Gruppetto SYKKELSPORT 1-2014

2014-landslaget i terrengsykling: - Medaljer, UCI-poeng og OL-kvalik er det som gjelder i år

Årets MTB-sesong blir mer spennende enn på lenge. Foruten fem Norgescup-helger hvorav femmed UCI-status, er det også andre store begivenheter å se frem til, med norsk mesterskap 19.-20.juli og en formidabel sesongavslutning på Hafjell i september med verdensstjernene på plass i VM rundbane, sprint, utfor og trial. Snakk om en superweekend ingen av oss sykkelinteresserte vil gå glipp av. Nytt av året er også at Eliminatoren/sprinten har offisiell NM-status.

TEKST - Frank Karlsen

FOTO - Frank Karlsen

Eddy Knudsen Storsæter er landslagssjef for norske terrengsyklister og BMX´ere. Han har rutine i bøtter og spann. Eddy er ingen sofa- sliter, men står på for MTB-sporten. Han ønsker å fortelle om den norske MTB-behold- ningen pr. i dag, og det som skal skje i kom- mende tider. Eddy har en plan!

- Jeg vil i denne sammenheng berømme klubbene som tar på seg arrangementer og især de som kjører rittene med UCI-status. Det betyr mye for landslagsryttere, da det innebærer bedret internasjonal deltakelse og mulighet for å sanke UCI-poeng. Sesongforberedelsene gjennom vinteren har

vært mer systematisert og målrettet på spesifikk trening/testing og samlinger enn tidligere. Vi har jobbet tett mot lokale trenere klubber og utøverne, gjennom systematisk kontakt og samlinger. Etablering av sam- arbeid med Gunn Rita Dahle Flesjå og Kenneth Flesjå har også vært til stor nytte for landslagssjef og ryttere. Høydepunktet var samlingen i Dahle Flesjå-landet med økter og undervisningen av radarparet, forteller lands- lagssjef Eddy. Fokus rekruttering og nivået på våre beste - Det er med stor glede vi registrerer et stort antall deltakere i årets første NC-ritt og UCI- ritt i Darbu. Der ble det notert deltakerrekord med neste 500 ryttere til start. Juniorklas- sene er større enn på mange år, og det lover godt for framtiden. Også i seniorklassene vokser oppslutningen, og vi jobber målrettet for dyrke opp nye topputøvere. Av utøvere på landslagsnivå har vi definert utøverne i nivåer på bakgrunn av pres- tasjoner i foregående sesong og alder. Vi har et World Cup-lag som før sesongen var definert med følgende ryttere: Lene Byberg, Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Edvard Vea Iversen. Her har én rytter til allerede kjørt seg inn i det teamet - trønderen Ola Kjøren. Skadeforfulgt og syk i fjor. Temmelig «giftig» Meda Petrusauskaite fra Litauen er i verdenstoppen i kvinner junior. Na ˚ vil hun bli norsk statsborger og sykle for Norge.

110 GRUPPETTO # 1

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease