VAB-Magazine januari-februari 2021

LEKKER WEG

Reis rond België in 365 bieren Met ruim 350 brouwerijen, van pico tot mega, nagelnieuw of uitgegroeid tot een monument, mag België zich terecht een bierland noemen. Auteurs Erik Verdonck en Luk De Raedemaeker selecteerden en proefden 365 bieren, gestoffeerd met leuke weetjes en smaaknotities. Zodat je elke dag van het jaar een ander biertje kunt proeven.

Topkazen Van Tricht overgenomen door… Van Tricht Michel Van Tricht, en later zoon Frederic, maakte van kaas een delicatesse. Nadat hij vijftig jaar lang de iconische winkel in Berchem openhield, kondigde Michel vorig jaar zijn pensioen aan. En aangezien zoon Frederic zich toespitste op het afneren van de kaas, de groothandel en de export, betekende dit dat de kaaswinkel moest worden overgenomen, of misschien zelfs gesloten. Zo ver hoeft het niet te komen, want er is een overnemer gevonden: Arlette Van Tricht, de zus van Michel. De winkel blijft dus in de familie. > Fruithoflaan 41, Berchem (Antwerpen)

> Bierland België, € 29,99, Lannoo

3x prijs voor Lindemans

Lachende gezichten bij Lindemans, want op de internationale bierwedstrijd ‘Brussels Beer Challenge’ viel de brouwerij drie keer in de prijzen: de jury bekroonde de Oude Gueuze Cuvée René met zilver in de categorie ‘Old style Gueuze’, terwijl Lindemans SpontanBasil en GingerGueuze in hun categorieën respectievelijk een zilveren en bronzen medaille om de hals kregen. Een echte feestcava Tomorrowland nam het uitstekende cavahuis Vallformosa onder de arm om samen een feestcava te lanceren: Solo Vida, gebo מּ eld in een unieke fles – pure magie volgens de ontwerpers – en op basis van de drie traditionele druivenrassen met een flinke scheut chardonnay. Hoeveel deze spraakmakende fles zal kosten, is nog niet bekend.

Koffie Stel je eigen blend samen Al sinds 1947 staat kofehuis ’t Molentje in Roeselare voor een kwalitatieve kop traaggeroosterde kofe. Eind december pakte zaakvoerder Laurent Destrooper uit met een nieuw belevingsconcept, de ‘cupping tree’. En dat mag je letterlijk nemen: centraal in de winkel staat een boom waar je (onder voorbehoud van coronamaatregelen) gratis al proevend je favoriete smaak kunt ontdekken of samenstellen, om dan de door jouw gekozen blend mee naar huis te nemen. > Ooststraat 15, Roeselare

Happi Eerste hulp bij een lege snoepkast

Je kent het wel: je zit gezellig in de zetel te cocoonen en daar hoort een knabbel en een drankje bij, maar de ijskast is leeg. Dankzij de nieuwe leverdienst Happi is je avond niet om zeep. Binnen het halfuur wordt een selectie van Belgische topsnacks en drankjes geleverd, van Neuhaus-pralines en ijskoude Ben & Jerry’s tot cocktails van Hannah Van Ongevalle en melocakes van Nick Bril. Je kiest uit verschillende samengestelde boxen, vanaf vijftien euro. > wearehappi.io

> Enkel verkrijgbaar via

tomorrowland.com en

vallformosa.com

36

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs