Gruppetto SYKKELSPORT 1-2014

EKTEPARDUELLEN

I flere år syklet LindaogGeir langdistansen i Styrkeprøvenpå lag med Ullensaker CK. Ett av årene var 2009. Etter målgang på tiden 15.27 sent lørdag kveld reiste paret hjemomNordkisa på Øvre Romerike. De tok en høneblund og søndag morgen pakket de fornyTrondheims-tur.Mandagmorgengikkstarten i Styrkeprøven MTB-seksdagers slit med krevende etapper på hver 12-15mil tusenvismed høydemeter å forsere.

Vielsen hadde selvsagt innslag av sykling. Geir i smoking og lakksko grep en sykkel utenfor kirken etter vielsen. Han bød sin tilkomne hustru på en sykkeltur på kirke- plassen med alle vielsens tilstedeværende som tilskuere. Linda i lang brudekjole hoppet sporty opp på styre og fikk oppleve en litt annerledes «bryllupsreise». - Jeg ga mitt ja i kjærlighet! Samtidig visste jeg at jeg måtte dyrke interessen for sykling, eller bli hjemmeværende sykkelenke. Geir trener grytidlig og sent, sjeldent kort og svært mange ganger langt om langt. Jeg måtte bare bli med. Etter hvert nøt jeg det. Snart deltok vi i samme ritt i hver våre klasser, og på miks- lag i andre ritt. Det begynte på ter- rengsykkel og utviklet seg til også kon- kurranser på racer. StyrkeprøvenMTB og unnfangelse I flere år syklet Linda og Geir langdis- tansen i Styrkeprøven på lag med Ul- lensaker CK. Ett av årene var 2009. Etter målgang på tiden 15.27 sent lørdag kveld reiste paret hjemomNordkisa på Øvre Romerike. De tok en høneblund og søndag morgen pakket de for ny Trondheims-tur. Mandag morgen gikk starten i Styr- keprøven MTB. Seks dagers slit med krevende etapper på hver 12-15 mil og tusenvis med høydemeter å forsere. Linda og Geir presterte på høyt nivå og tok ut nesten alt på hver etappe, men sparte åpenbart noe til det som umulig kan ha skjedd andre par i sykkelritt på et slikt nivå. På etappen med målgang Tynset kom utslitt Linda gråtende i mål. Det samme skjedde ved målgang Koppang og Brandbu. Undertegnede var på plass og bivånet dette, men for all del ikke det som skjedde paret ut i de små nattetimer mellom etappene, mens andre deltakere sov. Hendelsen kom underteg- nede for øret tre måneder etter: - Jeg er gravid jeg, fortalte en kry Linda og røpet at hyrdestunden hadde skjedd på nevnte tidspunkt, når paret egentlig skulle ligget i en gymsal i dyp søvn sammen med 200 andre slitne deltakere. Nettopp da var det «lokomotivet» Lien støtet og foretok en kontrollert «punktering» uten påfølgende - Vi er priviligerte som har anledning til å være med i noe så fint som sykkels- port, sier ekteparet som ofrer to-tre timer daglig for sporten.

Drømmer om Rye-ekspressen For riktig «navla» folk som vet hvor tøft det er å sykle 54 mil i snitthastighet pluss 40 km/t., er det naturlig å avstå fra slike ut- fordringer. Linda har en drøm om å forsøke. - Grunnlaget for oppkjøringen til årets mega happening mellom Trondheim og Oslo ble lagt i fjor. Jeg var med på å vinne Jentetråkket med Team Aktiv mot kreft.

slangebytte. Ni måneder etter kom Tiril til verden, men tro ikke at det stoppet familien fra å trene på sykkel og kon- kurranse på asfalt og i skog og mark. Tiril er med på sykkelmoroa, og nesten daglig blir hun med pappa på en to-tremils hyggetur i sykkelhengeren - i snitthas- tighet 37-38 km/t. Paret er i 100 prosent jobb, men får likevel tid til bra trenings- økter.

42 GRUPPETTO # 1

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease