträdesdag.

56

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online