Gruppetto SYKKELSPORT 1-2014

EKTEPARDUELLEN

Veteran med stor kapasitet Å sykle på ekstrem nivå for 47-årige Geir er det et samspill mellom kroppsfunk- sjoner og hode. Han bruker ikke puls- klokke, aldri wattmåler eller wattpedaler. Han kjenner på signaler fra kroppen. Vet når han ligger på terskel, vet når det svir og når det er behagelig, men kan ikke for- telle hvilken belastningssone han jobber i. Når det er snø sykler Geir med plog for større belastning, og i vinter har han ofte lange turer i villmarka på fatbike. Det kjennes etter en time eller to. - Noen sier jeg har blitt eldre, jeg har mer å gjøre privat, men synes at jeg presterer som jeg gjorde når jeg var på det mest «sjukeste». Lungevolum på 7,2 liter er det ikke mange som har, humrer superveteranen som har redusert Cola- inntaket fra tre liter daglig til et par skvetter i uka. - Jeg kjenner spenningen stiger for hver dag som går. I år kanskje mer enn noen gang tidligere. Med bra vær og uten uhell, er Team Pro Aktiv kapable til å slette gjeldene rekord 12.51.02. Hvorvidt det blir vel mottatt og hyggelig samtaleemne i heimen i dagene etter, er vel heller tvilsomt. For meg må det da være smartest å blidgjøre kona med at også jeg skal ta min tørn i oppvaska. G

hjulet. Etter øktene stikker han hjemom og ekspederer jentungen i barnehagen, for så å reise på jobb. På spørsmål om Geir tror kona makter å bli med i hardkjøret, har han latt være å si noe som kunne skade Lindas motivasjon. Til Gruppetto sier han forsiktig at 42 km/t. i snitt er ingen frøkentur. Han tilføyer at kona er sta som et esel når hun vil noe på ordentlig. - Mitt verste scenario er todelt. Først og fremst at kroppen ikke responderer denne dagen, og jeg ikke orker å bli med hele veien. Det har aldri skjedd meg. Likevel må det jo være enda verre om Rye med Linda først i rulla kommer sigende opp på siden av meg og Team Pro Aktiv, smiler søtt, tråkker forbi og forsvinner i horisonten. Taper jeg over kona får jeg ta det som en mann, og å ta den jævla opp- vaska det neste året som straff. Geir blir stille og tenker: - Nei, det kan ikke skje! Det er umulig. Rye-ekspressen er sjanseløse. De stiller fulltallig med 30 ryttere. Vi med maks 26. Ikke engang det får betydning. Vi vinner, ler Geir. Han tilføyer at frua har lært veslejenta å si «hold høyre», og at det er det mamma skal si når hun og Rye-gjengen innhenter ektemannen og laget hans.

nok at dette kan bli vel tøft for meg. Jeg frykter toppfarten over tid som kan fremkalle mye smerte og felle meg. Jeg er utrolig privilegert. Er av Rye- gjengen tatt i mot på en måte jeg aldri kunne drømt om. Helt fantastisk gjeng. Fleipetonen i teamet er gjennomgående. Det liker jeg. Liker også seriøsiteten og hvor lærerikt dette er. Flott er det også at jeg har fått med meg tre personer i støt- teapparatet fra Styrkeprøven-turer med Ullensaker CK. Superveteranen tror på seier For Geir har det vært sykkel i jobb og privat helt siden han sist i 20-årene la opp som langdistanseløper. Han har i mange år jobbet hos sykkelimportør Stians Sport, med sykkelteknisk og mekanisk kun- desupport, og konkurrert på høyt nivå. Geir er en meget pålitelig sykkelmekaniker, og har i det siste året skrudd sykler og vært alt-mulig-ekspert i fagsportbutikken Foss Sport på Strømmen. Og i år igjen blir han en av «rullørene» i Team Pro Aktiv, og han trener mer enn de fleste. Vanedyret Geir har siden januar i år tilbakelagt 450 mil på terreng- og landeveissykkel. Mange av milene med dattera Tiril i sykkelhengeren. Med sukat i øyekroken sleper han seg ut kl. 05.00 hver morgen, uansett vær og temperatur. Han kjøre totimers økter, skremmer opp og blir skremt av elg på skogen, og treffer blink på harepus og grevling med for- Geir har syklet 450 mil fra januar til slutten av april. Datter Tiril pa ˚ fire å ˚ r er passasjer i hengeren tre til fem ganger pr. uke pa ˚ flere timers teningstur.

Ekteparduellen skal snart avgjøres. Følgmed i Gruppetto så får du se hvordan det gikk.

44 GRUPPETTO # 1

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease