Gruppetto SYKKELSPORT 1-2014

GRAN FONDO LEOPARDIANA TURRITT PÅ ITALENSK

Er det én morsom ting du skal prøve som sykkelrytter er det turritt i Italia. Her er en liten “norsk” rapport

Et tilbakevendene tema under trenings- tur med klubben, eller med venner er turritt i utlandet. Om at det hadde vært gøy å prøve noe nytt. For de fleste stopper rittopplevelsen her - allerede før de er kommet i dusjen etter turen. For turkompisene Michelle, Jo og Christer var vi nå kommet til det egentlige målet med turen - Gran Fondo Leopardiana. Dette er det siste rittet i en serie på 10 som kalles Marche Marathon. De ar- rangeres fra tidlig vår til tidlig høst i Marche regionen (som fylke i Norge). Du kan være med på så mange du vil, men vinner du sammenlagt er det meget hyggelige premier å hente. På italienske turritt er det ofte bra premier til de ras- keste, og det er litt enten- eller blant

Leopardiana har to distanser, 86 og 132 km. Ikke la deg lure av at distansene ikke ser avskrekkende ut. Landskapet er mer kupert enn hjemme, og selv om ikke bak- kene er de lengste er de desto brattere. Start og målbyen Recanati er alene verdt et besøk Vi tok den timelange bilturen til start- byen Recanati dagen før for å hente startnummer, og samtidig få en liten sightseeing på veien tilbake til hotellet. Vel framme i Recanati og sightseeingen kan egentlig starte her - med en gang. Byen fra år 1150 som kalles poesiens by er et museum i seg selv. Rittet har fått navn fra den kjente lokale poeten Giacomo Leopardi som levde fra 1798 til 1837.

O VER : I bakgrunnen en av de mange byene somman skulle gjennom. V ENSTRE : Litt rart var det med vårt forhold til idrett og alkohol å finne en flaske vin i startpakka. Det sier kanskje mest om vårt forhold til alkohol. Ingen av de lokale hevet et øyebryn sier Jo (t.v.) og Christer V ENSTRE : Grytidlig søndag morgen og startnummeret skal på plass. Låter kjent?

Byen erklærte seg som en uavhengig republikk i 1209 og holdt stand fram til 1798 hvor Napoleon og hans menn kom på besøk, likte seg og styrte fram til et opprør i 1831. I 1860

deltakerne. Det er relativt få som kjører for å vinne, men desto fler som ikke tar det så alvorlig selv om det kan gå fort. Rittene har som regel to eller tre distanser. Et imponerende antall følgebiler og motor- syklister sørget for en uvanlig bra sikkerhet under hele rittet.

ble Italia selv- stendig stat og Recanati ble en naturlig del av det forente Italia. Dette er ikke en

# 1 GRUPPETTO 67

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease