Gruppetto SYKKELSPORT 1-2014

ITALIA

sykkelterrenget, og ikke minst det mest slitsomme å sykle i. Vil du innom de sjarmerende små landsbyene må du som regel opp en skikkelig kneik. Belønningen får du når du kommer opp og kan trille rundt og nyte roen disse omgivelsene gir. Heller ikke her er det mangel på kaféer som alltid byr på utsøkt kaffe. Er det noe dette landet ikke mangler er det små barer og kirker. Ta deg tid til å rusle rundt i småbyene, og ta gjerne en tur inn i noen av kirkene. De er som regel mange hundre år gamle og stemningen er spesiell enten du er særlig religiøs eller ikke. Etter å ha testet et lite knippe av småveiene i om-

I en av de mange spennende restau- rantene fikk vi en tur i vinkjelleren hvor 50 år gammel vin ble åpnet.

Lurt for morgendagens sykkeltur å ikke prøve å finne ut hvor mange av disse noe skarpe små du kan tylle i deg. De kommer med fyllesjuke-garanti! Veiene Uansett hvilken retning du triller av gårde ut av hotellet ligger de der - de fine små veiene du har drømt om. Trafikken er beskjeden, og de lokale som så ofte framstilles som temperaments- fulle og hissige viser seg fra en helt annen side. De små Fiatene er blitt omgjort fra små hissige vepser til summende tålmodige og roliger humler. Langs Via Ponoramico er det mange deilige plasser å ta en liten pust i bakken.

man ivrer etter å sykle mye når man er på tur sydover. Du kommer ned til en annen temperatur, og veiene ligger fristende og innbydende. Det er lett når man sitter å planlegger neste dags tur under et deilig måltid med gode venner å bli litt i overkant optimist på egne vegne. Du ser kanskje ikke de høyeste fjelltop- pene på kartet i nærheten av der du be- finner deg, men ikke la deg lure. Terrenget er meget kupert, og det er mange med meg som har fått seg en liten overraskelse når gjennomsnittsfarten sjekkes etter turen. Skiltingen er god, så om du orienterer deg litt på forhånd med enkelte stedsnavn i forhold til hvor du starter er det enkelt å finne fram.

rådet er det en annen del av den italienske kulturen som trekker, maten.

Måltidet Her er det ikke noe mål å gjøre seg fort ferdig med middagen. Her skal den nytes i form av tre, eller fire retter. Maten er som regel uten fete sauser, som de mener kun er til for å skjule dårlige råvarer. Her kommer alt rent, og det smaker for- treffelig enten du går på en eksklusiv re- staurant eller en enkel liten trattoria. Ikke sjelden dukker restauranteieren opp mot slutten av kvelden med en liten grappa som takk for besøket.

64 GRUPPETTO # 1

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease