PURE EO Article - NL

Volgens de Amerikaanse National Association for Holistic Aromatherapy: "De term 'therapeutische kwaliteit' ontstond in de jaren 90 en bestond voor die tijd niet. De term werd uitgevonden door een aantal zeer slimme marketeers die wilden dat mensen geloofden dat er een verschil was tussen essentiële oliën van therapeutische kwaliteit enerzijds en alle andere oliën anderzijds. Het belangrijkste bedrijf dat dit concept op de markt bracht, wilde ook dat mensen geloofden dat zij op de een of andere manier als enige essentiële oliën van therapeutische kwaliteit op de markt brachten (net alsof de markt niet bestond voordat het bedrijf er was)."*

WANNEER IEMAND NAAR ESSENTIËLE OLIËN VRAAGT

"De waarheid is dat er niet zoiets bestaat als 'therapeutische kwaliteit' (of kwaliteit B, C of D) . Er bestaat eenvoudigweg geen beoordelingssysteem voor essentiële oliën. Het is puur en alleen een marketingproduct." —National Association for Holistic Aromatherapy

THERAPEUTISCHE KWALITEIT

KWALITEIT B KWALITEIT C KWALITEIT D

…waarschijnlijk zijn er wel een paar vragen. Perfect. Hier zijn ant- woorden op enkele van de meest voorkomende vragen die op uw weg kunnen komen…

Er is momenteel geen bestuursorgaan dat de productie en kwaliteit van essentiële oliën certificeert of een standaardsysteem voor het beoordelen ervan, en wij vinden het bedrieglijk om taal te gebruiken die impliceert dat dit wel het geval is.

Wat zijn essentiële oliën? Essentiële oliën zijn gewoon een geconcentreerde vorm van de oliën afkomstig van de bloemen, bladeren, schors, stengels, zaden, fruitschillen en andere delen van planten. Ze worden al duizenden jaren door culturen over de hele wereld gebruikt vanwege hun aangename en soms krachtige geuren en eigenschappen. Kwaliteit begint met het kijken naar wat elke olie zou moeten bevatten, welke verontreinigingen er niet aanwezig mogen zijn en andere kenmerken van de verschillende oliën, zoals kleur, geur, uiterlijk en andere fysieke kenmerken. Net zoals bij diamanten zijn er gevestigde testnormen waarmee bedrijven zonder twijfel de kwaliteit en zuiverheid van hun essentiële oliën kunnen vaststellen. Als de termen "therapeutische kwaliteit" of "gecertificeerde therapeutische kwaliteit" door de industrie erkende standaarden voor het beoordelen van de kwaliteit van essentiële olie zouden zijn, dan zouden PURE essentiële oliën als dusdanig zijn gecertificeerd. "Therapeutische kwaliteit" is echter geen erkende industriestandaard voor het beoordelen van de kwaliteit van de olie. In plaats daarvan is het een verzonnen marketingterm die door sommige bedrijven wordt gebruikt in een poging om te suggereren dat hun oliën van superieure kwaliteit zijn - en daarmee veel meer waard dan hun reële marktwaarde. Dit is uitsluitend gebaseerd op statistieken en normen die zijn ontwikkeld door dezelfde bedrijven die de marketingterm hebben bedacht. Het is niet zo moeilijk om aan een norm te voldoen die u zelf bepaalt en evalueert. ZIJN PURE ™ ESSENTIËLE OLIËN VAN THERAPEUTISCHE KWALITEIT?

Bij afwezigheid van een centraal certificering orgaan richten wij ons tot de International Organisation for Standardization (ISO) en de Association Française de Normalisation (AFNOR) voor gerenommeerde kwaliteitspecificaties die voor vele essentiële oliën beschikbaar zijn. Als er geen standaard van ISO of AFNOR beschikbaar is, vergelijken we onze oliën met historische testgegevens van experts op het gebied van essentiële oliën om te garanderen dat PURE essentiële oliën altijd de hoogste zuiverheid en kwaliteit op de markt bieden. TEST MELALEUCA DE ESSENTIËLE OLIËN? Hoe test Melaleuca PURE essentiële oliën om te garanderen dat ze van de beste kwaliteit zijn? Alle olie wordt direct van de botanische plantbron gewonnen en bevat gegarandeerd geen synthetische stoffen of onzuiverheden. PURE oliën voldoen aan strikte kwaliteitsspecificaties en worden onderworpen aan een reeks kwaliteitstests.

Melaleuca PURE™ essentiële olie

Net zoals de kwaliteit en waarde van een diamant wordt bepaald door slijpvorm, kleur, helderheid en gebrek aan onzuiverheden, wordt de kwaliteit en waarde van een essentiële olie bepaald door een reeks tests – elk ontworpen om de zuiverheid en aanwezigheid van de individuele bestanddelen van de olie te verifiëren. En net zoals het slijpen van een superieure diamant voor de mooiste schittering zorgt, zijn superieure oliën niet alleen puur maar bieden ze de hoogste mate van werkzaamheid en aromatische uitmuntendheid.

        

GCMS testen

Chiraliteit testen

Testen op zware metalen/ pesticide/herbicide

Organoleptisch testen

Testen van optische rotatie en brekingsindex

Testen van relatieve dichtheid

Bacteriologisch testen

Vlampunt testen

Isotopische analyse

FTIR testen

*https://www.naha.org/assets/uploads/The_Quality_of_Essential_Oils_Journal.pdf

ZIJN PURE ™ ESSENTIËLE OLIËN GESCHIKT VOOR VOEDING? De Amerikaanse FDA stelt dat een aantal essentiële oliën mag worden gebruikt als aroma voor levensmiddelen, waaronder de meeste PURE essentiële oliën van Melaleuca. De Amerikaanse FDA houdt een lijst bij van essentiële oliën en natuurlijke extracten die "algemeen als veilig zijn erkend" (GRAS, "generally recognized as safe") voor gebruik in levensmiddelen, in zeer kleine hoeveelheden en alleen om smaak toe te voegen. De Amerikaanse Flavour & Extract Manufacturers Association (FEMA) hanteert een vergelijkbare lijst met oliën als aroma voor levensmiddelen. Echter, een predicaat voor voedselkwaliteit (GRAS of FEMA) is NIET bedoeld, en mag niet worden gebruikt, als een standaard of rechtvaardiging voor inwendig gebruik van essentiële oliën voor therapeutische doeleinden. De FDA verklaart het volgende over stoffen op de GRAS-lijst: "De hoeveelheid van een stof toegevoegd aan levensmiddelen mag niet groter zijn dan de hoeveelheid die redelijkerwijs nodig is om de beoogde fysieke, voedings-, of andere technische effecten in voedsel te bereiken." Er is bijvoorbeeld slechts één druppel pepermuntolie nodig is om een hele tube tandpasta van een pepermuntsmaak te voorzien. Als u enkele van deze essentiële oliën die zijn aangeduid als GRAS voor smaakstof voor voedsel gebruikt, dan kunt u ze voor dit doel blijven gebruiken. Onthoud dat het gelijkstellen van de veiligheid van rechtstreekse inname van essentiële olie met een veilig gebruik als smaakstof roekeloos is.

Maak u voor het gebruik van essentiële oliën vertrouwd met hun eigenschappen, zodat u weet welke oliën het beste in een diffuser kunnen worden gebruikt, welke oliën het beste voor uitwendige toepassing zijn en welke oliën met een basisolie moeten worden gebruikt om de concentratie te verminderen. MOGEN ESSENTIËLE OLIËN WORDEN INGENOMEN? Er zijn maar weinig bedrijven die de gevaarlijke claim doen dat pure essentiële oliën moeten worden ingenomen. Het onachtzaam aanbevelen van inname van olie is onvoorzichtig en onverantwoordelijk. Essentiële oliën bevatten allerlei sterk geconcentreerde, krachtige ingrediënten die, bij onjuist gebruik, kunnen leiden tot verwondingen en negatieve gezondheidseffecten op de lange termijn kunnen hebben. ZIJN PURE ESSENTIËLE OLIËN VOLLEDIG NATUURLIJK? Sinds 1985 komen klanten naar Melaleuca voor natuurlijkere oplossingen die worden ondersteund door de nieuwste wetenschappelijke gegevens en strikte testmethodes. Melaleuca heeft de afgelopen 30 jaar een reputatie van zuiverheid en kwaliteit opgebouwd en we nemen onze verantwoordelijkheid om onze klanten te beschermen zeer serieus. Hoewel het klopt dat PURE Essentiële Oliën en vele anderen natuurlijk zijn, is het belangrijk om te beseffen dat er altijd voorzichtigheid moet worden betracht bij het gebruik ervan. Natuurlijk betekent niet altijd veilig. Andere fabrikanten willen u laten geloven dat 'natuurlijk' hetzelfde is als 'veilig', maar iedereen die ooit een aanvaring met een gifsumak, gifeik of een hommel heeft gehad, kan u vertellen dat dit niet altijd waar is. Essentiële oliën mogen nooit worden gebruikt op gevoelige plaatsen, zoals de gehoorgang, neus of ogen. Als roodheid of irritatie optreedt, niet spoelen met water. Breng gewoon een basisolie aan zoals PURE Gefractioneerde kokosolie . Raadpleeg een arts voordat u essentiële olie gebruikt als u zwanger bent of onder behandeling van een arts staat. HET MELALEUCA VERSCHIL Melaleuca is opgericht met de belofte om uitzonderlijke producten te bieden voor redelijke prijzen. We hebben ons altijd gericht op het verbeteren van wellness en het helpen van onze klanten bij het bereiken van hun doelstellingen. Bij Melaleuca vindt u de allerbeste essentiële oliën met ongekend veel waar voor het geld. Laat u niet misleiden door de hoge prijzen die andere bedrijven voor hun olie rekenen. Te dure olie is niet beter van kwaliteit; hij is gewoon te duur. We moedigen u als consument aan om u te informeren. Hierbij staat Melaleuca aan uw zijde om ervoor te zorgen dat u de beste producten voor de beste waarde uit een betrouwbare bron krijgt. U vindt meer informatie over elk van deze onderwerpen op eu.melaleuca.com

Essentiële oliën zijn zeer sterk geconcentreerd en zeer krachtig. Iedereen die terloops de inname van onverdunde essentiële oliën aanbeveelt, handelt onverantwoordelijk en onzorgvuldig.

Inwendig gebruik van essentiële oliën mag alleen onder toezicht van een arts plaatsvinden. Dit is de raad van zowel professionele aromatherapie-organisaties als onafhankelijke experts die zijn gespecialiseerd in de veiligheid van essentiële olie. Melaleuca moedigt klanten ten zeerste aan om deze verstandige voorzichtigheid in acht te nemen, omdat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn en krachtige natuurlijke bestanddelen bevatten.

100x

KWALITEIT = INNAME

Essentiële oliën zijn tot 100x sterker geconcentreerd dan gedroogde kruiden.

Page 1 Page 2

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online