Gruppetto SYKKELSPORT 14-2016

14

PROLOG

Tett på Sykkelglede i fokus

TEKST Vidar Petterson • FOTO Privat

1. Hva tror du er hovedårsaken til den store sykkelinteressen i Rogaland? Sykkelsesong hele året. Gode arrangører av ritt. Gode treningsmiljøer i de fleste klubbene (spesielt i Sandnes SK). 2. En del turritt opplever tilbakegang i deltagertallet. Hva kan årsaken være, og hva bør en gjøre for å motvirke dette? Dette er en lei nøtt å knekke. Min oppfatning er at vi må prøve å ana- lysere oss frem til fakta og ikke bare tro på løsninger. Har vi fakta har vi også mulig årsak til problemet og da blir det "lett" å finne løsninger til årsaken av problemene.

Navn: Stilling:

Arild Toft

DArbeider med teknisk informasjon hos ConocoPhillips

Født: 16.03.58 Utdannelse: Maskiningeniør Sivilstatus: Fri, frank og freidig Barn:

3. Hva er det sterkeste sykkelminne fra 2015? Blir bare mer og mer imponert av Alexander Kristoff.

Ida Amalie som tidlig konverterte fra sykling til håndball og Tina Marie som syklet aktivt for Sandnes SK til studiene tok overhånd.

4. Din beste sykkelopplevelse – på egne dekk? Den årlige treningsturen i mars til Gran Canaria sammen med 50 andre deltakere fra de fleste klubbene i Rogaland.

Aktuell: Bidra som nettredaktør for Sykkel NM i Bodø. Bidra til at Tour of Fjords Classic blir en suksess.

5. Hva er det med sykkel som er så fascinerende? Frihet, naturopplevelse, holde seg i form, kameratskap.

Koordinere mange kjekke treningsturer - tenker spesielt på turen Sandnes-Lysebotn-Sandnes. Her kan alle som vil være med. Bli i bedre form til Birken enn jeg var i årets Nordsjøritt der jeg kom i mål under 3 timer med klar margin - tiden ble 2:59:59

6. Hva er viktig for å fortsatt utvikle norsk sykkelsport? Sykleklubber må tenke mer helhetlig. Alle sykleklubber bør tenke re- kruttering i alle aldersgrupper fra rekrutter viabarn, ungdom, junior, senior, master, mosjonister og pensjonister. Gjerne med egne prosjekter mot grupperinger somtrenger ekstra fokus. Alle klubber bør ha Sykleskoler og Jenteprosjekter. Produktet "aktive ritt" må videreutvikles av NCF slik at ryttere, publikum, presse og sponsorer fatter større interesse for idretten. Det er ikke den beste norske rytteren som vinner Norges Cupen og dette forstår ikke publikum, presse eller sponsorer. Våre nest beste ryttere ønsker heller å sykle i ukjente ritt i Belgia fremfor å sykle nasjonale ritt...

8. Noen du helst ikke skulle sett i feltet? Det er vel plass til de fleste tenker jeg.

9. Hva er tidenes største norske sykkelbragd? VM tittelen til Thor Hushovd.

10. Når du selv trener – terreng, landevei, hybrid eller el- sykkel, og hvor mye? Jeg trener stisykling om vinteren og landevei om sommeren. Legger jeg sammen transport til og fra jobben med treningssykling så blir det lett ca 15 timer og kanskje mer i uken 11. Hva gleder du deg mest til i 2016-sesongen, og hvorfor? Å delta på 40 års utgaven av Giro delle Dolomiti samme med mine to døtre.

Klubbene må i tillegg til å fokusere på å utvikle ryttere også fokusere på utviklingen av idretten via fokus på klubbutvikling og arrangementer.

7. Hvem er tidenes beste syklist, og hvorfor? Har ikke det store historiske perspektivet men synes jo at Thor Hus- hovds presentasjoner er imponerende, men regner ikke med at dette holder rent historisk. Eller liker jeg jo Gianno Motta (tidl. Giro Italia etappevinner og stor lokal helt i Bolzano) som jeg treffer hvert år i forbindelse med Giro delle Dolomiti.

# 14 GRUPPETTO 21

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease