VAB-Magazine januari-februari 2021

Oog in oog met de Romeinen Van 6 februari t.e.m. 1 augustus 2021 – Gallo-Romeins Museum/Tongeren Hoe was het écht om te leven in de Romeinse tijd, in Rome en ver daarbuiten? In deze unieke tentoonstelling verneem je het van de Romeinen zelf: jong en oud, arm en rijk. Hun oprechte verhalen voeren je 2000 jaar terug in de tijd. Ga op tocht door het Romeinse Rijk en bewonder 250 topstukken van het British Museum in een sfeervol en strak decor. ‘Oog in oog met de Romeinen’ is een verrijkende ervaring voor de hele familie!

vtbKultuur zorgt voor een klinkend 2021

Prijs Volwassenen: € 10 Kinderen en jongeren tot 18 jaar: € 1 65+, andersvaliden, groepen en leden vtbKultuur: € 8 Het gebruik van de audioguide is in de toegangsprijs inbegrepen.

Met vtbKultuur maken we je in 2021 een heel jaar lang bewust van alle klanken rondom je. We ontroeren je met melodieuze concerten en brengen je boeiende verhalen van componisten en instrumentenbouwers. We nemen je mee naar stilteplekken als abdijen, kloosters en begijnhoven waar je nog die zeldzame rust kunt ervaren. We maken je alert voor stads- en natuurklanken tijdens auditieve ontdekkingstochten. We voeren je mee op de cadans van slampoëzie, brengen vredesklanken en doen oorlogsgeluiden verstommen. We laten klokken luiden in beiaards en laten je de klank inkleuren van hout of koper. Klank is alom en universeel, ook in de kunst. We verleggen al luisterend je grenzen met verrassende wereldklanken en laten je meedeinen op de geluidsgolven van unieke klankinstallaties. Hou onze activiteitenkalender in de gaten op vtbkultuur.be/activiteiten.

>galloromeinsmuseum.be

Deze tentoonstelling kun je in het weekend van 26 en 27 juni 2021 in groep bezoeken met vtbKultuur.

> vtbkultuur.be/nieuws

Het regent kortingen met je vtbKultuur-pas!

• 15% korting voor de balletvoorstelling Sleeping Beauty, van 9 tot en met 14 maart 2021 in Concertgebouw Brugge, Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent. Meer dan 120 artiesten, schi erende decors en kostuums en een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie. • 25% korting voor het kamermuziekfestival Arte Amanti. Tussen 12 februari en 30 april worden er op verschillende locaties in Vlaanderen zo’n 40 concerten georganiseerd. Arte Amanti brengt jong talent en kamermuziek van internationale topkwaliteit naar steden en gemeenten buiten het gekende cultuurcircuit. Het publiek kan op die manier aan democratische prijzen en zonder grote verplaatsingen te maken genieten in eigen dorp, stad of regio. • 20% korting bij de aankoop van een Open Monumentenkaart . Met een Open Monumentenkaart krijg je toegang tot uitzonderlijke erfgoedplaatsen in Vlaanderen en heel wat kortingen en voordelen bij meer dan 250 monumenten in Vlaanderen. • 6 euro korting bij de aankoop van een (nieuwe) Museumpas . Hiermee kun je een jaar lang de permanente tentoonstellingen van meer dan 170 musea gratis bezoeken. Ook heel wat tijdelijke tentoonstellingen kun je gratis of met ɲkse korting bezoeken.

Een cultureel weekendje Tongeren met bezoek aan de expo ‘Oog in oog met de Romeinen’

WIN

Wil jij de oudste stad van ons land verkennen? En meteen ook het verleden induiken om te ontdekken hoe het was om te leven in de Romeinse tijd? Dankzij het Gallo-Romeins Museum en Stad Tongeren maak je kans om een van de twee weekendjes in Tongeren te winnen. Inbegrepen in de prijs: een overnachting voor twee personen met ontbijt en gratis toegang tot de expo ‘Oog in oog met de Romeinen’ mét gidsbeurt.

Zo neem je deel Iets voor jou? Surf naar vab.be/wedstrijd en geef het antwoord op deze wedstrijdvraag: Welke Eburoon siert met zijn standbeeld de Grote Markt in Tongeren? A. Asterix B. Obelix C. Ambiorix

>vtbkultuur.be/word-lid

vtbKultuur heeft zo’n 150 lokale afdelingen die jaarlijks ongeveer 2500 activiteiten organiseren

Colofon vtbKultuur Redactie: Sara Heyninck, Roel Daenen Grotehondstraat 44, b 1/1, 2018 Antwerpen tel. 03/224.10.56 | info@vtbkultuur.be vbtkultuur.be

Voor meer informatie over onze afdelingswerking: surf naar vtbkultuur.be, mail naar info@vtbkultuur.be of bel 03/224.10.52.

in heel Vlaanderen. Ook in jouw buurt. Alle informatie vind je op vtbkultuur.be

66

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs