VAB-Magazine januari-februari 2021

TEKST SOPHIE ALLEGAERT

Weekendje Ardennen DIT ZIJN DE CHARMANTSTE VAKANTIEHUIZEN

2020 is ongetwijfeld het jaar waarin we wandelen herontdekten. Voortaan boeken we gezwind een vakantiehuis met onze bubbel om heerlijk lange wandelingen te maken. Op naar de Ardennen dus. Fijne logeeradressen bij de vleet en genoeg wandelopties om dagen zoet te zijn.

1. PEPERKOEKENHUISJE VOOR TWEE Toegegeven, grote luxe hoef je hier niet te verwachten. In ruil krijg je tonnen sfeer en een zeer authentieke am- biance. Deze gîte in Libramont huist in een schuur uit 1910 en oogt als een zorgvuldig gerestaureerd nestje, gevuldmet gevonden spullen die liefdevol onder han- den werden genomen. Een plek waar je ontsnapt aan high tech-gedoe en digitale stress. Hier neem je een bad achter een gordijn, installeer je je op een van de steigerhouten banken en geniet je van de kleine din- gen. Want vaak is dat net wat je nodig hebt.

WANDELTIP!

De GR 57, één van de populairste lange routepaden in de Ardennen, doorkruist Libramont. Deze bewegwijzerde route is in totaal 360 km lang en strekt zich grotendeels langs de Ourthe uit. Of wandelen doorheen wondermooie riviervalleien.

2. CHARME À BOMAL Zachte beiges met, bij wijze van contrast, hier en daar een zwart accent. Voeg daarbij de gezellige houtkachel en je krijgt een perfecte Ardeense uitvalsbasis. Of lo- geren in een pand dat in een interieurmagazine past. En toch is het vooral de grote, omheinde tuin die met alle aandacht gaat lopen. Want daarin pronken niet al- leen enkele overdekte terrassen, maar ook een sauna én poolhouse met jacuzzi. Bubbelen tussen de bomen dus. Meereizende kinderen klimmen en ravotten on- dertussen op het speeltoestel.

PRAKTISCH

Libramont, 2 personen, vanaf € 259 voor een weekend Meer info en reserveren: ardennes-etape.be (104843-02)

WANDELTIP!

Ook hier liggen er heel wat wandelfolders klaar en krijg je een handige RouteYou-link doorgestuurd om een wandeling op maat van je gezelschap te selecteren.

PRAKTISCH

Bomal, 12 personen, vanaf € 695 voor een weekend Meer info en reserveren: charmeverblijven.be/charme-a-bomal

30

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs