The Book of in-lite 2023

Nederlandse versie

OUTDOOR LIGHTING

WAAR WIJ VAN HOUDEN IS JOUW WERELD MOOIER MAKEN

De tuin is de mooiste plek van je huis. De bomen, planten, de kleuren, de sfeer. Tot het donker wordt en alles waarvan je geniet, in één keer weg is. Met de verlichting van in-lite ontdek je dat jouw tuin in de avond pas echt tot leven komt. Verlichting maakt van jouw mooie tuin een echt magische plek. Je oog wordt geleid naar de elementen die jij verlicht hebt. Die ene mooie boom, die heerlijke plek om te loungen of die kleurrijke border. Waar je overdag alles gelijkwaardig ziet, kun je met verlichting persoonlijke accenten aanbrengen en je eigen magische plek creëeren. Wij vinden dat iedereen dat zou moeten ervaren. in-lite heeft de missie om iedereen in de wereld te laten zien dat de tuin de mooiste plek van het huis is en dat verlichting hierin onmisbaar is. Wij ontwerpen uitsluitend producten voor de buitenruimte waarin design, kwaliteit en eenvoud altijd centraal staat. We maken mooie producten die bestand zijn tegen alle elementen van de natuur en die envoudig aan te sluiten en te bedienen zijn door middel van de in-lite app. Op deze manier kan iedereen genieten van een sfeervolle tuin en het volledig aanpassen aan zijn persoonlijke smaak. Of dit nu kleurverlichting of sfeervolle warm witte verlichting is; met in-lite maak je buiten bijzonder.

INHOUD

CONCEPT ACE WIJ WILLEN VERRASSEN MET IN-LITE PAGINA 30

CONCEPTEN SWAY

29 32 36 44 38 46 15 17 20

ACE

EVO

INSPIRATIE iIn-lite moodboard

Onze iconen

SMART campagne

INNOVATIE Innovatie

LAB

Human Dimming

AAN DE SLAG Lichtplan

CONCEPT VOQUE PAGINA 41

52 54

in-lite

GEEN LEVEN Zodra de zon ondergaat verdwijnen geleidelijk alle kleuren uit de tuin. De mooie groene bomen en planten worden grauw, de afstapjes zijn niet meer goed zichtbaar en het gezellige etentje in de tuin komt snel tot zijn einde. Alle beleving en sfeer is weg. Gelukkig is er altijd een manier om buiten bijzonder te maken... ZONDER LICHT

8

9

MET LICHT VEEL KLEUR

Zodra de verlichting aangaat komt de tuin opnieuw tot leven, en mooier dan ooit. Er ontstaan nieuwe contrasten, schaduwen en effecten die overdag niet zichtbaar zijn. De gezelligheid gaat door en je kunt genieten tot in de late uren. Met in-lite maak je buiten bijzonder!

10

11

DIT IS HOE WE LICHT LATEN WERKEN

in-lite verlichting is gebasseerd op laagspanning. Dit betekent dat de stroom uit een stopcontact door middel van een transformator omgezet wordt naar een veilige spanning. Hierdoor kan iedereen onze verlichting aansluiten, zijn er minimale installatieregels en is het veilig voor zowel mens als dier. Het is écht plug en play! In de transformator monteer je eenvoudig de in-lite grondkabel. Deze rol je uit en verwerk je onder een klein laagje grond. Op deze kabel sluit je jouw lampen aan met de EASY- LOCK, een waterdichte aansluiting. Binnen een handomdraai heb je een sfeervol verlichte tuin.

Krijg je geen genoeg van techniek? Bekijk dan de video’s over installatie en alle beschikbare systeemonderdelen op de in-lite site.

12

13

INNOVATIE VISIE OP LICHT

Bij in-lite ontwerpen we alle producten zelf en zijn we zeer betrokken bij het productieproces. Hierdoor geven we met een gerust hart 5 jaar garantie op ons volledige assortiment. We ontwikkelen uitsluitend producten voor de buitenruimte en weten wat er nodig is om het sfeervol te verlichten. In het ontwerpproces laten we ons dan ook inspireren door de natuur, maar ook door trends in de wereld en architectuur. Alleen op deze manier krijg je een assortiment waarin voor iedere smaak een oplossing is. WARM WIT LICHT IS NATUURLIJK LICHT Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen in-lite. Daarom werken we met de beste leds van de meest gerenomeerde merken. Dit maakt onze lampen extreem duurzaam; ze verbruiken minimale energie en gaan erg lang mee. in-lite ontwikkelt het perfecte licht voor de buitenruimte, zo blijven alle kleuren in de tuin zo natuurlijk mogelijk en ontstaan de mooiste contrasten.

Wil je jouw tuin extra magisch maken dan is in-lite TONE precies wat je zoekt. in-lite TONE armaturen zijn individueel aan te sturen door middel van de in-lite app. Je kunt de verlichting van kleur laten veranderen en dimmen. Hiermee ben je nog meer in control en zijn de mogelijkheden grenzeloos.

Wil je meer weten over in-lite en geïnspireerd raken door de mogelijkheden. Volg ons op Instagram en Pinterest

14

15

LAB LAB LAB

LAB’S FAVORIET ÉÉN MET DE NATUUR in-lite LAB is de ‘special projects’ afdeling binnen in-lite. Zij zijn dagelijks bezig met het maken van sfeervolle lichtplannen voor de mooiste buitenruimtes. Dit varieert van kleine tot grote privétuinen tot semi openbare ruimtes van hotels en restaurants. Ze ontwerpen in 3D en laten door middel van fotorealistische renders in een vroeg stadium zien wat de lichteffecten gaan worden.

Laat je inspireren door de mogelijkheden en ben je op zoek naar een creatief lichtplan, het team van in-lite LAB staat voor je klaar.

16

17

Bij in-lite LAB hebben we een missie; we willen iedereen laten zien dat in- lite verlichting de beste oplossing is voor iedere tuin. We hebben inmiddels al vele lichtplannen gemaakt en weten wat de mogelijkheden zijn. We kijken naar zichtlijnen, interessante elementen in de tuin of hoe jij of jouw gasten de buitenruimte gebruiken. Op basis van die factoren kiezen we het ideale lichtplan. Ons doel is om jou te doen verbazen over wat licht in je buitenruimte kan doen. Let op: ben je geïnteresseerd in een LAB lichtplan, verwacht dan geen standaard plan, we zullen alle verwachtingen overtreffen! BLIK OP MORGEN VERDER DAN LICHT

18

19

DISC PENDANT

SWAY TABLE

BIJZONDERHEDEN

HUMAN DIMMING

Bij in-lite zetten we technologie in om jou optimaal te voorzien in gebruiksgemak. Dit zie je onder andere terug bij de producten die voorzien zijn van Human Dimming. Met deze technologie dim je het armatuur middels een simpele handbeweging. SWAY TABLE, DISC PENDANT en diverse andere producten zijn inmiddels uitgevoerd met deze techniek. Dit is uiteraard niet de enige innovatieve technologie die we ontwikkeld hebben. Zo hebben we armaturen voorzien van Motion en Smart. Benieuwd? Kijk dan op onze website voor meer informatie.

20

21

Een goed lichtplan bestaat uit een combinatie van in-lite fundamentals in combinatie met een in-lite concept. fundamentals zijn producten die je altijd in iedere tuin kunt gebruiken zoals buitenspots, grondspots of opbouwlampen. Zij verlichten de bomen, muurelementen en andere grote elementen. De armaturen vallen overdag niet op, maar ‘s avonds maken ze een indrukwekkend verschil. “OVERAL TE GEBRUIKEN VOOR DE PERFECTE BUITENSFEER” in-lite concepten zijn producten met een kenmerkend design. Het zijn producten die samen een groep vormen en perfect te combineren zijn in de tuin. Ze hebben dezelfde vormgeving maar hebben allen een andere toepassing. Hierdoor kun je de verlichting in jouw tuin in één stijl doortrekken. Voorbeelden van concepten zijn SWAY, ACE, EVO en DISC. MIX & MATCH FUNDA MENTALS

SCOPE

NERO

DROOMTUINEN

22

23

JOUW TUIN JOUW MOMENT

Sfeer en functionaliteit gaan hand in hand. Buitenverlichting is prachtig, maar het heeft ook een functie. Het moet voor jou werken. Je wilt de kleuren van bloemen en planten in jouw tuin ook ’s avonds zien én je wilt dat paden en opstapjes goed verlicht zijn. Je wilt het licht soms subtiel, soms wat sterker. Jouw tuin. Jouw keuze. Jouw moment.

24

25

“IN-LITE IS SIMPLY THE BEST”

FAVO

DAVIT ARICAN PERFECT IN BALANS De Duitse hovenier Davit Arican heeft al veel droomtuinen verwezenlijkt. Hij verwerkt graag veel groen in zijn tuinen en kijkt goed waar verschillende elementen, zoals terrassen en vijvers, het best tot zijn recht komen. ”Het belangrijkste is dat de klant zich veilig en thuis voelt in zijn buitenruimte.” Verlichting draagt hier zeker aan bij vindt Davit. Davit Arican heeft in de afgelopen jaren al veel tuinen voorzien van in-lite verlichting. En dat is niet zonder reden. “in-lite maakt het installeren van verlichting leuk! Het systeem is plug & play, mijn hele team kan het zelf aanleggen. Plus: je kunt op een later moment eenvoudig nog extra verlichting toevoegen in de tuin. Erg handig!”

SWAY PENDANT

26

27

“VAN SWAY WORD IK BLIJ”

Davit en zijn team werken met een groot gedeelte van het in-lite assortiment, maar natuurlijk heeft ook hij zijn favoriete armaturen. “Het concept dat ik het liefst verwerk in de tuinen is SWAY. Deze geeft naar mijn mening een mooi warm, wit licht en zorgt voor een mooi schaduwspel. Perfect tussen de beplanting in borders. Van SWAY word ik blij!” Een ander concept dat we vaak gebruiken is DISC. Dit is een opvallender armatuur en wordt zeer goed ontvangen door onze klanten.

SWAY

MINI SWAY

28

29

“WIJ WILLEN VERRASSEN MET IN-LITE.”

FAVO

BART BIESOT IN-LITE

MAAKT HET MAKKELIJK ‘Net even dat stapje meer, het persoonlijke contact en flexibiliteit dat is wat wij belangrijk vinden in ons werk.’ Daar staat Biesot bekend om. Het familiebedrijf uit Vijfhuizen werkt al meer dan zeventig jaar aan tuinen voor bedrijven en particulieren met een ‘wow-factor’. “Wij gaan niet voor eenvoudig. Of saai. Wij verrassen!”, aldus eigenaar Bart Biesot. Gebruiksvriendelijkheid speelt een grote rol in de aantrekkingskracht van in-lite, vertelt Bart. “Bij Biesot ontwerpen we onze lichtplannen helemaal zelf. En in-lite maakt dit proces een stuk makkelijker, omdat we de systemen eigenhandig kunnen aanleggen zonder dat er een elektricien aan te pas moet komen.”

ACE HIGH

ACE

30

31

“HET GEEFT HEEL VEEL SFEER”

In de tuin in een Noord- Hollands dorp heeft Biesot het ACE concept geplaatst. Dit heeft hij afgewisseld met veel ‘onzichtbare’ armaturen, zoals SCOPE. “Die zijn ideaal om bepaalde elementen uit te lichten ’s avonds, zonder dat ze overdag opvallen. Ook vind ik het licht van EVO FLEX handig om bepaalde lijnen in de tuin te benadrukken langs paden en planten bijvoorbeeld.”

Verlichting hoeft ook niet altijd te nadrukkelijk zichtbaar te zijn, zo vindt Bart. “Hier hebben we vlonders geplaatst die vanuit het huis leiden naar het zwembad. Ik wilde die houten elementen accentueren, zonder dat de verlichting nu ook weer al te aanwezig zou zijn. Dus hebben we met ons team langs het pad ACE-armaturen geplaatst. Zo ontstaat ‘s avonds een mooie gloed over het pad.”

ACE DOWN

32

33

“ARTISTIEKE ERVARING VAN LICHT, KLEUR EN NATUUR”

FAVO

CHRISTIAN KIELBERG IN-LITE PAST ERBIJ Landen als Zweden en Denemarken bieden de ideale natuurlijke omstandigheden voor luxe buitenverlichting. Dankzij de lange, donkere avonden – vanwege de noordelijke ligging - komen de verlichtingselementen des te beter tot hun recht! Christian Kielberg weet er alles van. Om die Scandinavische avonden extra sfeer te geven, werkt de Deense ontwerper graag met een lichtplan van in-lite. De bevlogen Christian Kielberg staat aan het roer van grootschalige projecten met het bedrijf ConceptGardens. Zijn hypermoderne, strakke villa’s en tuinen spreken tot de verbeelding. “In Scandinavië zien we licht voornamelijk als iets praktisch. Maar met de armaturen van in-lite kan ik mijn klanten laten zien dat verlichting niet alleen functioneel, maar ook heel mooi kan zijn. De concepten van in-lite geven een extra dimensie aan de buitenruimte.

EVO

EVO LOW

34

35

Over het opvallende project Bamboo Lounge in Gentofte, Kopenhagen vertelt Christian: “De ramen van deze woning hebben precies dezelfde vorm én zwarte kleur als EVO van in-lite. Ze lijken er wel voor gemaakt. Verder heb ik dit concept toegepast om de treden van het brede, oplopende pad te verlichten. Toen ik voor het eerst EVO toepaste, riep het effect gelijk allerlei emoties bij me op. Het totaalplaatje klopt gewoon. Er ontstaat een warme, uitnodigende sfeer in combinatie met het Chinese bamboe dat de tuin het unieke karakter geeft.”

EVO FLEX

“MENSEN GENIETEN NOG NET IETS

MEER VAN HUN TUIN”

36

37

DISC PENDANT

FUNCTION MEETS DESIGN DISC PENDANT Voor sommige producten is de vormgeving nog belangrijke dan voor andere. Deze producten zijn bijvoorbeeld voor het verlichten van eettafels loungehoeken en overkappingen. Plekken waar een lamp gematched wordt met mooie meubels en accessoires. DISC PENDANT is zo’n armatuur. Met deze hanglamp maak je van iedere overkapping, loungehoek of eethoek een sfeervolle setting waar tot laat geborreld kan worden. Met accessoire BASE hang je eenvoudig iedere DISC PENDANT op verschillende hoogte voor een speels effect.

ONZE ICONEN

38

39

FUNCTIE ONTMOET

DESIGN

SWAY TABLE

VOQUE

VOQUE is een prachtig lichtelement met een stijlvol ontwerp. Creëert sfeer op je terras of loungehoek. Door met BIG VOQUE te combineren creëer je een mooie eyecatcher voor jouw tuin.

Je verlicht letterlijk elke plek met deze tafellamp. Van de serre binnen tot aan de zit- en loungehoek in je tuin. Kies de perfecte sfeer door de lamp te dimmen middels Human Dimming.

40

41

42

43

MOODBOARD PERFECT IN BALANS

Hoe ziet jouw droomtuin eruit? Heeft het een moderne look? Klassiek? Bohemian? Of toch industrieel of Japandi? De verschillende kleuren armaturen van in-lite zijn afgestemd op deze stijlen. Lees hier alles over in de blogs op onze website. Zo kun je gemakkelijk kiezen welke armaturen en daarbij behorende kleur perfect bij jouw tuin past.

44

45

LIGHT JUST GOT SMARTER SLIMME BUITENVERLICHTING VOOR ELKE TUIN

Met slimme buitenverlichting van in-lite bepaal je zelf de sfeer in je tuin. De slimme armaturen produceren het vertrouwde warmwitte licht van in-lite en nu heb je de mogelijkheid om elke gewenste kleur in te stellen. Op deze manier voeg je een persoonlijke dimensie toe aan je buitenruimte. Bovendien is de slimme verlichting van in-lite dimbaar. Je bedient je buitenverlichting eenvoudig met de in-lite-app op je smartphone of tablet. Naast sfeer en gebruiksgemak voegt slimme buitenverlichting veiligheid toe aan de buitenruimte. Door het licht feller te maken op donkere plekken worden opstapjes beter zichtbaar en het licht schakelt automatisch aan als iemand in de buurt is.

46

47

SMART SCOPE TONE Met de SMART SCOPE TONE heb je de vrijheid om je eigen sfeer in de tuin te bepalen. Naast het vertrouwde warmwitte licht van in-lite biedt deze LED-spot je de mogelijkheid om elke gewenste kleur in te stellen en een persoonlijke dimensie aan je buitenruimte toe te voegen. De SMART SCOPE TONE heeft een bereik tot wel 5 meter zodat het ook geschikt is voor hoge muren en grote objecten in jouw buitenruimte.

SMART HUB De SMART HUB en de in-lite-app bieden je de vrijheid om jouw tuinverlichting te personaliseren en individueel aan te sturen. De in-lite-app is ontwikkeld voor iOS- en Android-systemen zodat je het eenvoudig download via de Apple App Store en Google Play. Om de smart- producten van in-lite met de app aan te kunnen sturen kies je voor de SMART HUB-150.

48

49

SMART BRIDGE Met de SMART BRIDGE kun je jouw smart-buitenverlichting koppelen aan je smart home- systeem zoals Amazon Alexa, Google Home en Apple Homekit. Je hebt dan al je slimme apparaten binnen en buiten huis overzichtelijk verzameld in één systeem. Bovendien biedt het je de mogelijkheid om jouw buitenverlichting op afstand te bedienen en eventueel met spraakcommando’s aan en uit te schakelen.

SMART MOVE Met de draadloze bewegingssensor SMART MOVE schakelt je tuinverlichting automatisch aan wanneer je langsloopt of -rijdt. Handig en veilig wanneer je in het donker thuiskomt. Bovendien heeft automatische verlichting een afschrikkende werking op ongenode gasten.

SMART EVO FLEX TONE SMART EVO FLEX TONE is een flexibele LED-strip met een perfect egale lichtlijn zonder zichtbare lichtpunten. Met de in-lite iOS- en Android-app kan het licht van SMART EVO FLEX TONE worden gedimd en naar elke gewenste kleur worden aangepast, inclusief het vertrouwde warmwitte in-lite- licht.

50

51

LICHTPLAN IN VIER STAPPEN Wil je in-lite verlichting in jouw tuin, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Doorloop onderstaande stappen en binnen een handomdraai heb je een sfeervol lichtplan opgesteld.

3

TYPE LICHT Bekijk voor ieder aan te lichten element wat voor soort licht je nodig hebt. Ga hiervoor naar de productadvisor op in-lite.nl. Wissel groots, fel licht af met subtiele verlichting. Dit geeft een mooi lichteffect dat de leefomgeving in jouw tuin en huis vergroot.

1 TUINONTWERP

Jouw ideale tuinverlichting begint bij het maken van een lichtplan. Interessante plekken om te verlichten zijn onder meer het terras, bomen en beplanting, een tuinhuis of eettafel. Kom je er niet uit? Laat dan een in-lite dealer of hovenier met je meekijken.

2 ACCENTEN

4

De kracht van een goed lichtplan is accentuering. Denk dus vooral na over de elementen van je tuin die je ’s avonds zichtbaar wilt maken, zoals het pad naar de deur of het terras.

ARMATUREN Nu is het alleen nog een kwestie van het kiezen van de juiste lampen. Er zijn armaturen verkrijgbaar voor diverse doeleinden in verschillende kleuren. Inspiratie nodig? Kijk op onze website hoe armaturen optimaal worden toegepast.

52

53

HET IN-LITE SYSTEEM

HUB - 100

SMART HUB - 150

55 NADER BEPALEN 55 ALL IN ONE

HUB - 50

Een hoogwaardige transformator met touchscreen bediening en een maximale installatiewaarde van 100 VA, voorzien van twee gezamenlijk aan te sturen lijnen.

SMART HUB-150 heeft een installatiewaarde van 150 VA. Deze transformator kan met een Bluetooth Low Energy verbinding de drie kabels afzonderlijk aansturen via de in-lite app.

Een hoogwaardige transformator met touchscreen bediening en een maximale installatiewaarde van 50 VA, voorzien van twee gezamenlijk aan te sturen lijnen.

54

JOUW DROOM TUIN

OPBOUW TUINEN IN FASES

1

2

Met het unieke in-lite systheem is het mogelijk om de verlichting stap voor stap uit te breiden. Begin met het aanleggen van voldoende kabels in je tuin en gedurende de tijd sluit je telkens enkele nieuwe armaturen aan. Zo onstaat binnen de kortste keren jouw droomtuin!

3

56

57

ERVAAR IN-LITE BIJ ONZE VERKOOP- PUNTEN

Er is geen betere plek om in-lite te ervaren dan bij onze dealers. Heb jij je op één van de in-lite kanalen georiënteerd en ben je klaar om de verlichting in het echt te bekijken, ga dan naar de storelocator op

de in-lite site en vind het dichtstbijzijnde verkooppunt bij jouw in de buurt. Bij de in-lite Experience Shop kun je zelfs het licht ervaren in een avondtuin, nog makkelijker om jouw perfecte lichtplan samen te stellen.

58

59

EEN MERK MET EEN MISSIE

in-lite is meer dan een buitenverlichtingsmerk. We zijn een bedrijf met een missie. Iedere dag zet een team van zo’n vijftig enthousiaste medewerkers zich in om buiten bijzonder te maken. Dit doen we door mooie buitenlampen te ontwikkelen maar bovenal door zoveel mogelijk mensen te inspireren en te laten zien dat verlichting thuishoort in iedere buitenruimte. En dat doen we niet alleen. Een selectief netwerk aan partners en hoveniers hebben precies dezelfde missie. Deze professionals trainen we in onze showtuin en inspireren we met bijzondere lichttoepassingen. Samen maken we vervolgens van iedere buitenruimte een unieke plek waar je in de avonduren volop van kunt genieten.

Benieuwd naar meer in-lite? Ga naar WWW.IN-LITE.COM en er gaat een wereld aan tuinverlichting voor je open.

“WIJ WILLEN MENSEN INSPIREREN”

60

61

VOOR MEER INSPIRATIE BEKIJK ONZE WEBSITE & SOCIALS

WWW.IN-LITE.COM

@INLITE_GLOBAL

IN-LITE OUTDOOR LIGHTING | GLOBAL HQ

IN-LITE OUTDOOR LIGHTING (OFFICIAL)

62

63

Page 1 Page 2-3 Page 4-5 Page 6-7 Page 8-9 Page 10-11 Page 12-13 Page 14-15 Page 16-17 Page 18-19 Page 20-21 Page 22-23 Page 24-25 Page 26-27 Page 28-29 Page 30-31 Page 32-33 Page 34-35 Page 36-37 Page 38-39 Page 40-41 Page 42-43 Page 44-45 Page 46-47 Page 48-49 Page 50-51 Page 52-53 Page 54-55 Page 56-57 Page 58-59 Page 60-61 Page 62-63

in-lite.com

Made with FlippingBook Digital Proposal Creator