Referat af Byrådets møde d. 11.06.2007

Organisationerne understreger, at timepuljen har stor betydning for det pædagogiske arbejde med børn der har særlige behov. Hvis timerne ikke tilbageføres til området, er det organisationernes opfattelse, at det vil være til skade for arbejdet med børn med særlige behov.

Der pågår i øjeblikket et arbejde i forvaltningen med at finde budgetbeløbene der har været i de fem gamle kommuner til støtteforhold. Der er p.t. fundet ca. 95 timer pr. uge, men der mangler fortsat afklaring af støttetimer fra to kommuner.

Samarbejde mellem lærere og pædagoger. Der er 15 høringssvar til punktet. Samarbejdet mellem pædagog og lærer skal understøtte, at barnet får en hverdag med helhed og variation. Der har været stor forskel på organiseringen af samarbejdet og placeringen af timerne til formålet i de enkelte kommuner. Forvaltningen, BUPL og Danmarks Lærerforening (DLF) har på dette område indgået en aftale, der fastsætter 8 lektioner i børnehaveklassen til lærer/pædagog samarbejdet. Øvrige timer kan skolerne placere, hvor man ønsker det i indskolingen. (se bilag 4.) Ledelsesopgaver. Der er 13 høringssvar til punktet. Der er igangsat et ledelsesprojekt, der undersøger vilkår m.v. for de samlede ledelsesopgaver på skolerne. Derfor udskydes harmonisering af ledelsestid og -vilkår, således at en ny struktur kan træde i kraft fra skoleåret 2008/09.

Organisationerne finder det kritisabelt, at tiden til ledelsesopgaverne ikke bliver harmoniseret nu.

Forvaltningen har som en overgangsordning i skoleåret 2007/08 tilført le delsestimer til sfo’erne i Fladså og Suså .

Nyt forslag til ledelsestid og – vilkår drøftes med organisationerne, inden det sendes til høring.

Selvforvaltning. Der er 13 høringssvar til punktet. Ud fra et ligeværdighedsprincip beslutter den enkelte skolebestyrelse den økonomiske ramme for henholdsvis skolens undervisningsdel og fritidsdel. Udgifterne registreres adskilt for undervisnings- og fritidsdelen, således at det realiserede regnskab fremgår. Organisationerne er af den opfattelse, at Næstved Kommunes selvforvaltningsregler og den tilhørende økonomiske styringsmodel ikke kan anvendes i forbindelse med driften af sfo’erne, bl.a. på grund af, at en del af driftsmidlerne stammer fra brugerbetaling. Efter ønske fra organisationerne har der været afholdt et møde om problemstillingen mellem organisationerne og formanden for Udvalget for Børn og Familie. Referat af dette møde medfølger som bilag til administrationsgrundlaget. Organisationerne har i denne forbindelse fået tilbud om at medvirke i en fælles evaluering af ordningen med henblik på at afdække, om den har medført forringelser i s fo’ernes budgetter . Evalueringen gennemføres efter ønske fra organisationerne og efter nærmere aftale med forvaltningen. Økonomi Budgetbeløbet til drift af SFO´erne er i forhold til de fem gamle kommuners budgetter reduceret med ca. 300 timer ugentligt, idet undervisningstiden er hævet til 24 timer om ugen og åbne/lukke tidspunkt morgen og eftermiddag er indskrænket. Administrationsgrundlaget holder sig inden for budgetbeløbet.

Lovgrundlag

Byrådet 11.06.2007

377

Made with FlippingBook - Online magazine maker