Gruppetto SYKKELSPORT 15-2018

Rogaland - sykkellandet

sentrum. Med lett regn og litt rufsete vær var ikke oppmøtet som på de beste sommerdagene. Noe særlig tid til å somle var det heller ikke. Ferga som skulle ta oss inn Lyse- fjorden til Lysebotn ville ikke vente på kaia i Lauvvik. 25 kilometer fra Sandnes med idylliske småveier var vi framme på kaia. Der ventet et titalls syklister som var klare for den samme turen.

Innerst i fjorden En 2,5 times pittoresk fergetur 40

kilometer inn i det som er den sydligste av våre lange fjorder står igjen før vi skal ta fatt på en av de tøffere stigningene vi finner i denne delen av landet. Og hvilken fergetur, her passeres steder fulle av his- torier og ikke minst spektakulær natur. Her har vi rekestolen og er du heldig kommer det noen basehoppere flyende fra Kjerag. På sykkelen igjen Ut fra ferga i Lysebotn og du får noen hundre meter å varme opp på før dagens tøffeste utfordring møter deg, Lysefjords- veien. Du har ikke syklet mange meterne oppover før du går inn i turens eneste tunell. Den er mørk og bratt på rundt 1,2 km, og det føles bra med baklys. Ute av tunellen og den rundt 9 km lange bakken fort- setter med samme bratte helling. 27 serpentinsvinger skal du gjennom på veien opp til toppen. Med rundt 9,4% i snittstigning, og at det aldri bikker under 7% gjør bakken til en av de jevneste og bratteste stigningene vi har med god asfalt. En times tid etter vi rullet av ferga når vi toppen av stigningen. Herfra går det først noen kilometer litt opp og ned før vi får

Det småkuperte landskapet etter at toppen var passert på fine veier nesten uten trafikk ga en virkelig sykkelopplevelse.

60 GRUPPETTO # 15

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease