Gruppetto SYKKELSPORT 1-2014

01

PROLOG

19 lag, men ikke Sky For mange er det skuffende at Edvald Boasson Hagen og Sky har valgt å droppe Tour of Norway (ToN). Men det er ingen grunn til å sitte hjemme. 19 lag er i skrivende stund klare – deriblant syv norske. Disse kommer; Team Katusha, Lotto Be- lisol, Tinkoff Saxo, Belkin pro cycling team, IAM, Topsport Vlaanderen-Baloise, Wanty – Groupe Gobert, Caja Rural – Seguros RGA, MTN Qhubeka p.b. Samsung, UnitedHealthcare Pro Cycling Team, CCC Polsat Polkowice, Rusvelo, Team Joker (Norge) Østerhus – Ridley (Norge) Sparebanken Sør (Norge), Frøy Bianchi (Norge), Motiv 3 Pro-cycling team (Norge), Team Fixit.no (Norge), Team Ringeriks-Kraft (Norge)

Noen prøver å ødelegge!

Bruyneel dopingnavngitt av Armstrong Lance Armstrong har, for første gang siden det oppsikts- vekkende Oprah Winfrey-intervjuet, snakket om organisert doping. Det skjedde sist høst i forbindelse med et pågå- ende søksmål. Referatene er først nå gjort tilgjengelig. – Johan Bruyneel deltok eller hjalp til med bruk av pres- tasjonsfremmende midler, og visste om bruken via samtaler og handlinger, sier Armstrong i vitnemålet. Det fant sted i november i fjor, i forbindelse med at forsik- ringsselskapet Acceptance Insurance går rettens vei for å kreve tilbake bonuser. Armstrong, som i vintemålet også navngir en rekke andre medhjelpere i laget US Pos- tal, var med andre ord underlagt ed i det aktuelle vit- nemål. Det er nettstedet procycling.no som melder dette. I avhører forteller også Armstrong at han benyttet EPO allerede under Tour de France i 1995. Johan Bruyneel og Lance Armstrong da forholdet dem i mellom sannsynligvis var noe bedre.

Katusha stiller med Aleksander Kristoff.

Sykkelstjerner til Halden Tre av verdens beste kvinnelag kommer til Ladies Tour of Norway i august. Orica- AIS, Rabo Liv og norske Hitec har alle be- kreftet at de står på startstreken. Svenske Emma Johanson (Orica AIS topper per i dag verdensrankingen, og er en av profilene som sykler rittet. – Med tanke på at dette er første årets rittet arrangeres, er vi selvfølgelig svært tilfreds med interessen og deltagelsen, sier rittdirektør Roy Moberg. Ladies Tour of Norway kjøres 15-17 august, og ar- rangeres av Halden CK.

Dopingsmuglere risikerer utestengelse To syklister på henholdsvis 37 og 42 år risikerer ute- stengelse etter brudd på norske dopingsbestemmelser. Den ene forsøkte å innføre EPO, mens 42-åringen ble tatt for forsk på innførsel av anabole steroider. Mosjonistene risikerer utestengelse fra organisert trening og kon- kurranser i to år, samt retten til å ha tillitsverv i Norges Idrettsforbund.

Hitec stiller med sterkt lag i Halden

Hitec også på Champs Elysees I fjor høst ble det igangsatt en aksjon for å få damer med i Tour de France. I år er det allerede en realitet! Den siste etappen på Champs Elysees vil i damenes endagsritt gå av stabelen med målgang før herrene. Det vil bli massiv TV-dekning og Hitec skal være med!

Paris-Roubaix 2014

SYKLENE PÅ PODIET

Vi begynner med vinnereren Niki Terpstra's Specialized S-Works Roubaix SL4. Specialized’s markedsavdeling er sikkert for-

Andreplassvinner John Degenkolb syklet på en Giant Defy Advanced SL, som også er en “komfortmodell”. Gruppen var Dura-Ace Di2 9070 (med ekstra girknapper), 35 mm profil Dura-Ace carbon tubular hjul, Dura-Ace SPD-SL pedaler, og PRO styre og stem. Dekkene var 30 mm Dugast pariserdekk. Han hadde en ekstra bremse- hendel til bakbremsen, og et ekstra lag styre- tape. Kranken var en standard Dura-Ace. 2

1

nøyde etter deres sjette seier i Paris-Roubaix siden 2008. Rammen er ikke helt den samme du finner i bu- tikkene. Den har en mer aggressiv “pro” geometri som er både lengre og lavere enn hva som er standard. Utstyret. 30 mm FMB/Specialized pariserdekk (limte dekk) på bakhjulet og 28 mm bredde foran. Zipp 303 karbon hjul, SRAM Red 22-gruppe

med Specialized S-Work karbonkrank. Zipp styre, stem og setepinne. Specialized Chicane sete, Look Keo Blade 2 pedaler, og Tacx Tao flaskeholdere.

14 GRUPPETTO # 1

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease