Gruppetto SYKKELSPORT 15-2018

S ykkelmesser er ikke som andre messer. Her er det mange troende. Det er ikke presten som er veilederen, men designere og ingeniører fra sykkelbransjen. Vi i Gruppetto har også i mange år hatt en sterk tro - på sykkelen som fremkomst- middel. Her er et lite inntrykk fra årets største sykkelmesse.

Landeveistrender Dette er ikke året for de store nyhetene. Noen ting er derimot gjennomgående. Det ene er at det ikke er noen tvil om at det kommer til å dukke opp modeller med skivebremser fra alle sykkelmerker. Det er også hyggelig å se at ikke alt lenger er matt svart. Så mye rene klare farger er det lenge siden vi har sett på en sykkelmesse. I fjor kom det mange modeller som var såkalte ”Allround” sykler, beregnet for flere typer underlag. Nå er det også 25 mm som ser ut til å være den nye standarden når det gjelder dekkstørrelse. Det er stadig flere rammer som er tilpasset både 28 mm og større.

TEKST OG FOTO: Vidar Petterson

For tusenvis av mennesker som ser ut til å ha orden på ting er det riktignok en liten detalj som ikke stemmer. De er i 2017, og mange er langt inne i 2018. De er i sykkelbransjen. Her er det sykkelfolk fra hele verden som skal vise fram sine siste, mer- eller mindre geniale nyvinn- inger. Ivrige representanter fra Østens Rike er på plass med sine små fullpakkede messestands. De frister med karbonrammer i alle fasonger. Noen er mis- tenkelig like merker vi kjenner her hjemme… Her kan du bestille en ramme og lakkere med din egen design. Friedrichshafen ved Bodensee, helt syd i Tyskland er for noen dager hvert år stedet hvor sykkelbransjen samles for å vise hvor flinke og smarte de har vært siden de sist var samlet, for nøyaktig et år siden på samme sted. Alle ”må” de ha noe nytt å fortelle om. Uansett om det er en liten vri på rammegrafikken, eller noe helt nytt presenteres det like entusiastisk som noe ”helt” nytt. Som kjent er det noen år siden hjulet dukket opp, så helt revolusjonerende nyheter er det langt mellom. Det er selvfølgelig mange nye og spennende produkter. Utviklingen går også her videre, selv om det på mange områder ikke er så mye mer å hente, eller rettere sagt, vekt å redusere. Det går mye i gram, altså da færre enn i fjor. Vindtuneller er flittig i bruk, og lagre som skal trille litt bedre enn alle andre er blant de tusenvis av ting å kikke på. Har du vært på Norges Varemesse på Lillestrøm, kan du gange med 4-5 så har du størr- elsen på messen - alt fylt med sykler og utstyr!

# 15 GRUPPETTO 33

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease