Åbent referat for Byrådet
Mødedato 20.04.2009
Tid 18:30
Sted Byrådssalen, Teatergade 8
Medlemmer Birgit Lund Terp (A) Carsten Bering (C) Carsten Rasmussen (A) Daniel Tarby Lillerøi (A) Dorthe Lynderup (V) Dusan Jovanovic (A) Elmer Jacobsen (V) Hans R. Hansen (V) Henning Jensen (A) John Lauritzen (A) Johnny E. Sørvin (A) Karsten Nonbo (V) Kirsten Andersen (A) Kirsten Devantier (V)
Kurt Petersen (C) Kurt Sørensen (A) Lars Hoppe Søe (B) Lene Koustrup Madsen (A) Linda Frederiksen (A) Lindy Nymark Christensen (A)
Lisbet Skov (A) Michael Rex (O) Niels Erik Sørensen (A) Otto V. Poulsen (V) Peder Bo Larsen (V)
Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved
Per Andersen (A) Per Sørensen (A) Søren Dysted (A) Søren Revsbæk (V)
Telefon 5588 5588
naestved@naestved.dk www.naestved.dk
Torben Nielsen (F) Troels Larsen (V)
Fraværende Dusan Jovanovic
Gæster
Byrådet 20.04.2009
2
Indholdsfortegnelse:
Punkter på åben dagsorden: 84. Frigivelse af midler til terrænarbejder på Digtervejens skole ... 189
85. Navngivning af sammenlagte skoler ......................................... 190
86. Slutevaluering af projekt "Unge Gravide - Unge Mødre" ........... 192
87. Næstved Kommunes medfinansiering af befolkningsundersøgelse
....................................................................................................... 194
88. Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for
vindmøller ved Katrineholms Piber................................................. 197
89. Forslag til lokalplan 000 for spillehaller i Næstveds
centerområder................................................................................ 199
90. Langelinie - ændring af status på del af vej fra privat fællesvej til
offentlig vej .................................................................................... 201
91. Forslag til takst for spildevandsområdet .................................. 203
92. Kommunale fleksjobs for ledighedsydelsesmodtagere ............. 209
93. Partnerskabsaftale for 2009 mellem Næstved-Egnens
Udviklingsselskab og Næstved Kommune....................................... 213
94. Landdistriktspolitik udvalgsbehandling .................................... 215
95. Evaluering af Borgerservice 2008 ............................................. 217
96. Høring af forslag til besparelser på SFO- og klubområdet - fornyet
behandling ..................................................................................... 219
97. Fordeling af ledelses- og administrationsresurser på skolerne. 224
98. Forslag til ny administrativ struktur ......................................... 227
Punkter på lukket dagsorden: 99. Salg af grund
100. Udbud og købsoption - Ny Holsted gl. Skole, Ringstedgade
101. Udpegning af chefer - ny administrativ struktur
Byrådet 20.04.2009
188
84. Frigivelse af midler til terrænarbejder på Digtervejens skole
Sagsbeh.: Annette Wendt
Sagsnr.: 2009-15094
Sagsfremstilling Der søges frigivet 800.000 kr. til færdiggørelse af igangværende terrænarbejder på Digtervejens skole. Der er i budgettet afsat 3.485.000 kr. til terrænarbejder på Digtervejens skole. De øvrige terrænarbejder er udskudt til udførelse efter den kommende udbygning med hal og fagfløj.
Økonomi Økonomiafdelingen kan bekræfte, at der er dækning i budgettet for de 800.000 kr.
Politisk behandling Udvalg for Børn og Familie Økonomiudvalget Byrådet
Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Udvalget for Børn og Familie anbefaler, at der frigives 800.000 kr. til færdiggørelse af igangværende terrænarbejder på Digtervejens skole.
Beslutning Udvalg for Børn og Familie, 18.03.2009 Dorthe Lynderup var fraværende. Anbefales.
Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 30.03.2009 Anbefales.
Beslutning Byrådet, 20.04.2009 Dusan Jovanovic var fraværende. Godkendt.
Tilbage til toppen
Byrådet 20.04.2009
189
85. Navngivning af sammenlagte skoler
Sagsbeh.: Jan Lindholm Heilmann
Sagsnr.: 2008-5400
Sagsfremstilling I forbindelse med sammenlægningen af 8 skoler til 4 nye er skolebestyrelserne blevet anmodet at stille forslag til fremtidigt navn på de sammenlagte skoler. Skolerne har på forskellig vis indhentet forslag til navne gennem konkurrencer og idé-tavler mv. og bestyrelserne har efterfølgende behandlet forslagene og fremsendt nedenstående forslag til navngivning. Skolerne blev oprindeligt blot bedt om at komme med forslag til nyt navn, og derfor har bestyrelserne ved skolerne drøftet og fremsendt et enkelt navn, bortset fra Mogenstrup/Hammer Skoler, som havde medsendt alternativ fra starten. Undervejs har udvalgsformanden bedt om at der forelå alternative forslag og skolerne er blevet bedt om at fremsende dette blandt de navne der har været drøftet. Skolerne har haft meget kort tid til at komme med alternativer, og i forhold til Glumsø Skole/Susåskolen har der ikke været drøftet alternativer. Der har derfor ikke været den samme proces og diskussion af de alternative navneforslag som af de primære forslag.
Nøddeskovskolen – Uglebroskolen. De to skolebestyrelser foreslår, at den nye skoles navn bliver: Sydbyskolen – alternativt: Nygårdsskolen
Herlufmagle skole - Tybjergskolen De to skolebestyrelser foreslår, at den nye skoles navn bliver: Capionskolen – alternativt: Ravnstrupskolen Begrundelse for navnet er, at der mellem de to skoler findes et skovområde, som hedder Capionskoven (Capion udtales så det rimer på million).
Mogenstrupskolen – Hammer Sogneskole. De to skolebestyrelser foreslår, at den nye skoles navn bliver: Fladsåskolen – alternativt: Østerskovskolen Glumsø Skole - Susåskolen De to skolebestyrelser foreslår, at den nye skoles navn bliver: Susålandets Skole .
Supplerende bemærkninger Efter sagens behandling på møde i Udvalg for Børn og Familie 4. marts 2009, hvor der ønskedes en afklaring af lovligheden af at anvende navnet Capionskolen, har der været kontakt til Familiestyrelsen i forhold til eventuel beskyttelse af navnet Capion. Familiestyrelsen oplyser, at navnet er beskyttet, men at beskyttelsen som udgangspunkt handler om personnavne og ikke om navngivning af skoler eller områder. Hvis en indehaver af navnet Capion skulle føle sig krænket, vil pågældende skulle anlægge civilt søgsmål mod Næstved Kommune. Familiestyrelsen vurderer dog, at Næstved Kommune ville stå stærkt i en sådan sag, da der lokalt findes en skov med navnet Capionskoven og at der dermed er fortilfælde på anvendelse af navnet.
Politisk behandling Udvalg for Børn og Familie Byrådet
Byrådet 20.04.2009
190
Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Udvalg for Børn og Familie anbefaler, hvilke navne skolerne skal have. Beslutning Udvalg for Børn og Familie, 18.03.2009 Dorthe Lynderup var fraværende. Udvalget anbefaler de navne, som er foreslået som 1. prioritet. Søren Revsbæk mener, at skolebestyrelserne på Herlufmagle skole og Tybjergskolen burde overveje navngivningen endnu engang.
Beslutning Byrådet, 20.04.2009 Dusan Jovanovic var fraværende. Godkendt.
Tilbage til toppen
Byrådet 20.04.2009
191
86. Slutevaluering af projekt "Unge Gravide - Unge Mødre"
Sagsbeh.: Henriette Hemmingsen Gersvang
Sagsnr.: 2009-9595
Sagsfremstilling Gennem de sidste 6-7 år har Børne- og Ungeafdelingens børnesundhedstjeneste, Daginstitutionsafdelingen m.fl. taget særlige initiativer for at hjælpe unge gravide og unge mødre. De forskellige initiativer har gradvist koblet sig på hinanden og er løbende blevet udviklet til det, der frem til udgangen af 2007 udgjorde Projekt Unge Gravide – Unge Mødre.
Projektet er startet i (gl.) Næstved Kommune og en midtvejsevaluering er forelagt det daværende Udvalg for Børn og Kultur i 2006.
Ved kommunesammenlægningerne fortsatte projektet – og siden som et fast tilbud. Efter kommunesammenlægningen har der ud over daginstitutioner fra gl. Næstved Kommune også været daginstitutionerne fra gl. Fuglebjerg Kommune og gl. Suså Kommune, som har været involveret i projektet og indsatsen. I forbindelse med budgetvedtagelsen for 2008 og fremover blev der prioriteret beløb indenfor Børne- og Ungeafdelingens samlede ramme, til at projektet og dets etablerede aktiviteter m.m. kunne overgå til og fortsætte som et fast tilbud til de unge gravide og unge mødre. Daginstitutionsafdelingen prioriterer ligeledes inden for egne rammer midler til at fastholde tilbuddet om vuggestuepraktikken til de unge gravide og unge mødre, og til at støtte samarbejdet mellem kontaktpædagogerne og sundhedsplejerskerne samt til at bidrage til den fortsatte kompetence- og produktudvikling.
Der er nu foretaget en slutevaluering, og produktet af de sidste 6-7 års arbejde præsenteres i sagens bilag.
Politisk behandling Udvalget for Børn og Familie Byrådet
Sagens bilag Slutevaluering – Projekt ”Unge Gravide – Unge Mødre” – Februar 2009. (Udsendes kun elektronisk).
Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at evalueringen tages til orientering.
Beslutning Udvalg for Børn og Familie, 18.03.2009 Dorthe Lynderup var fraværende. Til efterretning. Fremsendes til Byrådets orientering. Beslutning Byrådet, 20.04.2009 Dusan Jovanovic var fraværende. Til efterretning.
Byrådet 20.04.2009
192
Bilag Slutevaluering - Projekt "Unge gravide - Unge Mødre" - Februar 2009 Tilbage til toppen
Byrådet 20.04.2009
193
87. Næstved Kommunes medfinansiering af befolkningsundersøgelse
Sagsbeh.: Dorthe Berg Rasmussen
Sagsnr.: 2008-51501
Sagsfremstilling Næstved Sygehus har rettet henvendelse til Næstved Kommune i forbindelse med planlægning af en stor befolkningsundersøgelse i Næstved. Projektet forventes igangsat september 2009 og afvikles over en 3-årig periode. Næstved Kommune har vist interesse for projektet, og der er etableret et samarbejde, som bl.a. har resulteret i, at kommunen er repræsenteret i både arbejdsgruppe samt styregruppe og kommunens ønsker til specifikke forhold i undersøgelsen er blevet honoreret fra sygehusets side. Befolkningsundersøgelser har tidligere været gennemført i Glostrup og på Østerbro og omhandler således ”kun” befolkningsgrupper fra storbymiljøer og forstæder, mens den samme kortlægning ikke kendes for en blandet befolkningsgruppe fra en større provinsby og fra mindre bysamfund på landet. Formål Befolkningsundersøgelsen af voksne borgere i Næstved Kommune vil have følgende formål: Næstved Kommune: Systematisere den kommunale forebyggelsesindsats og den sundhedsfaglige prioritering på et veldokumenteret grundlag. Branding og markedsføring af kommunen som progressiv ”sundhedskommune”. Borgeren i Næstved Kommune: Fysisk helbredsundersøgelse af borgerne med mulighed for intervention. Forskning: Etablering af regional biobank med henblik på forskning. Via forskningen at sætte region Sjælland og Næstved Kommune på landkortet og løfte forskningskvaliteten og det faglige miljø med heraf følgende bedre behandling for patienterne til følge. Økonomi Budget for projektet er vedhæftet som bilag. Næstved Sygehus har anmodet om en kommunal medfinansiering. Næstved Kommunes eventuelle medfinansiering af projektet kan ske på følgende måder: At Sundhedsområdet aktivt deltager i projektet ved at stille et afgrænset/aftalt antal personaleressourcer til rådighed At kommunen medfinansierer med et aftalt beløb, eksempelvis via tværgående pulje. Region Sjælland og Sygehus Syd har alene i etableringsfasen bidraget med ca. 2 mio. kr. Der er søgt en lang række fonde, puljer m.v. og der er fortsat et stærkt fokus på sådanne finansieringsmuligheder. Økonomiforvaltningen har ikke yderligere bemærkninger. Personalemæssige konsekvenser Næstved Kommunes deltagelse vil sætte kommunen ”på landkortet” og være med til at brande kommunen som en sund, udviklings- og forskningsorienteret kommune. Endvidere er forskning også et vigtigt parameter for fastholdelse og rekruttering. Sundhedsmæssige konsekvenser Selve formålet med Næstved Kommunes deltagelse i dette forskningsprojekt er at øge sundhedstilstanden i kommunen byggende på et evidensbaseret grundlag.
Byrådet 20.04.2009
194
Jf. endvidere beskrivelsen under ”formål”.
Supplerende bemærkninger Der er taget initiativ til udarbejdelse af udkast til samarbejdsaftale, som p.t. er under drøftelse og beskrivelse. Færdiggørelse og eventuel indgåelse af samarbejdsaftale afventer afklaring af Næstved Kommunes medfinansiering.
Oplæg til pressestrategi er drøftet og er ligeledes under udarbejdelse i samarbejde mellem regionen og Næstved Kommune.
Sagen er behandlet i Direktionen den 28. januar 2009.
Der har den 10. februar 2009 været afholdt møde, med særdeles positivt udfald, mellem bl.a. sygehusdirektør i Sygehus Syd og kommunens Job-, Omsorgs- og Sundhedsdirektør, hvor de nærmere samarbejdsmuligheder har været drøftet.
Sundhedsudvalget og Byrådet er tidligere ved særskilt sag henholdsvis den 1. og 27. oktober 2008 orienteret om projektet.
Politisk behandling Udvalg for Sundhed Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning Byrådet
Sagens bilag Budget, Befolkningsundersøgelse. Notat fra Forskningsenheden i Sygehus Syd.
Indstilling På baggrund af Direktionens anbefaling indstiller Job-, Omsorgs- og Sundhedsforvaltningen: 1. At Næstved Kommune deltager i projektet, herunder også stiller et afgrænset antal medarbejdertimer til rådighed for projektet 2. At Næstved Kommune medfinansierer projektet via interne puljer med 750.000 kr. pr. år i en 3-årig periode. Beslutning Udvalg for Sundhed, 18.03.2009 Fraværende: Carsten Rasmussen 1. Anbefales. 2. Det anbefales, at Næstved Kommune medfinansierer projektet for 2009 via interne puljer med 750.000 kr. Herefter indgår medfinansiering af projektet i budgetlægningen for 2010 og 2011.
Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 30.03.2009 Anbefales.
Beslutning Byrådet, 20.04.2009 Dusan Jovanovic var fraværende. Godkendt.
Byrådet 20.04.2009
195
Bilag Bilag befolkningsundersøgelse Fra Forskningsenheden i Sygehus Syd Tilbage til toppen
Byrådet 20.04.2009
196
88. Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for vindmøller ved Katrineholms Piber
Sagsbeh.: Bo Kiersgaard
Sagsnr.: 2007-39158
Sagsfremstilling Forslagene til kommuneplantillæg og lokalplan for vindmøller ved Katrineholms Piber har været i offentlig høring, og der har været afholdt borgermøde i Fuglebjerg om projektet. I offentlighedsperioden er indkommet diverse bemærkninger til de to forslag. Der er desuden kommet indsigelse fra Vejdirektoratet, der ikke har fundet visualiseringerne gode nok til at vurdere påvirkningen i forhold til landevejen mellem Fuglebjerg og Slagelse. Dette er imødekommet ved, at ansøger har udarbejdet en række supplerende visualiseringer til Vejdirektoratets brug. Vejdirektoratet har vurderet projektet på ny og ophævet indsigelsen.
Slagelse Kommune har administrativt udtalt sig overvejende positivt om projektet.
Generelt er naboerne til projektområdet bekymrede for den landskabelige og den støjmæssige påvirkning. Desuden mener de, at deres ejendomme vil falde i værdi.
Det er forvaltningens vurdering, at projektområdet er blandt de bedst egnede i kommunen til opstilling af større møller. Der findes i forvejen en del vindmøller i området, og i forbindelse med projektet nedtages i alt 17 vindmøller i kommunen heraf hovedparten i lokalområdet. Møllerne vil påvirke de nærmeste naboer med støj og skygge i højere grad end de eksisterende møller på stedet. Retningslinjer for støj- og skyggepåvirkning overholdes med en rimelig margen. De kommende ejere af møllerne er indstillet på at standse møllerne i perioder, hvis retningslinjer for skyggepåvirkning kræver det, og møllerne vil løbende blive efterset og vedligeholdt, så fare for havari og unødig støj undgås. Lovgrundlag Planlovens bestemmelser om tilvejebringelse af lokal- og kommuneplaner samt bestemmelser om vurdering af virkninger på miljøet og miljøvurdering af planer og programmer.
Bæredygtighed (Agenda 21) Bæredygtighedsbetragtninger fremgår af VVM-redegørelsen.
Supplerende bemærkninger Forslagene til kommuneplantillæg og til lokalplan for vindmøller ved Katrineholms Piber blev besluttet sendt i høring af Udvalget for Ejendomme og Lokalplaner den 5. august, Udvalget for Teknik og Miljø den 12. august, Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning den 18. august og Byrådet den 25. august 2008.
Politisk behandling Udvalget for Ejendomme og Lokalplaner Udvalget for Teknik og Miljø Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning Byrådet
Byrådet 20.04.2009
197
Sagens bilag Udtalelse fra Slagelse Kommune Udtalelse fra Næstved Museum Udtalelse fra en gruppe lokale borgere, der repræsenterer 9 ejendomme Udtalelse fra ejerne af ejendommen Katrinevej 19 Opsamling på borgermøde 23. oktober 2008, spørgsmål og svar Notat om ændringer og tilføjelser.
Indstilling Teknik og Miljøforvaltningen indstiller, 1. at der tilføjes nogle redaktionelle ændringer som følge af de nævnte bemærkninger fra private og myndigheder, og 2. at lokalplanforslaget vedtages endeligt til offentliggørelse den 5. maj 2009.
Beslutning Udvalg for Ejendomme og Lokalplaner, 17.03.2009 Anbefales.
Udvalget for Teknik og Miljø, 24.03.2009 Dusan Jovanovic var fraværende. Godkendt.
Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 30.03.2009 Anbefales.
Beslutning Byrådet, 20.04.2009 Dusan Jovanovic var fraværende. Godkendt.
Bilag Bemærkninger/indsigelse fra beboerne på Katrinevej 19
høringssvar Næstved Museum høringssvar Slagelse kommune Indsigelse fra 9 naboer mod etablering af vindmøller ved Katrineholms Piber
Notat om redaktionelle ændringer af kp-tillæg og lokalplan Notat om spørgsmål og bemærkninger på borgermøde. Tilbage til toppen
Byrådet 20.04.2009
198
89. Forslag til lokalplan 000 for spillehaller i Næstveds centerområder
Sagsbeh.: Tine Smidt Jeppesen
Sagsnr.: 2009-14856
Sagsfremstilling Byrådet besluttede den 16. februar 2009, at der skal udarbejdes en temalokalplan for regulering af spillehaller i alle centerområder i Næstved by. Beslutningen blev truffet i forbindelse med, at der blev nedlagt forbud mod etablering af en ny spillehal i Jernbanegade 15c. Der er ligeledes tidligere - den 29. april 2008 - nedlagt forbud mod etablering af en spillehal på Fodbygårdsvej 16 i bydelscenteret i Ll. Næstved. Dette forbud er gældende til den 30. april 2009. Teknik- og Miljøforvaltningen har derfor udarbejdet et forslag til lokalplan 000 for spillehaller i Næstveds centerområder. Lokalplanen omfatter hovedcenter Bymidten og Næstved Nord samt bydelscentrene: Markkvarteret ved Erantisvej, Ll. Næstved ved Fodbygårdsvej og Sct. Jørgens Park i Næstved Syd.
Lokalplanen er udarbejdet i overensstemmelse med tillæg A til Næstved kommuneplan 2001-2012.
Lokalplanen fastlægger, at spillehaller ikke kan etableres i stueetager, idet stueetagerne forbeholdes butikker, cafeer, biografer, gallerier, privat service og liberale erhverv, som er publikumsorienterede og udadvendte og er med til at fastholde og styrke centerområdernes funktion som attraktive handelsområder. I øvrige etager kan der etableres mindre spillehaller på maksimalt 30 m 2 , hvor anvendelsen i publikumstiltrækning svarer til almindelige detailhandelsbutikker og hvor belastningen på omgivelserne er ubetydelig, idet større spillehaller er trafikskabende og derfor generelt bør henvises til en beliggenhed i egentlige forlystelsesparker.
Lovgrundlag Lov om planlægning Lov om miljøvurdering af planer og programmer.
Bæredygtighed (Agenda 21) Reguleringen af spillehallerne vil medvirke til at værne om de eksisterende bymiljøer. Lokalplanen åbner ikke mulighed for anlægsarbejder, hvorfor den ikke kræver udarbejdelse af en miljørapport. Handicapforhold (tilgængelighed) Handicappede vil ikke i alle tilfælde kunne få adgang til spillehaller over stueplan. Dog vil handicappede ikke være fuldstændigt udelukkede, idet der vil være adgang til spillehaller i forlystelsescentre, ligesom der vil være adgang til den lokalplanlagte spillehal ved Daniaparkeringen samt øvrige eksisterende spillehaller indrettet i gadeplan. Endelig vil der fortsat være mulighed for at opstille op til 3 spilleautomater i forbindelse med restaurant med alkoholbevilling samt i forbindelse med udsalg for konfekture og drikkelse jf. lov om gevinstgivende spilleautomater.
Sundhedsmæssige konsekvenser Ingen særlige planmæssige bemærkninger.
Byrådet 20.04.2009
199
Politisk behandling Udvalget for Ejendomme og Lokalplaner Økonomiudvalget Byrådet
Sagens bilag Forslag til lokalplan 000 for spillehaller i Næstved.
Indstilling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at forslag til lokalplan 000 godkendes til offentlig fremlæggelse i 8 uger.
Beslutning Udvalg for Ejendomme og Lokalplaner, 17.03.2009 Anbefales. Udvalget vedtog, at der ikke holdes borgermøde.
Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 30.03.2009 Anbefales.
Beslutning Byrådet, 20.04.2009 Dusan Jovanovic var fraværende. Godkendt.
Bilag BILAG - Forslag 000 - ØPU 30.03.2009 / BYRÅD 20.04.2009 Tilbage til toppen
Byrådet 20.04.2009
200
90. Langelinie - ændring af status på del af vej fra privat fællesvej til offentlig vej
Sagsbeh.: Jens Vagn Nielsen Terp
Sagsnr.: 2009-9483
Sagsfremstilling Vejudvalget i ejerforeningen Søfronten i Karrebæksminde forespørger i brev af 26.01. 2009, om Næstved Kommune vil overtage Langelinie fra Brosvinget til sommerhusområdet Højboparken som offentlig vej. Langelinie er en privat fællesvej med 6 tilgrænsende lodsejere. Vejen giver adgang til den offentlige parkeringsplads, der er anlagt på stejlepladsen, og adgang til den offentlige badestrand Vesterhave. Teknik- og Miljøforvaltningen har ved møder med vejudvalget gjort det klart, at betingelse for, at vejen vil blive optaget som offentlig vej, er, at vejen først sættes i stand på tilgrænsende lodsejeres regning. Udgifter til istandsættelse af vejen, jfr. overslag indhentet af Søfrontens vejudvalg, beløber sig til i alt 1.662.000,-kr. I overslaget er medregnet fortov langs vejen, afvanding, nye grusbærelag, asfaltbelægning og belysning. Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt Søfrontens vejudvalg om at forsøge at få parterne til, på frivillig basis, at blive enige om fordeling af udgifterne til vejens istandsættelse. Forinden forhandlinger om fordeling af vejudgifterne ønsker Søfrontens vejudvalg en tilkendegivelse fra Næstved Kommune om, hvorvidt kommunen er indstillet på at optage vejen som offentlig, efter den er istandsat. Det er Teknik- og Miljøforvaltningens opfattelse, at vejen har en høj grad af almen offentlig færdsel. Det gælder både til parkeringspladsen med plads til 200 biler og adgangen til den offentlige Vesterhave Strand. Økonomi Ved optagelse af del af Langelinie som offentlig vej vil der være afledte driftsudgifter til vedligeholdelse, renholdelse samt glatførebekæmpelse.
De afledte driftsudgifter er vurderet til kr. 36.000 kr./år. Budgettet indeholder ikke de vurderede afledte driftsudgifter.
Lovgrundlag Lov om offentlige veje
Bæredygtighed (Agenda 21) Efter en istandsættelse vil vejens slidlag kunne holde i ca. 25 år. Flere badegæster vil måske benytte Vesterhave Strand, når adgangsforholdene til stranden bliver bedre. Handicapforhold (tilgængelighed) Handicappede kan benytte et fortov mod stranden i stedet for at bevæge sig på den til tider hullede vej
Politisk behandling Udvalget for Teknik og Miljø
Byrådet 20.04.2009
201
Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning. Byrådet
Sagens bilag Luftfotokort
Indstilling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at en del af Langelinie optages som offentlig vej, under forudsætning af, at vejen istandsættes som foreslået på basis af en frivillig lodsejeraftale om fordeling af udgifterne til istandsættelsen. Beslutning Udvalg for Teknik og Miljø, 10.03.2009 Lene K. Madsen var fraværende. Anbefales. Udvalget anbefaler endvidere, at de afledte driftsudgifter til fremtidig vedligeholdelse afholdes af Udvalget for Teknik og Miljøs driftsbudget.
Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 30.03.2009 Anbefales.
Beslutning Byrådet, 20.04.2009 Dusan Jovanovic var fraværende. Godkendt.
Bilag Bilag - kortbilag vedrørende Langelinie - del af vej foreslås optaget som offentlig vej Tilbage til toppen
Byrådet 20.04.2009
202
91. Forslag til takst for spildevandsområdet
Sagsbeh.: Bent Bo Blom Larsen
Sagsnr.: 2008-62333
Sagsfremstilling Der fremlægges forslag til ny takst for Spildevandsområdet.
Udgangspunktet for takstforslaget er det af Byrådet godkendte budget 2008 til 2016, der som følge af den kommende selskabsdannelse er underkastet nærmere økonomisk analyse i forhold til fremtidig regnskabsaflæggelse efter reglerne i årsregnskabsloven. Den økonomiske analyse består i en opstilling af likviditets- og driftsbudget for 2008 til 2021 i faste priser (2008 niveau). Et meget væsentligt omdrejningspunkt i den økonomiske analyse er værdiansættelsen af spildevandsforsyningens anlægsaktiver, der i skrivende stund kun foreligger i en foreløbig opgørelse. Der er regnet på ledninger og brønde, og genafskaffelsesværdien er på 3,5 milliarder kr. En umiddelbar gennemgang af opgørelsen viser, at værdiansættelsen er i underkanten af den korrekte værdi, idet regnvandsbassiner og pumpestationer ikke er medtaget. Renseanlæggene er med i budgettet, dels over driften og dels ved 3,3 mio. kr. årligt på anlægsbudgettet.
Drifts- og personaleomkostningerne i budgettet er kun korrigeret ved åbenlyse forkerte værdier.
Anlægsinvesteringerne er korrigeret ud fra forventningerne til den kommende spildevandsplan, renseanlægsvurdering af de enkelte renseanlæg foretaget af EnviDan Øst A/S samt erfaret viden om ledningsnettets reelle tilstand i hele kommunen efter sammenlægningen. Der er således et årligt investeringsbehov på ledningsnettet på kr. 31.000.000, på spildevandsrensningen på kr. 25.000.000 og på de enkelte anlæg på kr. 3.300.000 (ifølge renseanlægsvurderingen i alt kr. 33.000.000, der fordeles over 10 år). Samtidig er der i 2009 og 2010 indregnet nedlæggelse af 2 utidssvarende renseanlæg. Vedlagte notat om takststigning på spildevandsområdet gennemgår mere detaljeret nødvendigheden af de nævnte investeringer. Kravet til spildevandsforsyningens levedygtighed i henhold til årsregnskabsloven er, at såvel den årlige likviditetspåvirkning som den årlige påvirkning af driftsresultatet generelt balancerer – om ikke årligt så over en kort årrække. De afsatte årlige investeringer fra 2011 og frem på 59.300.000 kr. er summen af nyinvesteringer og nødvendige reinvesteringer. Set over en årrække svarer det til den årlige afskrivning (henlæggelse til fremtidige investeringer), som driftsregnskabet skal kunne bære. Vedlagte budgetmodel viser, at såvel likviditets- som driftsbudget balancerer ved det fremsatte takstforslag. Det betyder samtidig, at muligheden for at ændre på spildevandstaksten ud fra et personligt synspunkt om, hvad der er rimeligt, ikke eksisterer, hvis regnskabet skal kunne godkendes af ekstern revision. Takster: Vandafledningsbidraget foreslås forhøjet til 33,80 kr./m³ ekskl. moms – svarende til en stigning på 43,6%.
Byrådet 20.04.2009
203
En del af det ønskede provenu kan i stedet hentes ved at indføre et fast bidrag på 545,00 kr. ekskl. moms pr. måler, hvorved vandafledningsbidraget kun skal forhøjes til 30,20 kr./ m³ ekskl. moms - svarende til en stigning på 28,4 %. I begge tilfælde vil den årlige betaling for en gennemsnitsforbruger stige med ca. 1.250 kr. ekskl. moms eller ca. 33 %. Konsekvensberegning på takst med og uden fast bidrag fremgår af bilaget: ”Takstsammenligning spildevand”. Det afgørende for spildevandsforsyningens budget m.v. er opnåelse af det samlede merprovenu ved takstforhøjelsen – om provenuet opnås alene ved takstforhøjelse eller ved en kombination med indførelse af et fast bidrag sammen med takstforhøjelsen har ingen betydning i relation til budgettets resultater. Økonomi Økonomiafdelingen oplyser, at det fremlagte forslag til budget for spildevandsområdet medfører en merudgift for Næstved Kommune til betaling af vejafvandingsbidrag/offentligt tilskud i forhold til det vedtagne budget for 2009-2012 (hele 1.000 kr.), såedes:
2009 1.536
2010
2011
2012
Kloakforsyningens budgetforslag Næstved kommunes vedtagne budget
696 457 239
696 457 239
696 457 239
721 815
Manglende finansiering
Ifølge budgetforliget kan der ikke gives ufinansierede tillægsbevillinger, hvorfor der skal anvises finansiering for de manglende beløb.
For at sikre at veje, pladser og lignende bidrager til de offentlige spildevandsanlæg i lighed med de øvrige tilsluttede brugere, er der i lov om betalingsvedtægter for spildevandsanlæg indført bestemmelser om betaling af vejafvandingsbidrag. Iflg. vejledningen fra Miljøstyrelsen om betalingsregler for spildevandsanlæg antages det normalt, at tilledningen af vejvand til kloakkerne indebærer en forøgelse af anlægsudgifterne til kloakledninger på op til 8 %. Bidraget beregnes på grundlag af de faktiske udgifter til kloakledninger, pumpestationer, forsinkelsesbassiner, overløbsbygværker og anlæg til rensning af regnvand.
I forbindelse med kommunesammenlægningen besluttede Næstved Byråd at fastsætte bidraget til 2 %. Såfremt bidraget nedsættes til 1,3 %, vil regnestykket se således ud:
2009
2010
2011
2012
Kloakforsyningens budgetforslag Næstved kommunes vedtagne budget
998 721 277
452 457
452 457
452 457
Manglende finansiering
-
-
-
Begrundelse for nedsættelse kunne være, at der i forbindelse med klimapolitik/bæredygtighed påtænkes løsninger, hvor overfladevand – herunder vejafvanding – ikke føres til kloak.
Nedsættes bidraget som anført foreslår Økonomiafdelingen, at den manglede finansiering i 2009, søges finansieret i forbindelse med budgetrapporten pr. 1. april 2009.
Byrådet 20.04.2009
204
Forslaget til fastsættelse af vandafledningsbidrag for 2009 vil medføre følgende forhøjelser for en husstand med et årligt vandforbrug på 120 m3:
Uden fast bidrag Med fast bidrag
1.540,50 kr. inkl. moms 1.681,75 kr. inkl. moms
Endelig skal det bemærkes, at stigningen vil medføre øgede udgifter for Næstved Kommunes institutioner m.v. som ligger ud over det vedtagne budget.
Lovgrundlag Lov om betalingsvedtægter for spildevand
Politisk behandling Udvalget for Teknik & Miljø Økonomiudvalget Byrådet
Sagens bilag Budgetmodel – Spildevand 011108 – takst Takstsammenligning spildevand Notat til takstforslag
Indstilling Direktionen indstiller, 1. at det fremsendte takstforslag godkendes, og at der herunder tages stilling til samtidig indførelse af et fast bidrag. 2. at vejafvandingsbidraget nedsættes fra 2 % til 1,3 % 3. at den manglende finansiering i 2009 medtages ved budgetrapporten pr. 1. april 2009. Som følge af den kommende selskabsdannelse, underkastes takstforslaget nærmere økonomisk analyse i forhold til fremtidig regnskabsaflæggelse efter reglerne i årsregnskabsloven.
Sagen kan have lignende konsekvenser for andre områder/forvaltninger med hensyn til en fremtidig prisdannelse på de selskabsdannede områder.
Beslutning Udvalg for Teknik og Miljø, 27.01.2009 Udsat.
Sagsfremstilling Sagen fremsendes til fornyet behandling, idet takstforslaget blev udsat til yderligere belysning og præcisering.
Der er foretaget ændringer i bilagene ”Budgetmodel – Spildevand 011108 – takst” og ”Takstsammenligning spildevand”.
I den tidligere behandling har optrådt uklarhed omkring forståelsen af, hvilke konsekvenser selskabsdannelsen har på beregningen af fremtidige takster. Hidtil har takstberegningen blandt andet foregået med forudsætning om, at det enkelte anlæg skal være betalt 15 år efter ibrugtagning, samt at spildevandsområdet inkl. låntagning skal balancere med nul i hvert enkelt budgetår – det vil sige alene en likviditetsmæssig balance.
Byrådet 20.04.2009
205
En af de væsentligste konsekvenser ved selskabsdannelsen er, at der fremover skal aflægges regnskab efter bestemmelserne i årsregnskabsloven. Et af hovedbegreberne i årsregnskabsloven er kravet om ”going concern” – et begreb, der populært kan oversættes til levedygtig virksomhed. Kravene til, at en virksomhed kan betegnes som levedygtig, er, at der som minimum er 0-balance såvel likviditetsmæssigt som resultatmæssigt. Det betyder blandt andet, at balancen i likviditet ikke ukritisk år efter år kan sikres ved låneoptagelse uden samtidig vurdering af, om driftsresultatet kan bære den forøgede renteudgift. Fastsættes taksten efter det hidtidige princip om 15 års tilbagebetaling, vil det netop betyde en væsentlig forøget låneoptagelse, hvor driftsresultatet ikke vil kunne dække renteudgifterne. Det betyder i naturlig forlængelse heraf, at der må hentes et væsentlig større bidrag hos forbrugerne for at sikre fortsat drift.
Som en naturlig konsekvens af udsættelsen af behandlingen af det tidligere fremsatte takstforslag har spildevandsområdet konkret vurderet anlægsbudgettet for 2009.
Investeringer, som ikke med rimelig vil kunne opnås gennemført i 2009, er skubbet til senere – for nogens vedkommende er alene medregnet projekteringsudgiften. Der er således for 2009 kun medregnet de nødvendige investeringer, der med rimelig sikkerhed kan forventes gennemført. Det betyder konkret, at det forventede investeringsbehov er reduceret fra ca. 119 mio. kr. til ca. 58 mio. kr. – se vedlagte bilag. Hermed er likviditetsunderskuddet for 2009 reduceret fra ca. 56 mio. kr. til ca. 23 mio. kr., der skal dækkes ind via låneoptagelse. Opmærksomheden skal i den forbindelse henledes på, at Kloakforsyningen ved stiftelsen overtager en gæld fra Næstved Kommune på ca. 40 mio. kr.
Byggemodninger forudsættes at balancere over en kortere årrække. Dermed er de ikke medregnet i anlægsbudgettet, men kan medføre ekstra likviditetsbehov i enkelte år.
Som følge af selskabsdannelsen skal Kloakforsyningen populært sagt finde sine egne ben at stå på, hvilet forventes at vare det meste af indeværende år. Det vil sige, at Kloakforsyningens aktiver skal endeligt værdiansættes, ligesom fremadrettede budgetter og investeringsplaner skal konkret vurderes. Dette arbejde forventes afsluttet ultimo 2009 med efterfølgende fremlæggelse af takstforslag for 2010 og frem. I nærværende takstforslag er det således alene taksten for 2009, der fremlægges til behandling, og som dermed er rettet i budgetmodellen – det tidligere fremsatte takstforslag for 2010 og frem er indtil videre medtaget uændret. Taksten for 2009 foreslås hævet fra 23,53 kr. til 26,64 kr. ekskl. moms pr. m³, svarende til en stigning på 13,2 % i forhold til 2008. Alternativt kan en del af det ønskede provenu hentes ved indførelse af et fast bidrag på 545,00 kr. ekskl. moms, hvormed den variable takst kan fastholdes på 2008-niveauet på 23,53 kr. ekskl. moms pr. m³. Den årlige betaling for en gennemsnitsforbruger med en afledt mængde på 120 m³ vil uden fast bidrag stige fra 3.529,50 kr. inkl. moms til 3.996,00 kr. inkl. moms – svarende til 13,2 %. Med fast bidrag vil den årlige betaling stige fra 3.529,50 kr. inkl. moms til 4.210,75 inkl. moms – svarende til 19,3 %.
Byrådet 20.04.2009
206
Til sammenligning er der indhentet takstoplysninger fra de øvrige 16 kommune på Sjælland og Lolland- Falster, hvilket fremgår af vedlagte bilag ”Takstsammenligning spildevand - ny”. Det fremgår af bilaget, at Næstved for en gennemsnitsforbruger vil være lidt dyrere end gennemsnittet med takstforslaget uden fast bidrag, men til gengæld noget billigere med takstforslaget med fast bidrag. Økonomi Økonomiafdelingen oplyser, at det fremlagte budgetforslag medfører en merudgift for Næstved Kommune til betaling af vejafvandingsbidrag/offentligt tilskud i forhold til det vedtagne budget for 2009 (hele 1.000 kr.), således:
Kloakforsyningens budgetforslag Næstved Kommunes vedtagne budget Forventet driftsoverførsel fra 2008
911
721 145
866
Manglende finansiering
45
Iflg. budgetforliget kan der ikke gives ufinansierede tillægsbevillinger, hvorfor der skal anvises finansiering for det manglende beløb.
Økonomiafdelingen foreslår, at finansieringen anvises i forbindelse med budgetkontrollen pr. 1. april 2009.
Med hensyn til takstfastsættelsen kan det oplyses, at i henhold til forslag af 26. februar 2009 til lov om vandsektorens organisering og økonomiske forhold, vil der blive oprettet et Forsyningssekretariat, som bl.a. vil få til opgave at fastsætte et prisloft for hver enkelt forsyning. De nærmere regler for prisloftet vil blive fastsat i en bekendtgørelse, idet det dog fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at prisloftet vil tage udgangspunkt i historiske kostpriser, korrigeret med et indeks for den generelle omkostningsudvikling og et generelt effektiviseringskrav.
Ifølge lovforslaget skal takster som hidtil godkendes af kommunen indenfor rammerne af prisloftet.
Politisk behandling Udvalget for Teknik og Miljø Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning Byrådet.
Sagens bilag Budgetmodel – Spildevand 011108 – takst Takstsammenligning spildevand Notat til takstforslag Forventet investeringsbehov 2009
Indstilling Teknik og Miljøforvaltningen indstiller, 1. At det fremsendte takstforslag for 2009 godkendes 2. At der samtidig tages stilling til, om der skal indføres et fast bidrag. 3. At manglende finansiering anvises i forbindelse med budgetrapporten pr. 1. april 2009
Beslutning Udvalg for Teknik og Miljø, 10.03.2009
Byrådet 20.04.2009
207
Lene K. Madsen var fraværende. Pkt. 1 og 3 anbefales. Pkt. 2 udsættes. Stillingtagen til evt. fordeling af takstbidrag mellem fast bidrag og efter forbrug sker i forbindelse med takstfastsættelse for 2010.
Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 30.03.2009 Anbefales.
Beslutning Byrådet, 20.04.2009 Dusan Jovanovic var fraværende. Godkendt. Bilag Budgetmodel spildevand 011108 Forventede anlægsinvesteringer 2009 dette dokument indeholder en pdf-fil Takstsammenligning spildevand Tilbage til toppen
Byrådet 20.04.2009
208
92. Kommunale fleksjobs for ledighedsydelsesmodtagere
Sagsbeh.: Peter Pedersen
Sagsnr.: 2009-13839
Sagsfremstilling I forbindelse med Byrådets behandling af sag om budgetopfølgning på arbejdsmarkedsområdet blev det besluttet at udarbejde et beslutningsoplæg, som skulle
danne udgangspunkt for en beslutning om at tilbyde alle langvarige ledighedsydelsesmodtagere et midlertidigt fleksjob i kommunen
Direktionen har nedsat en arbejdsgruppe, som har udarbejdet den medsendte rapport.
Baggrunden for gruppens nedsættelse er, at der i dag er et særdeles højt antal ledighedsydelsesmodtagere i Næstved Kommune, der har været ledige i mere end 18 måneder, og hvor kommunen derfor ikke længere er berettiget til refusion på fleksjobydelsen. Rapporten gør dog opmærksom på, at der herudover er mange, der har været ledige i mellem 12 og 18 måneder, og hvor kommunen derfor i løbet af det næste halve år mister refusion, medmindre de i mellemtiden er anvist et fleksjob. Det betyder, at det reelt kan være en økonomisk gevinst for kommunen at ansætte de pågældende i fleksjobs. Hertil kommer naturligvis de menneskelige gevinster for de pågældende og de muligheder, der ligger for udbygning af den kommunale service. Blandt de langvarige ledighedsydelsesmodtagere ser der ud til at være en hel del, som reelt ikke har den erhvervsevne, der er nødvendig for at bestride et fleksjob, og som derfor reelt ikke bør modtage ledighedsydelse. I disse tilfælde forudsættes gennemført en revisitering med henblik på fx at visitere til førtidspension. I alt er der 82 personer, der pr. primo marts har været på ledighedsydelse i mere end et år. I ca. 30 tilfælde er der dog allerede af forskellige grunde revisitering i gang til førtidspension eller andre ydelser. Tilbage er der altså ca. 50 kandidater til et kommunalt fleksjob. Det må dog formodes, at der herimellem vil være et mindre antal, som reelt heller ikke har den fornødne erhvervsevne, og at dette vil blive afdækket i forbindelse med den videre proces. Arbejdsgruppen har gennemført en evaluering af de fyrre fleksjobs, der blev etableret sidste år. Evalueringen viser meget positive resultater. Næsten alle de adspurgte fleksjobbere er tilfredse med indholdet af opgaverne, føler sig som en del af fællesskabet på arbejdspladsen, og oplever, at der bliver taget de nødvendige hensyn. Arbejdsledernes svar bekræfter det positive billede, selvom den procentvise score er lidt mindre. Den planlagte fleksjobordning i forlængelse af de andre kommunale initiativer for at ansætte fleksjobbere på kommunale arbejdspladser betyder, at Næstved Kommune som arbejdsgiver samlet set gør en meget betydelig indsats for at ansætte personer i fleksjobs, og hermed bidrage til et rummeligt arbejdsmarked. Arbejdsgruppen anbefaler, at der gøres en særlig indsats for, at den gode historie herom fortælles – både lokalt til inspiration for andre arbejdsgivere mm. og landsdækkende til inspiration for andre kommuner.
Byrådet 20.04.2009
209
Økonomi Den økonomiske nettoeffekt for kommunen ved at tilbyde alle med mere end 12 måneder på ledighedsydelse et fleksjob i kommunen vil ved alle sandsynlige forudsætninger være positiv, om end relativt begrænset på kort sigt. På langt sigt vil der være en markant positiv effekt alene som følge af, at kommunen igen kan få refusion til fleksjobydelsen, når den midlertidige ansættelse ophører. Hertil kommer den positive effekt i det omfang nogle af de ansatte fleksjobbere ved den midlertidige periodes udløb ansættes i et fast fleksjob. Gennemførelse af denne ordning indebærer, at de i alt 1,0 mio. kr., der som led i budgetaftalen for 2008 er afsat til ansættelse af 20 fleksjobbere i 2009 kan spares. Der er behov for en tillægsbevilling på 2,0 mio. kr. i 2009 og 1,5 mio. kr. i 2010 på en central konto på hovedkonto 06 til gennemførelse af fleksjob ordningen. Udgiften dækker (sammen med de 1,0 millioner, der allerede er afsat) de anslåede kommunale lønudgifter samt mindre beløb til fx mentorordninger. Der anbefales ikke bevillingsændring på arbejdsmarkedsområdet, men ordningen indebærer ved de anvendte forudsætninger kommunale nettobesparelser på arbejdsmarkedsområdet på 4,7 millioner kroner det første år, og vil derfor bidrage til at sikre budgetoverholdelsen på arbejdsmarkedsområdet.
Der udarbejdes indstilling om kompenserende besparelser i forbindelse med budgetopfølgningen pr. 1. april 2009.
Personalemæssige konsekvenser Ordningen harmonerer fint med Næstved Kommunes overordnede personalepolitiske værdier. Der er ingen personaleretlige problemer i ordningen, idet alle stillingerne forudsættes besat efter en særlig procedure. Proceduren indebærer, at der først etableres 2-6 ugers virksomhedspraktik, og herefter sker der ansættelse ved en rundbordssamtale, hvor den relevante tillidsrepræsentant også deltager. Der skal foreligge en saglig begrundelse for, at en stilling besættes midlertidigt, men det at bevillingen er midlertidig, er i sig selv en tilstrækkelig saglig begrundelse. Det bemærkes, at ansatte i fleksjobs er omfattet af alle personalepolitiske retningslinjer helt på linje med alle andre ansatte.
Handicapforhold (tilgængelighed) Ordningen giver jobmuligheder for personer, der ikke har fuld erhvervsevne.
Sundhedsmæssige konsekvenser Der er på landsplan evidens for, at den generelle sundhedssituation forbedres, når der sker en tilknytning til arbejdsmarkedet.
Politisk behandling Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning.
Sagens bilag Notat om kommunale fleksjobs til langvarige ledighedsydelsesmodtagere
Indstilling Økonomi- og Personaleforvaltningen indstiller, 1. at der søges oprettet i alt op til 50 nye, midlertidige fleksjobs i kommunen, som tilbydes alle ledighedsydelsesmodtagere med mere end 12 måneder på ledighedsydelse pr. 1. marts 2. at de pågældende fleksjobs oprettes bredt fordelt på kommunens serviceområder.
Byrådet 20.04.2009
210
3. at Den vejledende fordeling, som bør kunne justeres i praksis når ledighedsydelsernes kompetencer og ønsker samt kommunens behov skal matches bedst muligt foreslås at være følgende: Ældreområdet. 12 (3 i hvert distrikt), Skoleområdet. 12, Administrationen 5, Handicapområdet 5, Teknik- og Miljøområdet 8, Andre områder: 8 4. at arbejdsgruppen bliver ansvarlig for at formidle de 50 fleksjobs. 5. at der udarbejdes stillingsprofiler, der er realistiske i forhold til den nedsatte erhvervsevne, men samtidig indebærer, at der sker en reel værditilvækst for kommunen som virksomhed. 6. at stillingsprofilerne udarbejdes, så der som udgangspunkt er tale om midlertidig beskæftigelse i mindst 9 og højst 15 måneder. Senest efter 15 måneder ophører ansættelsen, medmindre de pågældende virksomheder selv ønsker at finansiere en forlængelse/fastansættelse under de almindelige vilkår for fleksjobs i Næstved kommune, 7. at der sker en revisitering, fx til førtidspension, hvis der viser sig tilfælde, hvor det er åbenbart at en ledighedsydelsemodtager ikke vil kunne varetage et af de tilbudte fleksjobs, 8. at der gøres en indsats for at markedsføre Næstved kommunes gode erfaringer med kommunale fleksjobs 9. at budgetterne for 2009 og 2010 tilpasses, således at det nødvendige beløb til at finansiere de 50 fleksjobs tilføres en central konto på hovedkonto 06. I alt er der behov for 2,0 mio. kr. i 2009 og 1,5 mio. kr. i 2010. Der anvises finansiering ved den ordinære budgetopfølgning 10. at den skønnede nettobesparelse på arbejdsmarkedsområdet på 4,7 mio. kr. medgår til at dække områdets budgetproblemer, 11. at der gennemføres en mere grundig evaluering af ordningen primo 2010, og at der ud fra evalueringen og situationen med hensyn til langvarige ledighedsydelsesmodtagere til den tid tages stilling til, hvad der skal ske fremadrettet. Beslutning Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 30.03.2009 Anbefales med en omformulering af indstillingens punkt 6, 9 og 10 (ansættelsestype og finansiering). Indstilling På baggrund af indstillingen fra Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning indstiller Økonomi- og Personaledirektøren, at punkt 6, 9 og 10 i foranstående indstilling ændres til: 6. At stillingsprofilerne udarbejdes, så der som udgangspunkt er tale om midlertidig beskæftigelse i mindst 9 og højst 15 måneder. De virksomheder, der ansætter de pågældende opfordres dog samtidig til at se positivt på muligheder for en senere fastansættelse under kommunens almindelige vilkår for fleksjobs, 9. At budgetterne for 2009 og 2010 tilpasses, således at det nødvendige beløb til at finansiere de 50 fleksjobs tilføres en central konto på hovedkonto 06. I alt er der behov for 2,0 millioner kroner i 2009 og 1,5 millioner kroner i 2010, som finansieres ved tilsvarende minusbevillinger på arbejdsmarkedsområdet, hvor besparelsen realiseres. 10. At den skønnede yderligere besparelse på arbejdsmarkedsområdet på 1,2 millioner kroner medgår til at finansiere områdets budgetproblemer.
Byrådet 20.04.2009
211
Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34 Page 35 Page 36 Page 37 Page 38 Page 39 Page 40 Page 41 Page 42 Page 43 Page 44 Page 45Made with FlippingBook - Online magazine maker