Gruppetto SYKKELSPORT 14-2016

TEST hardtail

Bianchi Methanol 29.5 SX

Methanol 29.5 SX er en skikkelig Birken- sykkel som bør appellere til de som liker å sykle grusritt. Oppsettet er typisk for en slik sykkeltype, med god spredning på utveks- lingen og forholdsvis smale dekk, der rulle- egenskaper står i fokus. Som navnet tilsier er dette en 29”, som vil komme godt med når terrenget blir mer teknisk.

Teknologi Rammen er det første man legger merke til med denne sykkelen. Den har noen vakre linjer som flyter over i hverandre fra del til til. Italienerene hos Bianchi har laget sykler i 130år, og de lager mer enn vakre linjer som er behagelig for øyet. De har lagt en del arbeid som ikke syns fra utsiden der hovedfokuset har vært å redusere stivhet, uten å legge på vekt, spesielt ved fronten og rundt krankhuset.

Målet har vært lavere vekt og bedre styring og kraftoverføring. De bølgede setestagene sørger for bedre komfort uten å miste den laterale stivheten i bakrammen. Utstyr Shimanos XT-gruppe tar seg av giringen, og til grussyklisters glede er den utstyrt med 2x11. Da får du både tunge nok gir, samt superlette gir til loddrette klatringer. XT girer som vanlig

96 GRUPPETTO # 14

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease