VAB-Magazine januari-februari 2021

TEKST TONY DE MESEL EN AD VAN POPPEL

Tegen elke traditie in gaat 2021 van start zonder Autosalon, en dat om welbekende redenen. Toch staat er een hele reeks nieuwe automodellen en motoren klaar om de showrooms te veroveren. Opvallend: daarvan zijn er behoorlijk wat met een elektrische aandrijving.

DFSK FENGON DFSK is het tweede nieuwe Chinese merk dat sinds kort bij acht Belgische garages in de showroom staat. Het meest opvallende model is de Fengon.

FIAT 500 3+1 De Nuova 500 , zoals dat in het Italiaans heet, is er enkel met een elektrische aandrijving. Naast de klassieke driedeurs en de cabrio is er de opmerkelijke 3+1 met een extra deurtje aan de kant van de passagier.

DUCATI MULTISTRADA V4 Motormerk Ducati brengt dit jaar de vierde generatie van de populaire Multistrada, de reisenduro in het gamma van de Italiaanse fabrikant.

FORD MUSTANG MACH-E

De Mach-E is geen gewone Mustang met een ronkende V8 of een lijzige zescilinder maar wel een vijfdeurs met een verhoogde ophanging en een volledig elektrische aandrijving.

HONDA FORZA 750 Honda breidt de Forza-scooterreeks uit met de 750: een ‘motorscooter’ aangedreven door een 745 cc- tweecilinder krachtbron. Het vermogen bedraagt 43,1 kW (58 pk) bij 6750 toeren per minuut.

HONDA CIVIC Nu nog een prototype, binnenkort een realiteit: de Honda Civic van de elfde generatie, die er trouwens heel wat ‘braver’ uitziet dan de huidige versie.

45

JANUARI-FEBRUARI 2021 RIJDEN

Made with FlippingBook - Online catalogs