Gruppetto 58-2025

Jeg bor jo her gratis mot at jeg jobber litt på hotellet, og vi har noen gravelsykler til utleie som jeg kommer til å ta noen turer på grusen med, mange fine grusveier i området. På sykkelhotellet hvor jeg bor hjelper jeg til med guiding på turer, blant annet under de store proffrittene. Som nå på Flanderen var jeg ute og syklet med en gruppe sykkeltur- ister for at de skulle se feltet passere på flere steder. Veldig fint miljø her. Vi er syv syklister som bor på hotellet. Eieren er vill etter sykling og hotellet er fullt av plakater med gamle helter, og så har han vel et par hundre sykler stående rundt. Gruppetto: Hva med sykler og utstyr? Halvor: Klubben har avtaler på en del ting, men vi må skaffe sykler og utstyr selv. Jeg har god avtale med en sportsbutikk hjemme som hjelper veldig, men under ritt holder laget oss med hjul og dekk. Ellers kjøper jeg alt sykkeltøy selv, foruten klubb- drakten. Gruppetto: Hvordan er treningskulturen i Belgia? Halvor: Jeg merker at jeg må omstille meg til en annen hverdag. Belgierne er vant til at det er mange ritt og at sesongen er lenger, og da blir det mange flere ritt. Treningen går en del langs kanalene hvor det er lite trafikk. Det er ikke lange bakker her så klatretreningen blir litt annerledes. Litt morsomt når jeg er ute å trener er at det plutselig dukker opp skilt hvor det står at du for eksempel er i Flanderen Rundt løypa, og da kan det være fint å følge den noen mil, in- spirerende. De fleste lokale rytterne jeg kjenner her studerer ved siden av, det blir sett på som litt merkelig om du ikke gjør det.

Halvor: Her der det fint å lære seg brupp- kamp, i alle kermesritt er det hektisk bruddkamp. Og her går bruddene oftere inn. I kermes går det om regel et brudd som kommer av gårde etter 30-60 minutter, og de som vinner mye er ofte de som er taktisk smarte og kommer med når det gjelder, mye å lære.

I mange av rittene kjøres det runder og da det enklere å bli kjent med løypa, men de er skumle. Det er svinger, små landsbyer og kryss over alt, og ikke som hjemme hvor jeg kan sykle i flere mil, nærmest uten å svinge. Det er et fint sted å lære seg å sykle, det er mye å passe på hele tiden, og når vi trener tar vi alltid sykkelstiene der det er mulig.

“Litt morsomt når jeg er ute å trener er at det plutselig dukker opp skilt hvor det står at du for eksempel er i Flanderen Rundt løypa, og da kan det være fint å følge den noen mil, inspirerende.” HALVOR

Gruppetto: Alt «veimøblementet» med trafikkøyer, midtrabatter og lignende i Belgia, truffet noe av det? Halvor: Ikke her nede, men jeg hadde en stygg velt for to år siden, hvor jeg måtte sy 40 sting i ansiktet og brakk nesa. Punktert på forhjulet under en spurt og landet på an- siktet, men hjelm og briller tok heldigvis mot det verste.

Gruppetto: Sykler du noe annet, gravel eller terreng, og hva med styrketrening? Halvor: Ikke noe særlig, men litt sykkelcross da jeg var yngre. Gjennom vinteren har jeg som regel to styrkeøkter i uken, og om sommeren blir det kanskje en vedlikeholds økt i uken. Jeg løper også litt for å trene muskulaturen på en litt annen måte, variasjon tror jeg er bra for syklingen.

Gruppetto: Var det i Gjerstad Idrettslag det startet?

# 58 GRUPPETTO 69

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease